، تهران , (اخبار رسمی): جدیدترین لیست منتشر شده از بهترین کشورهای جهان نشان میدهد که کانادا، سوئد، دانمارک، نروژ، سوئیس، فنلاند، استرالیا، هلند، نیوزلند و آلمان به ترتیب رتبههای اول تا دهم این ردهبندی را به خود اختصاص دادهاند.
فراتر از نیاز اولیه و ضروری دسترسی به غذا، خانه، خدمات درمانی، شرایط کار و استخدام، مقولههای مهم دیگری همچون کیفیت زندگی، امنیت کاری، کیفیت آموزش، ثبات سیاسی، آزادی فردی و اجتماعی و وضعیت محیط زیست، نقش بسیار اساسی و تاثیرگذاری در اجتماع و زندگی افراد دارند.
بر همین اساس، دانشمندان علوم اجتماعی همگی بر این باورند که برخورداری از ثروت مادی، به تنهایی مهمترین فاکتور برای ارزیابی داشتن یک زندگی خوب و ایدهآل نیست.
بنابر آخرین آمار معرفی بهترین کشورهای دنیا که براساس همکاری BAV Group، شرکت ارتباطات بازاریابی جهانی VMLY&R و مدرسه Wharton دانشگاه پنسیلوانیا منتشر شده، مطالعات دقیقی بر روی بیش از 20هزار شهروند بینالمللی از قارههای امریکا، آسیا، اروپا، آفریقا، منطقه خاورمیانه و 80 کشور دنیا براساس 75 فاکتور و شاخص ارزیابی متفاوت به عمل آمده است.
آمار و اطلاعات رتبهبندی جهانی بهترین کشورهای دنیا براساس میانگین امتیازات 9ویژگی مختلف کیفیت زندگی از جمله صرفه اقتصادی، بازار کار مناسب و فعال، ثبات اقتصادی، میزان دوستیهای خانوادگی، برابری درآمد به هزینههای زندگی، ثبات سیاسی، امنیت، سیستم آموزشی و خدمات درمانی دولتی توسعهیافته برآورد شده است.
با توجه به ویژگیهای مذکور، کشور کانادا برای چهارمین سال متمادی رتبه یکم برترین کشور از لحاظ کیفیت زندگی در دنیا را از آن خود کرده است.
از نگاه شرکتکنندگان آمار و نظرسنجی اخیر، کشور پهناور شمال آمریکا یعنی کانادا بخاطر داشتن تمایز در زمینههای ثبات سیاسی، برخورداری از سیستم آموزشی دولتی پیشرفته و وجود بازار کار ایدهآل برای تمامی شهروندان، برترین کشور از لحاظ کیفیت زندگی در جهان محسوب میشود.
این کشور همچنین دارای پنجمین سیستم خدمات درمانی عمومی و برتر در سراسر دنیاست. در حقیقت میتوان این طور گفت که کشور کانادا در تمامی مقولههای این رتبهبندی بین 10 کشور برتر دنیا قرار گرفته و تنها در زمینه صرفه اقتصادی، کشورهای آسیایی توانستهاند از آن پیشی بگیرند.
کانادا با برخورداری از دو-پنجم مساحت کل آمریکای شمالی، دومین کشور بزرگ دنیا پس از روسیه محسوب میشود و بخش زیادی از جمعیت کمتعداد 36 میلیون و هفتصد هزار نفری شهروندان این کشور در محدوده 200 کیلومتری از مرز ایالات متحده زندگی میکنند.
کشور چندزبانه، چندفرهنگی و مهاجرپذیر کانادا با برخورداری از مزایای بیشماری نظیر امنیت بسیار بالا، طبیعت دیدنی و خاص، سیستم آموزشی فوقالعاده، امکان تحصیل رایگان تا مقطع کالج، وجود فرصتهای کاری متنوع، برابری حقوق و آزادی اجتماعی، اقتصاد موفق و قدرت خرید بالای شهروندان، خدمات درمانی کمهزینه جامع دولتی، حضور برترین دانشگاههای دنیا، امکان دریافت حق شهروندی برای مهاجران، امکان همراهی خانواده متقاضی مهاجرت به کانادا، امکان دریافت بورسیه تحصیلی برای دانشجویان، امکان اقامت پس از فارغالتحصیلی و بسیاری از مزایای تحصیلی، کاری و زندگی دیگر، بدون شک جذابیت زیادی برای زندگی دارد.
در رتبههای بعدی برترین کشورها از لحاظ کیفیت زندگی، کشورهای مطرح اروپایی حوزه شینگن نظیر سوئد در مقام دوم، دانمارک در مقام سوم، نروژ در رتبه چهارم، سوئیس در رتبه پنجم و کشورهای فنلاند، استرالیا،هلند، نیوزلند و آلمان به ترتیب در ردههای پنجم تا دهم این رنکینگ قرار گرفتهاند.
در میان 80 کشور این رتبهبندی، کشورهایی که در حوزههای امنیت شخصی و فرصتهای اقتصادی ضعیف عمل کردهاند عبارتند از لبنان، اردن، ایران، آنگولا و عراق که پایینترین امتیازها را از لحاظ کیفیت زندگی به دست آوردهاند و در قعر جدول کیفیت زندگی از نگاه این آمار قرار گرفتهاند.
از طرفی بنابر آخرین آمار و رتبهبندی U.S.News برای انتخاب برترین کشور دنیا، کشور مطرح حوزه شینگن یعنی سوئیس با سرانه تولید ناخالص ملی 678.9 بیلیون دلاری، جمعیت 8.5 میلیون نفری و سرانه فردی 62.125 دلاری همچون سال گذشته به عنوان برترین کشور دنیا انتخاب شده است.
ارزیابی برترین کشورهای دنیا همچون آمار رتبهبندی کیفیت زندگی از 9 معیار مهم تشکیل شده است که شامل مواردی نظیر امکان ماجراجویی، حق شهروندی، نفوذ فرهنگی، کارآفرینی، میراث و قدمت، رشد اقتصادی، فرصتهای کاری و تجاری، قدرت و کیفیت زندگی میشود.
در رده دوم این آمار کشور ژاپن با تولید ناخالص ملی 4.9 تریلیون دلاری، جمعیت 126.8 میلیون نفری و سرانه فردی 42.942 دلاری قرار گرفته که نسبت به سال 2018 با سه رتبه جهش از رتبه پنجم در بین 80 کشور دنیا، به رتبه دوم برترین کشور دنیا ارتقا یافته است.
کانادا با تولید ناخالص ملی 1.7 تریلیون دلاری، جمعیت 36.7 میلیون نفری و سرانه فردی 48.390 دلاری علاوه بر کسب مقام برترین کشور از لحاظ کیفیت زندگی در سال 2019، در لیست جمعبندی برترین کشورهای دنیا یا همان Best Countries Overall نیز مقام سوم دنیا را از آن خود کرده است.
آلمان با تولید ناخالص ملی 3.7 تریلیون دلاری، جمعیت 82.7 میلیون نفری و سرانه فردی 50.804 دلاری که پیش از این در سال 2018 در مقام سوم برترین کشورهای دنیا قرار گرفته بود، با یک پله سقوط در رتبه چهارم این لیست در سال 2019 قرار گرفته است.
رتبه پنجم تا دهم این لیست به ترتیب به بریتانیا، سوئد، استرالیا، آمریکا، نروژ و فرانسه اختصاص دارد.
علاقهمندان به مهاجرت و تجربه بالاترین کیفیت زندگی، سفر، تحصیل و یا کار در برترین کشورهای دنیا، باید بدانند که دریافت هر یک از انواع ویزای شینگن، ویزای کانادا و یا ویزای انگلیس مطمئنا کار آسانی نخواهد بود و علاوه بر صرف وقت و هزینه، نیاز به برنامهریزی و ممارست فراوان دارد. اما همواره به چالش کشیدن سختیها و رقابت برای رسیدن به بالاترین کیفیت زندگی در برترین کشورهای دنیا، هدفی ارزشمند و دستیافتنی برای بسیاری از افرادی است که به دنبال رسیدن به آرزوهای خود هستند.
### پایان خبر رسمی