، تهران , (اخبار رسمی): در ملاقات هیات عالی رتبه بازرگانی روسیه در تهران، با دکتر محمدرضا اسپرورین (رئیس هیات مدیره هلدینگ سرمایهگذاری انتخاب مفید)، نسبت به چگونگی افزایش مشارکت بخش خصوصی در صادرات کالاهای تولیدی و مواد لبنی و تولیدات صنعتی کشور به اتحادیه اوراسیا و کشور روسیه تصمیمات و تفاهمهای قابل توجهی صورت گرفت.
در این ملاقات که معاون وزیر بازرگانی روسیه و قائم مقام اتحادیه بازرگانان و تجار اوراسیا و مدیر حقوقی انجمن تجار روسیه، حضور داشتند نسبت به چگونگی کاهش موانع صادرات و تبادل کالا بین ایران و اتحادیه کشورهای اوراسیا و نیز ظرفیت بخشهای مختلف بحث و تبادل نظر صورت گرفت و نسبت به افزایش لیست کالاهای صادراتی از ایران به روسیه و کشورهای CIS توافقهای مهمی انجام شد .
پوشاک و کفش، لبنیات و فرآوردههای دامی، لوازم خانگی و مبلمان، میوه و سبزیجات، خشکبار، انواع کنسروجات و تولیدات ساختمانی همچون کاشی و شیرآلات، در زمره نیازهای فوری و نیز طولانی مدت اتحادیه ۸۰۰ میلیون نفری کشورهای اوراسیا و نیز کشورهای CIS است .
دکتر محمدرضا اسپرورین، ضمن تشریح امکانات مناسب تولیدی و صادراتی ایران و نیز مقایسه آماری قیمت و هزینههای تولید پایین در ایران به نسبت سایر کشورها، به دلیل نیروی کار ارزان و قیمت پایین انرژی و نیز کاهش هزینههای لجستیک کالاهای صادراتی ایران به دلیل مجاورت، اعلام آمادگی کرد که با همکاری اعضای خانه صنعت و ظرفیتهای بالقوه مناطق آزاد و همچنین ظرفیتهای دانشگاهی و علمی برجسته ایران، نسبت به تامین تعدادی از اقلام فوق در سطح استانداردهای جهانی اقدامات لازم صورت پذیرد.
وی همچنین اظهار امیدواری کرد که با مدیریت و استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی، کالاهای ایرانی از این پس خیلی بیشتر در بازارهای این کشورها که ۱۰ درصد از جمعیت جهان را در خود جای داده اند، دیده شود.
همچنین دکتر اسپرورین پیشنهاد داد در رابطه با محصولات لبنی و کالاهای کشاورزی از ظرفیت مجموعههایی همچون «صندوق کارآفرینی امید» که چند صد هزار نفر از تولیدکنندگان کوچک و روستایی را زیر پوشش دارد استفاده شود و نسبت به زمینههای سرمایهگذاری مشترک برای انسجام این تولیدکنندگان خرد در راستای تامین نیازهای صادراتی به صورت طولانی مدت اقدام گردد.
به گفته وی: باتوجه به آنکه بخش زیادی از تولید کنندگان روستایی کشور از صندوق کارآفرینی امید تسهیلات دریافت نموده و زیر نظر این صندوق فعالیت میکنند و ظرفیت تولیدی مجموعه این روستاییان تحت پوشش، امکانات خوبی را در جهت تامین نیازهای صادراتی مطروحه فراهم میکند، ظرفیتهای تولید کنندگان زیر پوشش این صندوق در این راستا بسیار قابل توجه است .
در این نشست پیشنویس تفاهم نامه استفاده از پلتفرم آنلاین آرکارنو arkarno که بازار عمده فروشی کالاهای ایرانی است (و متعلق به هلدینگ سرمایه گذاری انتخاب مفید است) به عنوان مرجع خرید تجار این اتحادیه امضا گردید و مقرر شد با توجه به اینکه چندین هزار بنگاه عمده فروشی و تولیدکننده کوچک و بزرگ در این پلتفرم مستقیما کالای خود را عرضه میکنند، تا آخر ژانویه ۲۰۲۱ این سایت عمده فروشی به زبان روسی نیز در دسترس تجار اتحادیه بازرگانان کشورهای روسیه و اوراسیا قرارگیرد تا با شناخت بهتر از کالاها و تولیدات کشور ایران امکان دسترسی بی واسطه تجار و صادرات کالا به این کشورها فراهم گردد .
در ضمن، عدم پایبندی تجار و تولید کنندگان ایرانی به ثابت نگه داشتن کیفیت کالاهای صادراتی و همچنین تغییرات ناگهانی قیمت و نیز عدم انسجام تولیدکنندگان داخلی ایران باهم و رقابتهای ناسالم بین آنان به عنوان اصلی ترین دلایل عدم حضور موثر کالاهای ایرانی در این بازار بزرگ ذکر شد.
در این نشست که مهندس بهروز فروتن (موسس و عضو هیات مدیره خانه صنعت و از کارآفرینان بنام کشور ) و دکتر باقری نژاد (رئیس منطقه آزاد قشم به نمایندگی از مناطق آزاد کشور ) حضور داشتند در رابطه با قیمت پایین و کیفیت مشابه و بهتر محصولات ایرانی به نسبت محصولات چینی و ترکیهای توضیحات کامل ارائه گردید و هیات بازرگانی روس نسبت به خرید بسیاری از این تولیدات به شرط حفظ کیفیت و رعایت استانداردها ابراز علاقه نمودند و مقرر گردید نسبت به تبادل شرایط و مقررات استاندارد مورد انتظار اقدام فوری صورت پذیرد.
همچنین توافق شد تا با توجه به ظرفیتهای تامین برخی از کالاهای اساسی و مواد اولیه در حوزههای مختلف از جانب تجار روس، نسبت به فعالیتهای تهاتری کالا با کالا توجه بیشتر صورت گیرد تا مشکلات تبادل مالی نیز کاهش یابد .
### پایان خبر رسمی