کد: 140006155416917172

مراکزداده سبز، کلید بهره‌وری انرژی در دنیای دیجیتال

کد: 140006155416917172

https://bit.ly/3n9dv2D

، تهران , (اخبار رسمی): محاسبات ابری می‌تواند مصرف انرژی مرکز داده جهانی را کاهش دهد اما تنها در صورتی که این مراکز داده ابری تا آنجا که می‌توانند بازدهی بالایی داشته باشند و مراکزداده سبز به شمار آیند.

مراکزداده سبز، کلید بهره‌وری انرژی در دنیای دیجیتال
مراکزداده سبز، کلید بهره‌وری انرژی در دنیای دیجیتال

سرویس‌های رایانش ابری و مراکز داده ای که در آن کار می‌کنند از نظر محیط زیست، دوستانه تر از زیرساخت‌های فناوری اطلاعات محلی هستند و قرار است جایگزین شوند. مقرون به صرفه بودن به اپراتورهای مرکز داده این امکان را می‌دهد تا خدمات IT مشابهی را که قبلاً روی سرورهای شرکت اجرا می‌شد به شرکت‌های ابری ارائه دهند، در حالی که مصرف انرژی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

براساس گزارشی از Pike Research، تخمین زده شد که در سال جاری، رایانش ابری می‌تواند به کاهش 38 درصدی کربن فناوری اطلاعات در جهان کمک کند. با این حال، این ارقام به ایجاد مراکز داده بسیار کارآمد بستگی دارد، بنابراین سوال این است: آیا ما این مراکزداده کارآمد را ارائه می‌دهیم یا مسئولیت‌های زیست محیطی خود را از دست داده ایم؟

ایجاد مراکز داده پایدار از طریق طراحی کارآمد انرژی

اگر نگاهی به آخرین ارقام بیندازیم، می‌بینیم که در حالی که مراکز داده سنتی در حدود شش سال گذشته مصرف انرژی خود را تقریبا ۵۰ درصد کاهش داده اند، مراکز داده مقیاس بزرگ اکنون دو برابر بیشتر از سال ۲۰۱۵ از انرژی استفاده می‌کنند. این امر لزوم حرکت به سمت مراکزداده سبز را نشان می‌دهد.

متأسفانه، بدون توانایی تجزیه و تحلیل این داده‌ها در سطح دقیق تر، نمی‌توان گفت آیا این ارقام به سادگی رشد مراکز داده مقیاس بزرگ را نشان می‌دهند یا اینکه چنین مراکز داده ذاتاً کارآمدتر از همتایان سنتی خود هستند. عامل اصلی تقریباً افزایش تقاضا است، اما ممکن است در مورد اتخاذ شیوه‌های سازگار با محیط زیست، در بین اپراتورهای مراکز داده مقیاس بزرگ کمی سستی وجود داشته باشد.

آنچه ما می‌دانیم این است: اگر آخرین پیشرفت‌های بازده در سخت افزار و زیرساخت‌های مرکز داده به سرعت ادامه یابد، باید بتوان تا ۱۲ ماه آینده نیاز به ۶۰ درصد افزایش تقاضا برای خدمات مرکز داده‌های سنتی و فوق مقیاس را بدون افزایش انرژی تولیدی برطرف کرد. اما برای دستیابی به این مهم، ضروری است که اپراتورهای مرکز داده از اصول طراحی کارآمد در مصرف انرژی پیروی کنند.

گسترش مراکزداده سبز از طریق بهبود سرمایش

روش‌های فناوری سرمایش جزء کلیدی مراکز داده با بازدهی انرژی ایده‌آل هستند، همانطور که اخیراً فوجیتسو توانسته در دو مرکز داده استرالیایی خود به دست آورد. این امر با بهینه سازی جریان هوا و پیکربندی مجدد واحدهای CRAC، پس از تجزیه و تحلیل داده‌های محیطی جمع آوری شده توسط حسگرهای بی سیم، 48 درصد کاهش مصرف انرژی حاصل شد.

برق صرفه جویی شده توسط اقدامات انجام شده توسط فوجیتسو معادل مصرف سالانه انرژی ۳۵۰ خانوار متوسط بود، بنابراین تصور این که چگونه می‌توان فناوری خنک کننده را در مصرف انرژی و هزینه‌های قابل توجهی کاهش داد، دشوار نیست.

شاید جالب ترین نکته ای که در مورد این تمرین خاص در زمینه بهبود کارایی باید به آن توجه داشت این است که نتایج از طریق تغییرات پیکربندی در سخت افزار موجود به تنهایی بدست آمده است، یعنی نیازی به نصب هیچ یک از اجزای اضافی به منظور صرفه جویی در هزینه و انرژی نیست.

در مورد صرفه جویی در هزینه، در این مورد خاص، کاهش مصرف انرژی منجر به صرفه جویی ۲۳۰۰۰۰ دلار در مصرف برق سالانه تنها در دو مرکز داده در استرالیا شد.

پسماندهای مراکزداده باید در اولویت قرار گیرد

صرفه جویی‌های احتمالی انرژی که راه حل‌های خنک کننده باید ارائه دهند بسیار دلگرم کننده است، اما از نظر زباله‌های سمی چشم انداز مثبت آن کمتر است. زباله‌های الکترونیکی ۷۰ درصد از کل زباله‌های سمی را در ایالات متحده تشکیل می‌دهند و دلیل کمی وجود دارد که باور کنیم این ارقام در بقیه کشورهای توسعه یافته قانع کننده تر است.

یک نظرسنجی در بیش از ۵۰۰۰ متخصص مرکز داده در سال ۲۰۱۹ نشان داد که تعداد سازمان‌هایی که با شرکت‌های بازیافت معتبر همکاری می‌کنند در ۱۲ ماه گذشته ۱۴ درصد کاهش یافته است و تعداد سازمان‌هایی که سخت افزار خود را بازیافت می‌کنند در طول زمان مشابه پنج درصد کاهش یافته است.

این روند باعث شرمساری صنعت است و بهبود این زمینه باید در اولویت قرار گیرد. در همان مطالعه تخمین زده شد که تولید زباله الکترونیکی جهانی می‌تواند تا ۸۰ درصد از طریق بهینه سازی چرخه نوسازی سخت افزار توسط اپراتورهای مرکز داده کاهش یابد.

منبع: رسانه آی تی جو

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

آی تی جو

رسانه تخصصی و پیشرو در حوزه‌های مراکزداده، شبکه، فناوری اطلاعات و دنیای دیجیتال