، تهران , (اخبار رسمی): با گذشت زمان متریال متفاوتی برای آبرسانی معرفی شده است. اینکه چه نوع متریالی، در سیستم های آبرسانی خانگی استفاده شود در تصمیمات بعدی در رابطه با تعمیر، تعویض و سرویس آنها موثر است. اما از چه نوع لوله و اتصالاتی بهتر است استفاده شود؟
این موضوع کمی گیج کننده است چرا که لوله و اتصالات مختلفی به منظور اهداف متفاوتی در سیستم آبرسانی منازل استفاده میشود. پایپ کالا در ادامه به عنوان اولین فروشگاه اینترنتی، فروش اقلام تاسیساتی شرح داده است.
در ادامه دو نوع از لولههای به کار رفته در آبرسانی ساختمان بررسی میشود که محبوبتر از همه هستند: لوله های گالوانیزه و لوله های پنج لایه سوپرپایپ
1- لوله های گالوانیزه
لوله های گالوانیزه با پوششی که دارند ظاهری نقرهای رنگ دارند. لوله های گالوانیزه را میتوان در هر جایی که انتقال آب آشامیدنی باشد مشاهده کرد. لوله گالوانیزه از جنس فولاد بوده و سنگین هستند. به همین دلیل شاید کار کردن با لوله های گالوانیزه سنگین نسبت به سایر متریالها سختتر باشد. طول عمر لوله های گالوانیزه نامحدود نیست. در بهترین شرایط نیز پوشش گالوانیزه سرانجام کنده شده و باعث میشود لولهها از داخل خورده شوند. خوردگی لوله منجر به کاهش فشار آب شده و مسیر لوله را نیز مسدود میکند.
لوله های گالوانیزه را در رده لوله های فلزی استفاده شده در آبرسانی بهداشتی میتوان با لوله های مسی مقایسه کرد. در این قیاس لیست قیمت لوله های گالوانیزه کمتر است.
لوله های گالوانیزه را میتوان در فضاهای بیرونی که در معرض خورشید هستند مورد استفاده قرار داد.
اگر قرار باشد لوله های گالوانیزه ای که پوشش آن آسیب دیده است را همانند شکل ابتدایی آنها کرد باید هزینه زیادی را متحمل شد و در ضمن ممکن است کیفیت اولیه را پیدا نکنند.
لوله های گالوانیزه میتوانند در عین داشتن ظاهر زیبایی از داخل پوسیده شوند.
خوردگی همچنین ممکن است بر اتصالات گالوانیزه نیز اثر گذاشته و باعث خوردگی شود.
بنابراین چندین مشکل همراه با سیستم لوله گالوانیزه ممکن است پیش بیاید:
فشار کم آب
خوردگی و رسوب در لولهها باعث ایجاد مانع در مسیر لوله میشود و فشار آب را کاهش میدهد.
توزیع غیریکنواخت آب
خوردگی لوله های گالوانیزه همواره در تمامی قسمتهای سیستم اتفاق نمیافتد و گاها بعضی از قسمتهای منزل با افت فشار مواجه میشوند. در چنین مواقعی بهتر است تمام سیستم لوله کشی جابجا شود.
نشتی
نشتی لوله های گالوانیزه تنها منجر به تعویض لولهها یا اتصالات گالوانیزه نمیشود و اکثر اوقات لوازم و تجهیزاتی که در نزدیکی آنها قرار دارد نیز آسیب میبیند.
لوله و اتصالات پنج لایه سوپرپایپ
در ایران، لوله و اتصالات پنج لایه سوپرپایپ کاربرد زیادی دارند. امروزه نیز این لولهها برای انتقال آب در منازل متداول شدهاند. لوله های پنج لایه را میتوان در انتقال آب سرد و آب گرم استفاده کرد. در استفاده از لوله های سوپرپایپ نباید نگران خوردگی آنها بود.
لوله های سوپرپایپ انعطاف پذیرند و نصب آسانتری دارند.
لوله های سوپرپایپ را میتوان با اتصالات کوپلی و اتصالات پرسی کار کرد.
لوله های سوپرپایپ سریع نصب میشوند و مدت زمان کمتری برای نصب آنها طول میکشد.
لوله های سوپرپایپ پنج لایه با انجماد سیال نمیشکنند.
سطح داخلی صاف: سطح داخلی صاف لوله های پنج لایه مانع رسوبگیری لوله میشود.
وزن کمتر: وزن کمتر لوله های سوپرپایپ هزینه انبارداری و جابجایی آنها را کم کرده است.
طول عمر: طول عمر لوله های پنج لایه زیاد است.
ضریب انبساط پایین: ضریب انبساط پایین لوله های سوپرپایپ باعث انبساط خطی کمتر این لولهها میشود.
اطمینان بیشتر: لوله های سوپرپایپ در فشار و دماهای بالا مقاومت بالایی دارند و از هم نمیپاشند.
از مزایای لوله و اتصالات پنج لایه گفته شد. اما معایبش چیست؟
استفاده از لوله های پنج لایه در معرض نور خورشید شاید هزینهبر باشد.
لایه آلومینیوم لوله های سوپرپایپ چه مزیتی را دارد؟
لایه آلومینیوم لوله های سوپرپایپ بین دو لایه از جنس پلی اتیلن قرار میگیرد و مانع ورود اکسیژن به سیال میشود. این موضوع باعث میشود اجزا فلزی سیستم لوله کشی کمتر خورده شوند.
آیا میتوان لوله های سوپرپایپ را به جای لوله های گالوانیزه استفاده کرد؟
لوله های گالوانیزه ممکن است آنطور که مورد انتظار است، عمل نکنند. پوشش داخل این لولهها ممکن است خورده شود و میزان دبی عبوری سیال را محدود کند. شاید بتوان بازه زمانی 50 سالهای را برای لوله های گالوانیزه در نظر گرفت. در مقابل، لوله های پنج لایه سوپرپایپ انعطافپذیر هستند. لوله های سوپرپایپ میتوانند در انتقال آب سرد و گرم مورد استفاده قرار بگیرند اما به اندازه کافی قوی نیستند که در فضاهای بیرون از خانه مورد استفاده قرار گیرند. از معایب لوله های سوپرپایپ این است که نمیتوان مستقیما به آبگرمکن متصل کرد. از مزایای دیگر لوله های سوپرپایپ اتصالات کمتر به کار رفته در آن است. اتصال لوله های سوپرپایپ نیازی به جوشکاری ندارد.
### پایان خبر رسمی