، اصفهان , (اخبار رسمی): کودکان ممکن است بنا به دلایلی به مشاوره کودک نیاز پیدا کنند که از مهم ترین آنها میتوان به بیش فعالی یا کم تحرکی، لجبازی بیش از حد و پرخاشگری در آنان اشاره کرد.
پرخاشگری بیش از حد در کودکان نیز همانند لجبازی بسیار شایع است و در کودکان پسر بیشتر از کودکان دختر مشاهده میشود.پرخاشگری در کودکان نوعی واکنش تدافعی در مقابل عدم رسیدن به خواسته هایشان میباشد.
صاحب فرزند شدن امری است که تصمیم برای آن نیازمند آگاهی و آشنایی دقیق به شرایط و روحیات کودک دارد. والدین باید در نظر داشته باشند در صورتی که میخواهند اقدام به فرزندآوری کنند اهداف خود را از انجام این کار مشخص کنند و هر دو آمادگی لازم برای فرزندآوری را داشته باشند چرا که تربیت کودک از مسائلی است که باید از زمان بدو تولد مورد توجه قرار گیرد.
گاهی اوقات تربیت نادرست کودک باعث میشود تا شخصیت او وارد مسیری شود که والدین احساس کنند کودکشان احتیاج به یک جلسه مشاوره کودک دارد. با این حال جهت گیری نادرست تربیت کودک تنها عاملی نیست که باید به خاطر آن یک جلسه مشاوره کودک برای او در نظر گرفت بلکه عواملی دیگری نیز هستند که باعث میشوند کودکان به مشاوره احتیاج پیدا کنند؛ در ادامه به معرفی این عوامل خواهیم پرداخت.
1- بیش فعالی یا کم تحرکی در کودکان
علاوه بر جهت گیری اشتباه شخصیت کودک که ریشه در تربیت نادرست والدین دارد بیش فعالی یا کم فعالی از دیگر دلایلی است که والدین برای برطرف کردن آن باید برای فرزند خود یک جلسه مشاوره کودک در نظر بگیرند.
بیش فعالی نوعی اختلال است که در بعضی از کودکان شایع است. کودکانی که دارای مشکلات بیش فعالی هستند اغلب دارای روحیه پرجنب و جوش، تحریک پذیری شدید، عدم تمرکز، میل به بازی و بازیگوشی، عدم یادگیری و انجام اعمال غیرقابل پیش بینید هستند که در صورتی که هر یک از این اعمال از حد گذشت باید والدین برای فرزند خود یک جلسه مشاوره کودک در نظر بگیرند تا از دلایل دقیق این بیش فعالی مطلع شوند.
همچنین بعضی از کودکان نیز دچار کم تحرکی هستند که در دراز مدت منجر به تنبلی و ناتوانی آنان میشود. از علائم کم تحرکی در کودکان میتوان به احساس ضعف و ناتوانی بیش از حد، عدم فعالیت و کم تحرکی، خوابیدن بیش از حد، کمبود یا کاهش اشتهااشاره کرد که این علائم نیز چنانچه شدت یافت باید والدین برای فرزند خود یک جلسه مشاوره کودک در نظر بگیرند.
2- لجبازی بیش از حد در کودکان
لجبازی در کودکان به عنوان شایع ترین مشکلات در کودکان شناخته شده است که طبق بررسی روانشناسان از هر پنج کودک سه کودک دچار لجبازی دوران کودکی هستند. دلیل لجبازی کودک بیشتر برمیگردد به روند رشد کودک چرا که او در ابتدا فاقد مهارت و دانش انجام امور میباشد ولی به مرور و با رشد سنی و فیزیکی یاد میگیرد که چگونه کارهای شخصی اش نظیر غذاخوردن، راه رفتن و .... را انجام دهد، از این رو میل استقلال طلبی در آنهابوجود میآید و خود را بی نیاز از بزرگتر خود در برابر انجام این امور میداند و بنابراین وقتی پدر یا مادرش به او دستوری میدهد در مقابل انجام آن از خود مقاومت نشان میدهد و تصور میکند که خود به انجام آن کار آگاهی دارد و بنابراین لجبازی میکند.
والدین در صورت لجبازی بیش از حد کودک خود باید برای او یک جلسه مشاوره کودک اختصاص دهند و با یادگیری مهارت های تربیتی کودک نظیر تشویق، تنبیه و یا مهارت های توجه کردن یا نادیده گرفتن به لجبازی کودک خود خاتمه دهند.
3- پرخاشگری و عصبانیت در کودکان
پرخاشگری و عصبانیت بیش از حد در کودکان نیز همانند لجبازی بسیار شایع است و در کودکان پسر بیشتر از کودکان دختر مشاهده میشود. پرخاشگری در کودکان نوعی واکنش تدافعی در مقابل عدم رسیدن به خواسته هایشان میباشد.
کودکان سعی میکنند این پرخاشگری را به صورت های مختلف نظیر گاز گرفتن، کتک زدن اطرافیان، کشیدن مو و خود زنی از خود بروز دهند که در این صورت والدین باید حتما یک جلسه مشاوره کودک برای او در نظر بگیرند.
چنانچه این پرخاشگری در کودکان کنترل نشود میتواند در بزرگسالی سبب بروز مشکلات و تعارضات اجتماعی شود. مشاوران روانشناس معمولا با بررسی الگوهای رفتاری کودکان در طول یک زمان معین میتوانند اقدام به درمانگری کودک کنند که از متداول ترین روش هایی که برای این منظور درنظر میگیرند شامل انجام بازی هاهمراه با دادن آموزش هایی است که میتواند در کاهش این پرخاشگری هاموثر باشد.
سخن پایانی: کودکان ممکن است بنا به دلایلی به مشاوره کودک نیاز پیدا کنند که از مهم ترین آنهامیتوان به بیش فعالی یا کم تحرکی، لجبازی بیش از حد و پرخاشگری در آنان اشاره کرد. در این صورت والدین باید در نظر داشته باشند که چنانچه علائم هر یک را در کودک خود مشاهده کردند، با بردن کودک خود به نزد مشاور روانشناس مناسب از پیشرفت هر یک از این مشکلات در کودک خود جلوگیری کنند.
### پایان خبر رسمی