، (اخبار رسمی): یکی از شایع ترین بیماری های قرن، بواسیر ( هموروئید) است. تقریبا از هر ۴ نفر ۳ نفر به این عارضه مبتلا هستند. این بیماری کشنده نیست اما به شدت آزار دهنده بوده و میتواند درد شدید، سوزش، خارش و خونریزی ایجاد کند.
گزینه های جراحی مختلفی برای درمان این بیماری موجود است، اما خیلی مهم است که بواسیر با چه روشی جراحی و توسط چه پزشکی درمان میشود، زیرا که مقعد ناحیه ای به شدت حساس بوده و هر آسیبی حین جراحی و یا قصور پزشکی می تواند مشکلات جدی و گاه جیران ناپذیری مثل تنگی مقعد و یا بی اختیاری را به همراه داشته باشد.
پیشنهاد میکنم تا انتهای این مطلب را با دقت مطالعه کنید، چرا که در ادامه به بررسی انواع روشهای شامل عمل سرپایی بواسیر، جراحی بواسیر، رابربند و استاپلر پرداخته ایم.
عمل سرپایی بواسیر
عمل سرپایی همان جراحی هموروئید با لیزر است. این درمان نوین در کمتر از نیم ساعت، بدون تزریق بیهوشی ( با بی حسی) و نیز بدون درد یا خونریزی این بیماری را درمان میکند.
در این روش جراحی صرفاً با تابش اشعه ، بدون استفاده از تیغ جراحی زائده یا توده هموروئید به طور کام پل حذف خواهد شد و بعد از عمل نیز بیمار بلافاصله مرخص شده و می تواند به منزل و یا محل کار بازگردد.
مزایا :
- درمان سرپایی بدون نیاز به بیهوشی و تحمل عوارض داروی بیهوشی
- به حداقل رساندن درد و خونریزی
- بدون نیاز به دوره نقاهت استراحت و در منزل ( بدون نیاز به مرخصی طولانی)
- درمان فوری در یک جلسه و در کمتر از نیم ساعت
- کاهش هزینه های مربوط به بستری در بیمارستان و …
عمل بواسیر
عمل هموروئید در بیمارستان و تحت بیهوشی کامل در بیمارستان انجام میشود. در این روش جراحی توده هموروئید با استفاده از تیغ جراحی حذف میشود. این جراحی به دو روش انجام میشود.
عمل هموروئید باز : این روش جراحی شامل برداشت بافت هموروئیدی با استفاده از تیغ جراحی است و سپس در مرحله ی بعد، بدون بخیه زخم را رها می کنند، تا به تدریج ترمیم شود.
عمل هموروئید بسته : در این روش هم مشابه روش قبل توده هموروئید با تیغ جراحی برداشته میشود با این تفاوت که این بار جای زخم را با بخیه می بندند. این کار احتمال عفونت را کاهش می دهد.
معایب:
- نیاز به بستری در بیمارستان و دریافت داروی بیهوشی
- افزایش احتمال عفونت، خونریزی، درد
- احتمال آسیب به اسفنکتر مقعد و ایجاد بی اختیاری
- صرف زمان و هزینه بیشتر
- دوره نقاهت طولانی ( حداقل باید بیمار ۲ هفته را در منزل استراحت کند.)
- جمع شدن خون در ناحیه جراحی
- گیر افتاده مدفوع در کانال مقعد
- تنگی کانال مقعد
جراحی هموروئید با رابربند
جراحی با رابرند یکی دیگر از روشهای سرپایی برای درمان این بیماری است، با این تفاوت که به اندازه لیزر تاثیرگذار نیست. این درمان با تزریق بی حسی انجام میشود. رابربند کش لاستیکی است که با استفاده از دستگاهی مخصوص بر پایه توده هموروئید بسته میشود. بسته شدن رابربند باعث میشود، گردش خون در هموروئید متوقف شده و بعد از طی چند روز توده به بافت مرده تبدیل شده و از بین می رود.
مزایا :
- سرپایی و بدون نیاز به بیهوشی
- بدون خونریزی
- صرفه جویی در زمان ، بدون نیاز به دوره نقاهت
- هزینه مناسب تر
معایب :
- درد شدید، برای چندین روز
- احتمال عدم موفقیت در درمان و نیاز به تکرار سایر روشها ( موفقیت در درمان در کمتر از ۵۰% موارد)
- قابل انجام فقط برای بواسیر های داخلی
عمل هموروئید با هموروئیدوپکسی
این درمان هم مشابه روش های دیگر در بیشتر موارد سرپایی انجام میشود. ولی سالهاست که به دلیل ایجاد عوارض متعدد انجام آن متوقف شده است. این درمان با استفاده از دستگاهی مخصوص انجام میشود، این دستگاه مشابه منگنه عمل کرده و با نام استاپلر شناخته میشود. این دستگاه منگنه جراحی است و با ایجاد سد در مسیر خونرسانی به هموروئید ، جریان خون در بافت را متوقف کرده و باعث از بین رفتن تدریجی آن خواهد شد.
مزایا :
- درمان سرپایی بدون نیاز به دریافت داروی بیهوشی
- کاهش هزینه های مربوط به بیمارستان و جراحی
- طولانی شدن دوره درمان و بهبودی
معایب :
- قابل انجام فقط برای بواسیر های داخلی
- احتمال درد و خونریزی شدید
- احتمال عدم موفقیت در درمان و نیاز به تکرار سایر روشهای درمانی
- خطر عفونت شدید
جراحی معمولاً هموروئید را درمان می کند. اما موفقیت درازمدت جراحی هموروئید بستگی زیادی به این دارد که چقدر بتوانید عادات روده روزانه خود را تغییر دهید تا از یبوست و زور زدن جلوگیری کنید. از هر ۱۰۰ نفر حدود ۵ نفر (مجدد) به هموروئید مبتلا میشوند.
www.cham.org
### پایان خبر رسمی