، (اخبار رسمی): صنعت سلامت و تجهیزات پزشکی یکی از حجیم ترین صنایع دنیا از نظر گردش مالی، تامین بازار هدف و نیاز جامعه بشریت به محصولات و تولیدات آن است.
برآوردهای انجام شده در سال های گذشته نشان می دادند که ارزش این صنعت در سال 2022 به ارزشی معادل 674 میلیارد دلار خواهد رسید. این در حالی است که با توجه به همه گیری کرونا و کاهش روزهای کاری شرکت های مختلف از یک سو و نیاز جامعه پزشکی و صنعت درمان به محصولات و تجهیزات بیشتر، از سوی دیگر، به عنوان دو عامل متناقض بر روی این صنعت تاثیر گذاشته اند و باید منتظر آمارهای جدید ماند تا وضعیت گردش مالی این صنعت در سال های اخیر را به دقت ارزیابی کرد.
ارزش صنعت تجهیزات پزشکی در سال 2017 که از نظر عمومی سالی عادی به شمار می رفت، کمی بیش از 400 میلیارد دلار ارزیابی شده بود که البته فراتر از پیش بینی ها و به بیش از 500 میلیارد دلار رسید. این در حالی است که براساس آمارهای موجود سهم ایران از این صنعت یک میلیارد و 700 میلیون دلار است که رقم مطلوبی نیست.
اهمیت نمایشگاه ایران هلث که از سوم تا ششم خرداد ماه به همت شرکت آوای موفق ایرانیان و حمایت طیف گسترده ای از سازمان ها و نهادهای مرتبط برگزار می شود، از این روست که خوشبختانه کشور ما در این صنعت، (حداقل در بخشی از آن) یکی از تولید کنندگان و پیشگامان عمده محسوب می شود که به سادگی می تواند یک بازار 200 تا 300 میلیون نفری را تحت پوشش قرار دهد. به این خاطر این نمایشگاه از منظر تعامل شرکت های ایرانی با رقبا یا همکاران خارجی خود و انتقال دانش و تجارب انباشته شده در یکی - دو سال گذشته بسیار با اهمیت است.
سویه دیگر اهمیت این نمایشگاه و به طور کلی این صنعت در توانایی آن برای ایجاد شکوفایی اقتصادی، اشتغال زایی، درآمد ارزی، اقتدار علمی و حرکت واقعی به سمت افق های حقیقی مفهوم «دانش بنیان» در کشور است.
واقعیت این است که اقتدار اقتصادهای بزرگ دنیا تقریبا با اقتدار این کشورها در صنعت تجهیزات پزشکی ارتباط مستقیمی دارد. اقتصادهای آزاد که بر پایه دانش، تکنولوژی و تحقیقات گسترده بنا نهاده شده و به طور پیوسته تلاش می کنند حتی با جذب نخبگان کشورهای دیگر این جنبه از پویایی علمی و اقتصادی خود را تقویت کرده و در صنعت درمان و تجهیزات جانبی، حرف اول را بزنند.
به طور طبیعی کشور آمریکا در این زمینه حرف اول را می زند و حدود 40 درصد سهم بازار جهانی را در اختیار گرفته است. پس از آمریکا کشورهای آلمان، ژاپن، چین، هلند و مانند آن قرار دارند.
نکته قابل ذکر وجود ظرفیت های عظیمی در این صنعت برای ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی کشورهای صاحب صنعت است و خوشبختانه با کمک نمایشگاه ها و تعاملاتی از این دست ظرفیت داخلی این صنعت به مراتب قابل افزایش است؛ چرا که صرف نظر از حجم دلاری صادرات، ایران تجربه صادرات به 55 کشور مختلف دنیا را در این زمینه دارد. بویژه این که ایران از جمله کشورهای انگشت شماری است که در تولید محصولات یکبار مصرف پزشکی تقریبا به خودکفایی رسیده است. فعالیت بیش از 500 شرکت در این صنعت نشان از ظرفیت های پنهان این عرصه در ابعاد مختلف دارد.
اما نباید فراموش کرد که فاصله ما با ابعاد جهانی توسعه این صنعت بسیار زیاد است. برای مثال تعداد شرکت هایی که در کشور آمریکا فعالیت دارند به 6500 شرکت بالغ می شود که البته بزرگی برخی از شرکت های غول پیکر و مشهور را نیز نباید از نظر دور داشت. بدیهی است که سایر فاکتورها از جمله سهم اشتغال هم به همین اندازه دارای تفاوت های معناداری بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است.
اما نکته خوش بینانه و مثبت که همزمان با برگزاری نمایشگاه تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی و دارویی (ایران هلث) باید به آن اشاره کرد این است که ایران با ظرفیت تولید قریب به ۲۸۰ هزار نوع کالا در صنعت تجهیزات پزشکی، ظرفیت هایی دارد که چنین نمایشگاه هایی می تواند علاوه بر شناسایی آن به جهانیان و ایجاد بازارهای جدید، به ظرفیت های درونی آن نیز اضافه کند. بنابراین می توان گفت نمایشگاه بیست و سوم یکی از مهم ترین نمایشگاه های ایران هلث در تاریخ برگزاری آن است.
### پایان خبر رسمی