اطلاعات تماس
  • 091987***** - 091987*****
[نمایش اطلاعات]
کد: 139806043987910783

عوارض و مراحل مختلف بیماری سیفلیس

کد: 139806043987910783

http://bit.ly/329pYpr

، تهران , (اخبار رسمی): سیفلیس به هر عضوی از بدن مانند قلب، استخوان و دستگاه گوارش می‌تواند به راحتی حمله کند، با تزریق پنی سیلین می‌توان از عوارض آن پیشگیری کرد.

عوارض و مراحل مختلف بیماری سیفلیس
سیفلیس

علائم سیفلیس شبیه به علائم سایر بیماری‌ها از جمله آنفولانزا، پسوریازیس و هموروئید است. نشانه‌های ثانویه مرحله به مرحله اتفاق می‌افتد و عفونت گسترش می‌یابد

سیفلیس می‌تواند علائم و عوارض طولانی مدتی را ایجاد کند. این بیماری به هر بافت و عضوی از بدن حمله کرده و آن را تحت تاثیر خویش قرار می‌دهد. میکروارگانیسم این بیماری ظریف و مارپیچی بوده و به آسانی می‌تواند به هر گوشه‌ای از بدن مثل قلب، استخوان‌ها و دستگاه گوارش حمله کنند. همچنین باکتری عامل این بیماری می‌تواند در زنان باردار از جفت عبور کرده و جنین را آلوده کند.

مقاومت دارویی سیفلیس

پس از تشخیص بیماری سیفلیس اولین درمان تزریق یک دوز داروی پنی سیلین جی و مصرف خوراکی داروی آزیترومایسین (نوعی از داروهای آنتی بیوتیک ماکرولید) است. اما از آنجایی که مقاوم آنتی بیوتیک برای بسیاری از آنتی بیوتیک‌ها از جمله ماکرولیدها، کلیندامایسین، و ریفامپین ایجاد شده است درمان این بیماری را با مشکل رو به رو می‌کند. در این شرایط باید وضعیت بیمار مرتباً از نظر مقاومت آنتی بیوتیکی بررسی شود. سازمان بهداشت جهانی اکنون تزریق پنی سیلین G بنزاتین را به عنوان جایگزین مناسب برای مصرف آنتی بیوتیک‌های خوراکی توصیه می‌کند زیرا تزریق بهتر عمل کرده و کمتر از قرص به هزینه نیاز دارد.

مراحل مختلف بیماری سیفلیس و عوارض آن

بیماری سیفلیس شامل چهار مرحله مختلف است که در طی آنها علائم مختلفی بروز می‌کنند البته این علائم در اشخاص مختلف متفاوت است. این بیماری مسری است و می‌تواند موجب آسیب به بدن فرد شود. مصرف آنتی بیوتیک در مراحل مختلف این بیماری توصیه می‌شود. مراحل مختلف بیماری سیفلیس به این شرح است:

مرحله اولیه: سیفلیس اولیه در اثر ارتباط جنسی با شخص بیماری یا تماس با زخم‌های عفونی او ایجاد می‌شود. در این حالت بیماری زخم‌هایی روی سطح پوست ایجاد می‌کند که با نام شانکر (chancre) شناخته می‌شود. این زخم‌ها اغلب در قسمت‌هایی از بدن که باکتری از طریق آنها وارد بدن شده است ظاهر می‌شوند. شانکر ممکن است در نواحی مختلف بدن مانند داخل دهان، واژن، گردن رحم و … ایجاد شود. همچنین ممکن است این زخم‌ها در قسمت‌های پنهان بدن ظاهر شوند.

مرحله ثانویه: در این مرحله بثورات گسترده بر روی پوست ظاهر می‌شوند که در حدود ۳ الی ۶ هفته بر روی پوست باقی می‌مانند. این مرحله همچنین می‌تواند علائمی را ایجاد کند که شبیه به علائم سایر بیماری‌ها از جمله آنفولانزا، پسوریازیس و هموروئید است. نشانه‌های ثانویه مرحله به مرحله اتفاق می‌افتد و عفونت گسترش می‌یابد.

بروز عوارض شدید این بیماری در مراحل اولیه و ثانویه نادر است اما گاهی اوقات این عوارض رخ می‌دهند. به عنوان مثال، امکان آسیب جدی به قلب و عروق خونی معمولا در آخرین مرحله سیفلیس وجود دارد، اما امکان بروز چنین آسیب‌هایی در مراحل اولیه بیماری نیز وجود دارد. برخی افراد در مراحل اولیه سیفلیس نیاز به تعویض دریچه و عملکردهای بای پس عروق کرونری دارند.

مرحله نهان: در این حالت بیماری هیچ علائم خاصی را ایجاد نمی‌کند، این مرحله ممکن است تا چندین سال ادامه یابد و یا حتی تا آخر عمر همراه باشد. در حدود یک سوم این موارد به سیفلیس با عوارض شدید منتهی می‌شود.

مرحله سوم: در این حالت عوارض شدید سیفلیس بروز می‌کنند که این عوارض عبارتند از:

گوم‌ها: زخم‌های کوچک یا تومور مانندی است. گوم ممکن است بر روی پوست، استخوان، کبد یا هر ارگان دیگر، از جمله معده و چشم بروز کند. گوماها اغلب در قامت و ساختار بینی وجود دارند، سایر قسمت های رایج بدن که امکان بروز گوم در آنها وجود دارد، عبارتند از صورت، پوست سر، تنه و پاها.

مشکلات عصبی: این بیماری ممکن است مشکلات عصبی از جمله دردهای شدید را در سیستم عصبی ایجاد کند، این اسپاسم درد می‌تواند در قسمت مختلفی از بدن ایجاد شود به طور مثال می‌تواند باعث درد معده شود و همراه با استفراغ بروز کند. همچنین درد می‌تواند در نواحی مانند رکتوم، مثانه و حنجره بروز کرده و باعث از دست رفتن حساسیت به تغییر دما شود. آسیب به سیستم عصبی بدن می‌تواند باعث مشکلات عینی یا کوری، مننژیت (التهاب مغز) و سکته مغزی شود و در مردان همراه با بی اختیاری و ناتوانی جنسی شود.

مشکلات قلبی عروقی: این مشکل معمولا بین ۱۰ تا ۲۵ سال پس از ابتلا به عفونت سیفلیس رخ می‌دهد. و ممکن است باعث التهاب و انقباض آئورت، شریان اصلی بدن شود، سیفلیس همچنین ممکن است به عروق خونی و دریچه‌های قلب حمله کند.

اختلالات غده هیپوفیز: به ندرت سیفلیس می‌تواند موجب کم کاری تیروئید شود. که در طی آن غده هیپوفیز باعث کاهش ترشح هورمون می‌شود. این اختلال در بزرگسالان، می‌تواند باعث پیری زودرس، و در کودکان، باعث کوتاهی قد شود.

افزایش خطر ابتلا به HIV: سیفلیس می‌تواند خطر ابتلا به بیماری نظیر HIV را دو تا پنج برابر افزایش دهد.

سیفلیس معده: این عارضه نسبتا نادری است، که بر معده اثر می‌گذارد، و باعث درد، از دست دادن اشتها، حالت تهوع، استفراغ و کاهش وزن شود.

عوارض بارداری و زایمان : اگر مادر در دوران بارداری مبتلا سیفلیس باشد، می‌تواند آن را به فرزند انتقال دهد. نوزادان آلوده به این باکتری در معرض خطر مرگ و میر ناشی از تغییر شکل‌های مختلف هستند. سیفلیس در دوران بارداری به شدت خطر سقط جنین یا تولد زودرس نوزاد را افزایش می‌دهد و نوزادانی که سیفلیس را از مادرانشان می‌گیرند، در معرض خطر مرگ و میر در طی مدت زمان کوتاه پس از تولد قرار دارند.

اجتناب از عوارض سیفلیس

امروزه برخلاف گذشته درمان بیماری سیفلیس و پیشگیری از بروز عوارض آن امکان‌پذیر شده است، در واقع می‌توان با تزریق پنی سیلین، سیفلیس را در مراحل اولیه خود درمان کرد و خود را از آسیب‌های جدی آن در امان داشت. به همین منظور به افراد در معرض خطر بیماری‌های جنسی (STD‌ها) مانند سیفلیس پیشنهاد می‌شود از واکسن این بیماری استفاده کنند همچنین مردانی که اقدام به رابطه جنسی با مردان دیگر می‌کنند و یا افرادی که مبتلا به ویروس HIV هستند لازم است از این واکسن استفاده کنند. همچنین لازم است افراد در معرض خطر مورد آزمایش قرار گیرند و در صورت لزوم برای درمان آنها اقدام شود.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

ایران کلینیک

پیشرفته ترین و مجهزترین مرکز درمان بواسیر، هموروئید، کیست مویی، شقاق، فیستول با لیزر در یک جلسه زیر نظر متخصص کولورکتال با 25 سال تجربه

اطلاعات تماس
  • 091987***** - 091987*****
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

بهداشت و درمان