اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 139807204120713399

روش‌های محاسبه شارژ ساختمان چیست؟

کد: 139807204120713399

http://bit.ly/35Ud2GA

، تهران , (اخبار رسمی): بررسی شاخص تراکم جمعیت در سرشماری سال 1395 نشان می‎دهد تراکم جمعیت در کل کشور برابر 49 نفر در هر کیلومتر مربع است که این عدد در سال 90، برابر 46 نفر در هر کیلومتر مربع بوده است.

با توجه به شرایط ساختمان شما، کدام روش محاسبه شارژ مناسب است؟
روش های محاسبه شارژ ساختمان
با توجه به شرایط ساختمان شما، کدام روش محاسبه شارژ مناسب است؟
روش‌های محاسبه شارژ ساختمان چیست؟
با توجه به شرایط ساختمان شما، کدام روش محاسبه شارژ مناسب است؟
نرم افزار محاسبه شارژ ساختمان آپارتمانا

با توجه به رشد این شاخص و افزایش جمعیت کشور، شاهد رشد پدیده آپارتمان نشینی خواهیم بود که علاوه بر مشاهده بیشتر آسمان خراش‌ها در سطح کلان شهرها، شاهد مسائل جدیدی برای  ساکنین این آپارتمان‌ها هستیم.

یکی از این مسائل، حق شارژ ساختمان است که خیلی از ساختمان‌ها و ساکنین آن‌ها با چگونگی محاسبه و پرداخت آن مشکل دارند. 

اما حق شارژ اساسا چیست و چگونه شارژ ساختمان محاسبه می‌شود؟ شارژ ساختمان هزینه‎هایی هستند که برای حفظ و نگهداری بخش‌های مشترک و مشاع آپارتمان از سوی ساکنین پرداخت می‌شود. ممکن بخشی‌ها و قسمت‌هایی از ساختمان اصلا مورد استفاده برخی از همسایگان قرار نگیرد، اما این دلیلی برای عدم پرداخت شارژ نمی‌شود و هم مالکان خانه و هم مستاجران لازم است مبلغ تعیین شده برای شارژ را پرداخت کنند.

انواع هزینه‌های ساختمان

در ساختمان‌ها و آپارتمان‌ها دو نوع هزینه وجود دارد؛ هزینه‌های نسبی و هزینه‌های ثابت.

هزینه‌های نسبی به هزینه‌هایی گفته می‌شود که برای تعمیر و نگهداری بخش‌هایی از ساختمان مصرف می‌شود، مانند هزینه آب، برق، گاز مشاع، ایزوگام، انواع بیمه‌های مربوط به ساختمان و ... جزو این هزینه‌ها هستند که براساس متراژ، تعداد نفرات و حتی تعداد پارکینگ برای هر واحد محاسبه می‌شوند.

 هزینه‌های ثابت اما ربطی به خود فیزیک ساختمان ندارند، این هزینه‌ها مربوط به نگهبانی و سرایداری، باغبانی و هر نوع هزینه‌ای که به یک‌باره به ساختمان تحمیل می شود، است. نحوه تقسیم این هزینه‌ها ربطی به مساحت واحدها ندارد و معمولا به صورت یکسان بین همه واحدها تقسیم می‌شود.

انواع روش‌های محاسبه شارژ ساختمان

نحوه‌ی تقسیم هزینه‌ها و محاسبه شارژ بسته به تصمیم مالکین واحدهای ساختمان تعیین می‌شود. برای این محاسبه روش‌های مختلفی وجود دارد که هر کدام از آن‌ها نیز فرمولی متفاوت دارند. در ادامه معروف‌ترین و مطرح‌ترین این روش‌ها همراه با چگونگی محاسبه آن‌ها بررسی شده است.

  • شارژ ثابت

در این مدل شارژ برای تمامی واحدها و بصورت یکسان یک عدد ثابت برای شارژ هر واحد در نظر گرفته می‌شود. مثلا تمامی واحدها، هر واحد 50 هزار تومان شارژ پرداخت می‌کنند. این مدل شارژ دارای حداقل پیچیدگی محاسباتی است و برای مجتمع‌های مسکونی، تجاری و اداری که دارای واحدهایی با متراژ یکسان هستند ، مناسب است.

  • شارژ واحدی

این مدل شارژ براساس تعداد واحدهای ساختمان محاسبه می‌شود و برای مجتمع‌های مسکونی، تجاری و اداری که دارای واحدهای متفاوت از هم هستند مناسب است. همچنین تمامی ساختمان دارای سیستم سرمایش و گرمایش مرکزی نیستند و هر واحد کنتور آب و برق و گاز مستقل دارد، مناسب است. در این روش به عنوان مثال واحدهای دوخوابه 50 هزار تومان و واحدهای سه خوابه 70 هزار تومان پرداخت می‌کنند. اگر واحدی انباری و پارکینگ داشته باشد، این مبلغ اضافه خواهد شد.

  • شارژ متراژی

این مدل محاسبه شارژ، مانند مدل قبل، برای مجتمع‌های تجاری، اداری و مسکونی که واحدهایی با متراژهای متفاوت دارند، مناسب است. مبلغ و میزان شارژ هر متر در این نوع شارژ مشخص می‌شود و در نهایت مبلغی که هر واحد با هر متراژی باید پرداخت کند، معین می‌شود. این نوع مجتمع‌ها بیش‌تر سیستم گرمایش و سرمایش‌شان نیز مرکزی است.

  • شارژ نفری

همان‌طور که از اسم این روش محاسبه شارژ پیداست، با توجه به تعداد ساکنین هر واحد مبلغ پرداختی نیز معین می‌شود. این مدل که برای مجتمع‌های مسکونی با سیستم آب مشترک مناسب است، برای هر نفر مبلغی را در نظر می‌گیرند و در نهایت مبلغی که هر واحد باید بپردازد، مشخص می‌شود.

  • شارژ نفر متراژی

این مدل، ترکیبی از دو حالت قبل است، یعنی هم متراژ و هم تعداد نفرات در تعیین میزان شارژ دخیل هستند.

به عنوان مثال به ازای هر نفر 15 هزار تومان و به ازای هر متر 1000 تومان شارژ از هر واحد دریافت می‌شود. یعنی برای یک واحد 70 متری با 2 نفر ساکن درآن مبلغ 100 هزار تومان شارژ محاسبه و دریافت می‌شود. این روش محاسبه مناسب مجتمع‌های مسکونی با سیستم آب مشترک و واحدهای با متراژ متفاوت مناسب است که سیستم سرمایش و گرمایش مرکزی نیز دارند.

  • شارژ بر اساس تسهیم هزینه‌های مجتمع

در این روش هر یک از هزینه‌های ساختمان بر اساس یک از روش‌های پیشین اعلام شده محاسبه می‌شود و سپس مجموع سهم هر یک از واحدها به عنوان مبلغ شارژ به ساکنین اعلام می‌شود. به عوان مثال هزینه‌های آب، گاز، برق مشترک و ... همه جزو همین هزینه‌ها محسوب می‌شوند. رایج‌ترین مدل تقسیم برای هزینه‌های آب به ازای هر نفر و هزینه‌های گاز به نسبت متراژ و همچنین هزینه‌های برق برای هر واحد محاسبه می‌شود.

  • روش ترکیبی

روش ترکیبی عادلانه‌ترین روش محاسبه شارژ است. بدین صورت که معمولا هزینه‌های ثابت ( مانند هزینه سرایدار، نگهبان و ... ) که معمولا در طول سال ثابت است، بصورت ثابت و بطور مساوی از واحدها دریافت می‌شود. سپس هزینه‌های نسبی بصورت جداگانه و به روش تسهیم هزینه محاسبه شده و به واحدها اعلام می‌شود.

البته روش ترکیبی ( اعلام یک شارژ ثابت + یک شارژ تسهیم هزینه ) بدلیل پیچیده بودن محاسبات کمتر مورد استفاده می‌گیرد.

نرم افزار مدیریت ساختمان آپارتمانا

برای محاسبه راحت‌تر میزان حق شارژ هر واحد، نرم‌افزارهایی هم وجود دارند که به کمک اهالی ساختمان و مدیران آپارتمان‌ها می‌آیند. یکی از این نرم افزارهای محاسبه شارژ ساختمان، نرم افزار مدیریت ساختمان آپارتمانا است که علاوه بر تسهیل فرآیند محاسبه شارژ به روش‌های بالا، تمامی کارها و امور مدیریت ساختمان را انجام می‌دهد.

 امکانات کلی این نرم افزار شامل موارد زیر است:

  • ثبت هزینه‌ها (و همچنین درآمدهای ) ساختمان
  • محاسبه سهم شارژ هر واحد
  • اعلام صورتحساب شارژ به تمامی ساکنین
  • گزارش صندوق ساختمان ( مانده صندوق و گردش صندوق)
  • پرداخت آنلاین شارژ توسط ساکنین و مالکین
  • امکان تسویه دستی و یا کارت به کارت شارژ ساختمان
  • تابلو اعلانات
  • پرداخت قبوض

در مدیریت ساختمان آپارتمانا مدیر ساختمان می‌تواند با هر کدام از مدل‌های محاسبه شارژ ساختمان که گفته شد، شارژ ساختمان را محاسبه و اعلام کند. حتی اگر تسهیم هزینه‌ها براساس فرمول‌هایی اختصاصی باشد و این فرمول در نرم افزار وجود نداشته باشد، مدیر می‌تواند با انتخاب گزینه مبالغ دلخواه، برای هر واحد مبلغ موردنظر را وارد کند.

به عنوان مثال هزینه‌های تعمیرات آسانسور قرار است بصورت درصدی – طبقاتی دریافت شود. یعنی واحدهای طبقه‌ی همکف 25 درصد، واحدهای طبقه‌ی دوم 30 درصد و واحدهای طبقه‌ی سوم 45 درصد از کل هزینه‌ی آسانسور را پرداخت می‌کنند.

همچنین مدیر در نرم افزار آپارتمانا می‌توانید معین کند کدامیک از  هزینه های ساختمان را مالک و کدام هزینه ها را باید مستاجر بپردازد یا مدیر تعیین می‌کند این هزینه مشمول چه واحدهایی است ( تمامی واحدها، واحدهای پر، واحدهای خالی و یا یکسری واحد خاص )

شفاف سازی اولین اصل برای  مدیریت موفق ساختمان

یکی از دلایل اصلی در تاخیر پرداخت‌های شارژ ساکنین و مالکین، عدم شفافیت در فرآیند مدیریت ساختمان است. بسیاری از ساکنین از هزینه‌های ساختمان اطلاعی ندارند و چون در جریان خرجکرد هزینه‌های ساختمان نیستند، پرداخت بموقع شارژ ساختمان را ضروری نمی‌بینند.

اولین رسالت نرم افزار آپارتمانا اطلاع رسانی و ایجاد شفافیت است. مدیر ساختمان می‌تواند در نرم افزار مدیریت ساختمان آپارتمانا تمامی اطلاعات مالی را بصورت آنلاین در اختیار ساکنین قرار دهد. اطلاعاتی همچون میزان موجودی صندوق ساختمان، مبلغ هزینه‌های انجام شده برای ساختمان، مبالغ شارژ دریافتی، لیست واحدهای بدهکار و میزان بدهکاری هر کدام و کلی اطلاعات دیگر.

پس با در اختیار قراردادن این اطلاعات برای ساکنین و مالکین، شاهد بدحسابی خواهیم بود و اگر این شفاف سازی در سطح کشوری رخ دهد از میزان فرارهای مالیاتی کاسته خواهد شد.

علاقه مندان به کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت آپارتمانا به آدرس apartemana.com مراجعه کنند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

مدیریت ساختمان آپارتمانا

نرم افزار مدیریت شارژ ساختمان اپارتمانا به منظور سهولت و شفافیت در مدیریت ساختمان ها و مجتمع های مسکونی و تجاری پیاده سازی شده است .با آپارتمانا مدیران ساختمان می توانند هر ماه شارژ واحدهای ساختمان خود را به سادگی محاسبه نموده و در همان لحظه به تمامی ساکنین اطلاع رسانی نمایند. از طرفی ساکنین ساختمان بطور کاملا شفاف در جریان امور و هزینه های ساختمان خواهند بود و از هر مکانی و بوسیله درگاه پرداخت اینترنتی می توانند سهم شارژ خود را پرداخت نمایند.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس های:

مسکن و ساختمان | شهر و جامعه