اطلاعات تماس
  • 031910*****
[نمایش اطلاعات]
کد: 140106146400219418

صفر تا صد آشنایی با پوشش‌های نانویی ضد آب مصالح ساختمانی

نانو پوشش ضد آب راه حل ساده و ارزان محافظت از نمای ساختمان

کد: 140106146400219418

https://bit.ly/3BOFcEG

، اصفهان , (اخبار رسمی): حفظ زیبایی و دوام ساختمان وابستگی زیادی به روش محافظت و شستشوی نما دارد. ذرات و آلاینده‌های موجود در هوا، نمای ساختمان ها را فرسوده می‌کند. نانو پوشش‌های آبگریز و محافظ بر روی نما مانع نفوذ آلودگی‌ها، آب و رطوبت به سطح نما می‌شود. در این مقاله با مزیت‌ها و روش استفاده نانو پوشش‌ها آشنا می‌شوید.

نانو پوشش ضد آب راه حل ساده و ارزان محافظت از نمای ساختمان
انواع نانو پوشش آبگریز، نانوچوب، نانو آجر، نانوسنگ، نانوشیشه
نانو پوشش ضد آب راه حل ساده و ارزان محافظت از نمای ساختمان
نانو پوشش ضد آب راه حل ساده و ارزان محافظت از نمای ساختمان

با ایجاد نانو پوشش آبگریز بر روی سطح نمای آجری، سنگی، سیمانی، چوبی، کاهگلی و … سطح در برابر اثرات مخرب ناشی از هوازدگی، شوره زدگی، باران اسیدی و تغییر رنگ محافظت می‌شود.

نانو پوشش ضد آب راه حل ساده و ارزان محافظت از نمای ساختمان

لزوم استفاده از نانو پوشش در سطوح

ظاهر نمای ساختمان ها تاثیر زیادی در زیبایی شهر و محل سکونت ما دارد. با گذشت زمان، نمای ساختمان تحت تاثیر عواملی مثل شرایط جوی، نفوذ رطوبت و انواع آلودگی‌ها، زیبایی و دوام خود را از دست می‌دهد. از آنجا که نمای ساختمان به عنوان یکی از عناصر اصلی ساختمان محسوب می‌شود، حفظ زیبایی و دوام آن بسیار اهمیت دارد. نمای گران قیمت شما با کمک نانو پوشش های آبگریز و محافظ همیشه زیبا می‌ماند.

پس از اتمام نماکاری ساختمان لازم است نانو پوشش محافظ بر روی نمای ساختمان اجرا شود. بیشتر نمای ساختمان‌ها از جنس آجر، سنگ، چوب و غیره است و این مصالح در برابر عوامل مخرب محیطی، آسیب پذیر هستند و آلودگی‌ها، گرد و غبار و مواد زائد را به راحتی جذب می‌کنند. با گذشت زمان و بارش برف و باران، آلودگی های جذب شده به لایه های زیرین نمای ساختمان نفوذ می‌کند و علاوه بر کاهش مقاومت ساختمان باعث کدر شدن و از بین رفتن زیبایی ظاهری نما خواهد شد. از سوی دیگر پاکسازی، شستشوی و زیباسازی نما و ترمیم آن مستلزم صرف هزینه‌ زیاد و زمان بالا است. بنابراین توصیه می‌شود برای حفظ زیبایی و دوام نمای ساختمان، بعد از اجرای نما اقدامات لازم برای حفاظت از آنها نیز صورت گیرد. نانو پوشش‌های ساختمانی به عنوان پوشش‌های محافظ نمای ساختمان باعث پیشگیری از بروز آسیب‌ها، واکنش های شیمیایی و مشکلات مرتبط ناشی از نفوذ آب و جذب آلودگی‌ها در مصالح و تخریب سطوح می‌شود. نمای ساختمان پس از اجرای پوشش های نانو محافظ دیرتر کثیف شده و به آسانی با آب تمیز می‌گردد.

مشکلات مرتبط با نفوذ آب در مصالح و سطوح ساختمانی

  • شوره زدگی و پوسته پوسته شدن سطح حملات قارچ ها، کپک ها و جلبک ها
  • پوسته شدن رنگ
  • کثیف شدگی زودهنگام سطح
  • واکنش سیلیکات قلیایی
  • ترک‌های ناشی از تورم و انقباض یخ زدگی و ذوب شدن پیاپی آب در مصالح کربونیزاسیون
  •  باران های اسیدی
  •  سولفاته شدن
  •  خوردگی شیمیایی
  • خوردگی آهن آلات به کار رفته در اسکلت ساختمان

نانو پوشش آبگریز یا همان ضد آب کننده های نانو سطوح چیست؟

در ابتدا به معرفی مفهوم نانوتکنولوژی می‌پردازیم. نانوتکنولوژی علمی است که کوچکترین اجزای سازنده ماده را دستکاری و سازماندهی می‌کند. کلمه نانو برای توصیف ذرات کوچک به اندازه یک میلیونیم میلیمتر استفاده می‌شود. این علم به ما امکان کنترل ماده را می‌دهد.

پوشش ضد آب کننده نانو داخل منافذ سطح نفوذ کرده و یک سد محافظ نامریی بر روی سطح تشکیل می‌دهند و از این طریق سطح را در برابر جذب آب، انواع آلودگی و کثیفی محافظت می کنند که در نهایت منجر به حفاظت جامع و بادوام سطوح می‌شوند.

پوشش های نانو در سطح مولکولی عمل می کنند و رنگ، ظاهر و بافت سطح را تغییر نمی‌دهند.

نکته بسیار مهم این است که قابلیت تنفس پذیری سطح نانو پوشش خورده کاملاً حفظ می‌شود.

در ادامه انواع ضد آب کننده نانو مخصوص انواع سطوح به عنوان عایق های محافظ معرفی می‌شوند:

انواع پوشش های نانو محافظ نمای ساختمان و سطوح مختلف ساختمانی

متیل سیلیکونات پتاسیم

به عنوان یکی از رایج ترین ضدآب کننده‌های نانویی برای حفاظت از مصالح ساختمانی است که بر روی آجر، بتن، برخی سنگ‌ها و گچ قابل استفاده است.

رزین های سیلیکونی

پلیمرهایی هستند که شبکه سه بعدی بر روی سطح تشکیل می‌دهند و یکی دیگر از عوامل مورد استفاده برای ضدآب سازی و آب گریز کردن هستند. شباهت بسیار زیاد ساختار بین رزین سیلیکون شده و کوارتز طبیعی، عامل مهم و موثر جهت محافظت و برتری ویژه این مواد در برابر نفوذ آب است که باعث شده دوام و پایداری آن در به کارگیری در مصالح پایه سیلیسی بیشتر باشد.

 این مواد آب را دفع کرده و در برابر خیلی از مواد شیمیایی و فیزیکی مقاومت بالایی دارند. بیش از 4 دهه است که استفاده از اورگانوسیلیکون‌ها و ترکیبات آن‌ها به عنوان یکی از بهترین مواد آب گریز شناخته شده‌اند، این مواد، سیلیکون رابر و سیلیکون مایع نیستند.

نانو پوشش‌های فیلم تشکیل دهنده حاوی نانوذرات سیلیکای آبگریز

این مواد بر روی سطح غشایی نانومتری با خواص ضدآبی خوب ایجاد می کنند و کاربرد خاص خود را دارند. معمولاً این دسته از نانو پوشش ها می توانند خواص ضدلکه و ضد روغن قوی با مصارف خاص داشته باشند.

سیلان ها و سیلوکسان‌ها

کامل ترین نسل ضد آب کننده‌ها با پایداری بالا و تنوع بالای مواد هستند که قابلیت ترکیب شدن با طیف وسیعی از مواد دیگر را دارند به همین دلیل روز به روز فرمولاسیون بهینه‌تر از آنها جهت ضدآب سازی ارائه می‌شود.

شایان ذکر است که تمام پوشش‌های نانو محافظ ذکر شده به دو صورت پایه آب و پایه حلال در بازار موجود هستند.

محصولات مختلف نانو پوشش های آبگریز و ضدآب و شوینده‌های تخصصی در زمینه نمای ساختمان در صورت داشتن استانداردهای موردنیاز، می‏توانند اطمینان از نتیجه مطلوب و لذت داشتن نمایی زیبا و به دور از فرسایش و کثیفی را به مصرف کنندگان بدهند. نکته بسیار جالب توجه این است که این محصولات برای هر نمایی با هر نوع مصالحی قابل استفاده است.

با استفاده از نانو پوشش‌های ضد آب می‌توانید نمای ساختمان را در برابر جذب رطوبت و نفوذ انواع آلودگی ها محافظت کنید و از این طریق زیبایی نمای ساختمان را حفظ کنید. با ایجاد نانو پوشش آبگریز بر روی سطح نمای آجری، سنگی، سیمانی، چوبی، کاهگلی و … سطح در برابر اثرات مخرب ناشی از هوازدگی، شوره زدگی، باران اسیدی و تغییر رنگ محافظت می‌شود.

کدام نانو پوشش برای ضد آب کردن مصالح ساختمان شما مناسب تر است؟

لازم است برای هر یک از مصالح ساختمانی از محصول مناسب و بهینه شده برای آن صنعت استفاده نمایید. به طور مثال محصولاتی که برای مصالح ساختمانی قلیایی به کار می‌روند با بقیه متفاوت هستند. به طور کلی سطوح جذبی با سطوح غیر جذبی محصولات متفاوتی دارند که مورد نیاز به همان سطح است.

آیا استفاده از نانو پوشش های ضد آب در مصالح ساختمانی مقرون به صرفه است؟

از آنجا که قیمت مصالح ساختمانی هر روز رو به افزایش است، نگهداری مصالح و کاهش هزینه نگهداری آنها بسیار مهم است؛ لذا اگر در ابتدای کار برای اجرای نانوپوشش مصالح ساختمانی هزینه کنیم خیلی بهتر از هزینه نگهداری، هزینه ساب و شستشو نما و خسارات ناشی از آن هستیم. نکته مهم این است که نمای ساختمان نشان دهنده کلیت و هویت ساختمان است و حتی کثیف شدن ظاهر آن، به شدت بر ارزش ریالی سازه اثر می‌گذارد.

انواع کاربردهای نانو پوشش ها بر اساس نوع سطح ساختمانی

  • نانو آجر (ضد آب کننده آجر)

طریقه اجرای نانو آجر: با پیستوله یا قلم مو پوشش دهی را انجام دهید به گونه‌‏ای که سطح از نانو مواد کاملاً اشباع شود.

نانو چوب (ضد آب کننده چوب)

که به صورت اسپری ضد آب چوب هم موجود است، برای هر یک از مصنوعات چوبی، نئوپان و MDF به کار رفته در داخل و خارج ساختمان استفاده می‌شود.

موارد کاربرد نانو چوب:

  • ضدآب کردن درب حمام و دستشویی
  • میز نهار‏خوری
  • کابینت آشپزخانه و ...
  • ضد آب کردن ام دی اف و انواع چوب خام

محافظت ترموود با نانو ترموود

با اینکه ترموود یا چوب فرآوری شده محصولی با دوام بالاست؛ ولی چون دارای بافت کاملاً طبیعی است، آگاهی از دلایل و روش‌های مراقبت ترموود جهت کاهش هزینه های ناشی از نگهداری و تعمیر بسیار اهمیت دارد. قطعاً با اهمیت ترین موضوع پس از خرید و نصب محصولات ساخته شده با ترموود، محافظت و نگهداری از آن است. فناوری نانو بهترین راهکار نگهداری و محافظت صحیح ترموود است.

  • نانو سنگ (ضد آب کننده نمای سنگی)

طریقه زدن نانو روی سنگ:

با پیستوله یا قلم مو پوشش دهی را انجام دهید به گونه‏‌ای که سطح از نانو مواد کاملاً اشباع شود. برای سطوح سنگی لعاب دار و یا سطوح با جذب پایین بعد از اشباع کردن سطح با قلم مو، با یک دستمال تمیز به صورت دورانی بر روی سطح پولیش دهید یا از دستگاه پولیش استفاده کنید.

  • نانو کاهگل (ضد آب کننده کاهگل سنتی)

برای جلوگیری از تخریب زودهنگام کاهگل سنتی و کاهش جذب رطوبت همزمان با حفظ قابلیت تنفس پذیری کاهگل، استفاده از پوشش نانو کاهگل توصیه می‌شود.

  • نانو شیشه (آبگریز کردن شیشه)

نانو شیشه به صورت لایه نازکی بر سطح شیشه قرار می‌گیرد که ناصافی‌های میکرومتری و نانومتری آن، موجب کاهش نیروی چسبندگی سطحی میان قطرات آب و سطح شیشه می‌شود. به عبارت دیگر این نوع شیشه‌ها قابلیت آسان‏تمیزشوندگی، با افزایش خاصیت آب‌گریزی پیدا می‏کنند.

  • ضد آب کننده بتن (بتن ضد آب)

بتن قلیایی و متخلخل بوده و دارای رطوبت آزاد است که حتی در شرایط خشک نیز آن را در خود نگه می‏دارد. استفاده از پوشش ضدآب کننده بتن مانع نفوذ آب به سطح شده، و با دادن قابلیت تنفس پذیری به سطح باعث افزایش عمر مصالح می‏گردد.

  • نانو ضد آب سیمان

سیمان معمولی کاملا آبدوست است که از طریق ترک های ریز درون شبکه ای آب را می‏مکد.

نفوذ آب می تواند باعث نابودی شدید سازه شود و حتی می تواند باعث ناتوانی ساخت بتن از طریق مکانیسم های تجزیه‏ای متنوع مانند فرسایش شیمیایی، تغییرات خشک- مرطوب، کربوناسیون، سیکل فریز-گرم شدن منجر به نا ایمن شدن سازه و افت اقتصادی شگرفی شود. نفوذ آب و رطوبت باعث کپک زدن، ایجاد قارچ و... در سطوح و خوردگی یا زنگ زدگی در اجزای آهنی یا فولادی ساختمان ها خواهد شد. در چنین مواردی استفاده از سیمان آبگریز دوام و صرفه جویی بیشتری به سازه می‌‏بخشد.

  • ضدآب کننده گچ ساختمانی

پوشش نانو گچ باعث تثبیت گچ و جلوگیری از فرسایش گچ از طریق ضدآب کردن گچ می‌شود و در نهایت عمر سطوح گچی افزایش می‌یابد.

  • پاک کننده نانو (جرم گیر و رسوب زدای قوی)

شوینده دوستدار محیط زیست و پاک کننده سطوح مختلف صنعتی و ساختمانی

شستشوی دوده، چربی، کثیفی، انواع جرم و رسوبات، ذرات فلز و آلودگی های صنعتی از روی نمای ساختمان و سوله های فلزی

محصولات مشابه برای محافظت نمای ساختمان

  • زایکوسیل چسب ضد آب سازی نمای ساختمان محصول کد SILRES® BS 290کمپانی WACKER آلمان رزین‌های ضدآب‌کننده

از رزین هایی مثل اکریلیک، اپوکسی و پلی اورتان هم برای محافظت نمای ساختمان استفاده می‌شود. رزین ها معمولاً یک ماده‌ی دو جزیی هستند که پس از اجرا، لایه ای ضخیم با ظاهری براق و مقاوم خواهند داشت. می توان از این محصولات به روی سطوح آجری، سنگی و فلزی استفاده کرد. رزین های اپوکسی و پلی اورتان از خواص مکانیکی و شیمیایی بالایی برخوردار هستند. با استفاده از این محصولات می توان نمای ساختمان را در برابر نفوذ آلودگی های محیطی محافظت کرد.

مزایا و معایب رزین های محافظ نما

  • این محصول ظاهری براق بر روی سطوح ساختمان ایجاد می کند. استفاده از رزین منجر به ایجاد خاصیت نفوذناپذیری ساختمان در برابر آب و آلودگی ها می‌شود. رزین های اپوکسی و پلی اورتان مقاومت شیمیایی زیادی در برابر حلال های نفتی دارد. رزین ها مقاومت بالایی در برابر اشعه UV خورشید ندارند و به همین دلیل با گذشت زمان پوسته پوسته می‌شوند. از دیگر معایب ناراحت کننده رزین های مورد استفاده برای سطوح ساختمانی خاصیت زردگروی آنهاست که با گذشت زمان ایجاد می‌شود. آسیب زننده ترین خاصیت رزین های اپوکسی و پلی اورتان بر روی نمای ساختمان عدم قابلیت تنفس پذیری این پوشش است که باعث بسته شدن منافذ سطح مصالح می‌شود. مصالح و مواد ساختمانی که بوسیله این پوشش ها محافظت شده اند، تعرق وتبخیر سطحی در آنها صورت نمیگیرد واین پوششها تمایل به محبوس کردن رطوبت در داخل بستر دارند که باعث ترک خوردگی مصالح و تخریبات داخلی می‌شود همچنین خود پوشش هم پوسته پوسته می‌شود.

محصولات نانو پوشش ضد آب مخصوص آجر نما، سنگ، سیمان، چوب و دیگر مصالح ساختمانی موجب افزایش دوام و حفظ زیبایی نمای ساختمان می‌شوند. با گذشت زمان تماس مکرر سطوح مختلف ساختمان ها از جمله سطوح آجری، بتنی، سیمانی، سنگی، چوبی، شیشه‏ای و … در شرایط محیطی متفاوت با آب، رطوبت و باران می تواند مشکل زا باشد و علاوه بر هزینه های تعمیرات و نگهداری، زیبایی و جلوه ظاهری این سطوح نیز تحت تاثیر قرار می گیرد.

نانو پوشش های آبگریز و ضدآب بهترین راهکار کارآمد و موثر برای رفع این مشکل و حفاظت سطوح مختلف در شرایط محیطی گوناگون مانند باران، برف، نور خورشید و گرد و غبار و آلودگی است.

برای انتخاب از میان انبوه محصولات نانو پوشش داخلی یا وارداتی با برندهای متفاوت موجود در بازار، یکی از نکات مهمی که باید حتما به آن توجه کنید این است که هر نوع سطحی، محصول جداگانه و متناسب با ساختار آن سطح نیاز دارد.

در واقع برای کلیه سطوح آجر، سنگ، بتن، چوب، فلز، شیشه و … متناسب با نیاز مشتری باید محصول ویژه‌ای تولید و به مشتری ارائه ‌شود. در حالی که در نمونه‌های داخلی و خارجی مختلف معمولاً یک محصول برای مصرف روی زیرلایه‌های مختلف استفاده می‌شود.

مزایای نانو پوشش ها:

  • محافظت تخصصی انواع سطوح حفظ زیبایی ظاهری سطوح نفوذ به عمق مصالح و افزایش عمر مصالح ساختمانی جلوگیری از جذب آلودگی و کدر شدن سطح مقاومت فوق العاده نسبت به شرایط جوی مختلف بدون زردگروی، تغییر رنگ و پوسته پوسته شدن مقاوم در برابر خوردگی، زنگ زدگی، اسید و محلول های شیمیایی حفظ قابلیت تنفس پذیری سطح بی‏رنگ و بادوام اجرای ساده و راحت مقاوم در برابر یخ زدگی مقاوم در برابر باران های اسیدی دیرتر کثیف شدن سطوح و تمیزی آسان بدون نیاز به شوینده های شیمیایی (با توجه به بحران بی آبی در کشور) کاهش هزینه های تمیزکاری و تعمیر و نگهداری نما

معایب نانو پوشش ها

به دلیل اینکه نانو پوشش ها کاملاً به داخل منافذ سطح نفوذ می کنند تا زمانی که مصالح ساختمانی وجود دارند به فعالیت حفاظتی خود ادامه میدهند و دیگر قابل برداشتن از روی سطح نیستند.

اجرای صحیح و اصولی نانو پوشش به اندازه کیفیت نانوپوشش اهمیت دارد. به دلیل عدم تشکیل لایه روی سطح، مصرف کننده نهایی نمی تواند بر روی اجرای کامل و صحیح نانو پوشش توسط اجراکار نظر دهد و نمی تواند بر ماهر بودن اجراکار و اجرای درست و باکیفیت نانو پوشش صحه گذاری کند زیرا بعد از خشک شدن هیچ تغییر رنگی روی سطح ایجاد نمی کند و در ابتدای کار در ظاهر سطوح نانوخورده و سطوح نانونخورده تفاوتی ندارند.

به دلیل عدم اطلاع رسانی در جامعه و کم بودن آگاهی مردم از خواص و میزان توانایی نانومواد سواستفاده زیادی از مصرف کننده انجام می‌شود. در واقع خواص غیرمنطقی و کاملاً متناقض از نانومواد به عموم منتقل میشود که گاهی قابل پیگیری نیز نیستند.

انواع نانو پوشش های سطوح مختلف ساختمانی و صنعتی

  • نانو پوشش های آبگریز نانو پوشش های ضد خوردگی نانو پوشش‌های عایق حرارتی نانو پوشش های ضد سایش نانو پوشش‌های آنتی باکتریال

کاربرد نانو پوشش ها در سایر صنایع

بر اساس گزارش شرکت گرند ویو ریسرچ با عنوان تحلیل بازار جهانی نانو پوشش ها، در 2012 درامد حاصل از پوشش‫های نانویی در حدود 1.495 میلیارد دلار بوده است و به شدت رو به افزایش است.از طرفی صنعت ساختمان در ایران به عنوان یکی از بزرگترین صنایع کشور، بازار مصرف بسیار بزرگی برای محصولات مختلف مبتنی بر فناوری نانو دارد و صنعت ساختمان در درازمدت نیاز به نوآوری‫های متعدد و انطباق دائم با نیاز مشتری دارد. مصرف مواد نانو فقط در زمینه ضد لک در ایران در سال94 برابر 346 تن بوده است که با افزایش کاربرد نانو پوشش‫ها و آشنایی صنایع با آن به شدت رو به افزایش است.

کلام آخر

امروزه، سطوح ساختمان‏ها درشهرهای صنعتی به دلیل قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی و تماس مداوم با شرایط متغیر آب و هوایی، باران های اسیدی، بادهای شدید، وجود ریزگردها و ذرات دوده در هوا همواره در معرض آلودگی و تجمع مواد و ذرات بر روی سطح خود هستند. پس از مدتی سطوح مذکور هم فرسوده می‌شوند و هم نما و زیبایی خود را از دست می‌دهند. با گذشت زمان این آلودگی ها به صورت لایه ای سطح نما را پوشانده و حتی سبب تغییر رنگ نمای ساختمان ها می‌شوند.

این امر باعث احتیاج به نظافت مجدد و پاکسازی نمای ساختمان، رسیدگی و افزایش هزینه‌های نگهداری ساختمان‌ها می‌گردد. بنابراین استفاده از سطوحی که در برابر آلودگی از خود مقاومت نشان داده و از نفوذ آن جلوگیری می‌کنند، می‏توانند منجر به کاهش هزینه‌ها، حفظ زیبایی و نیز افزایش عمر ساختمان ها شوند.

حفاظت نمای ساختمان عامل مهمی برای حفظ زیبایی ساختمان ها است. با توجه به پیشرفت روزافزون دانش و فن آوری در زمینه های گوناگون استفاده از فناوری های نوین گامی موثر در راستای دستیابی به معماری پایدار است. روش های نوین ساختمان سازی و مواد و مصالح ساختمانی علاوه بر صرفه جویی در مصرف منابع و هزینه ها در ایجاد آسایش انسانی نقش دارند.

حفظ زیبایی و دوام ساختمان وابستگی زیادی به روش های محافظت و شستشوی نمای ساختمان دارد. ذرات و آلاینده های موجود در هوا، نمای ساختمان ها را فرسوده و کدر می کند. استفاده از نانو پوشش‏های آبگریز و محافظ بر روی نما مانع نفوذ انواع آلودگی ها، آب و رطوبت به سطح نما می‌شود.

با شستشو نمای ساختمان با استفاده از شوینده های تخصصی مخصوص نمای ساختمان می‌توانید زیبایی ظاهری نمای ساختمان را بازگردانید. پس از آن با اعمال نانو پوشش های آبگریز و محافظ بر روی نمای ساختمان، زیبایی آن را برای همیشه حفظ کنید و از فرسایش و پیرشدن ساختمان جلوگیری کنید.

نانوفراز سپاهان www.nanofaraz.com

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
اطلاعات تماس
  • 031910*****
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس های:

صنعت و تولید | تجارت و بازار