، تهران , (اخبار رسمی): لوله های فولادی ممکن است با گریدهای مختلف فولاد با روش های مختلف تولید تولید شوند که به دلیل نیازهای کاربردی متفاوت است. برای خرید لوله میتوانید به این لینک مراجعه نمایید. همچنین برای اطلاع از قیمت آهن آلات ، و قیمت انواع مقاطع فولادی از جمله قیمت ورق میتوانید به سایت آهن ملت مراجعه نمایید.
لوله های فولادی: هر آنچه که باید بدانید
لولهها لولههای استوانهای توخالی هستند که برای هزاران سال توسط بشر برای اهداف مختلف مورد استفاده قرار گرفتهاند. لولهها را میتوان تقریباً از هر مادهای تولید کرد، با این حال، از آنجایی که معنای امروزی لولهها به چیزی بیش از لولههای توخالی که سیال را انتقال میدهند نیاز دارد، فلزات در تولید لوله محبوبیت بیشتری پیدا کردهاند.
فولادها به عنوان یک آلیاژ فلزی تنوع زیادی از خواص مکانیکی و شیمیایی را ارائه میکنند که میتوان از آنها حتی در کاربردهای شدید استفاده کرد، بنابراین امروزه لولههای فولادی در بسیاری از کاربردهای مختلف برای اهداف ساخت و سازهای حمل و نقل مورد استفاده قرار میگیرند.
لوله های فولادی ممکن است با گریدهای مختلف فولاد با روش های مختلف تولید تولید شوند که به دلیل نیازهای کاربردی متفاوت است. برای خرید لوله میتوانید به این لینک مراجعه نمایید. همچنین برای اطلاع از قیمت آهن آلات ، و قیمت انواع مقاطع فولادی از جمله قیمت ورق میتوانید به سایت آهن ملت مراجعه نمایید.
لوله چیست؟
لوله های فولادی لوله های بلند و توخالی هستند که برای کاربردهای مختلف در مکان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. تطبیق پذیری آن باعث می شود لوله ها پرمصرف ترین محصولی باشد که توسط صنعت فولاد تولید می شود. آنها معمولاً برای انتقال مواد سیالی که می توانند جریان داشته باشند و ذرات جامد کوچک استفاده می شوند. به دلیل استحکام بالا، می توان از آنها در حمل و نقل زیرزمینی آب و گاز از طریق شهرها یا در ساخت و ساز برای مقاصدی مانند گرمایش، لوله کشی و غیره استفاده کرد. مردم هزاران سال است که از لوله ها برای اهداف مختلف استفاده و تولید می کنند.
شواهد باستان شناسی تأیید می کند که حتی در سال 2000 قبل از میلاد، کشاورزان باستانی یا مردم چین از لوله های ساخته شده از مواد مختلف مانند چوب یا بامبو برای حمل و نقل آب استفاده می کردند. از دهه 1800، گامهای بزرگی در فناوری لولههای فولادی از جمله بهبود روشهای ساخت، توسعه برنامههای کاربردی برای استفاده از آنها و ایجاد مقررات و استانداردهایی که بر صدور گواهینامه آنها حاکم است، انجام شده است.
لوله چگونه استفاده می شود؟
لوله ها در سازه ها، حمل و نقل و ساخت مورد استفاده قرار می گیرند. مواد مختلف، ویژگیهای طراحی و روشهای تولید لولههای فولادی در حال توسعه بوده و بر اساس کاربرد متفاوت است.
کاربرد ساختاری
کاربرد سازه معمولاً ساختمان و ساختمانی است که در آن مصالح ساختمانی معمولاً لوله های فولادی نامیده می شود. از لوله های فولادی برای ایجاد استحکام و پایداری بیشتر برای ساختمان ها یا سازه های مرتفع استفاده می شود. دو نوع لوله فولادی در مصارف سازه ای به عنوان شمع های باربر انتهایی و شمع های اصطکاکی استفاده می شود که هر دو هدف انتقال بار ساختمان را دارند. در این کاربردها، لولههای فولادی قبل از گذاشتن فونداسیون به اعماق زمین رانده میشوند، که بهویژه زمانی که زمین ایمن نیست، از ساختمان پشتیبانی میکند. یکی دیگر از کاربردهای ساختاری لوله های فولادی، تیرهای داربست است که به کارگران ساختمانی اجازه می دهد تا به تمام قسمت هایی از ساختمان که دور از دسترس هستند دسترسی داشته باشند. آنها با اتصال لوله های فولادی به یکدیگر به عنوان قفسی که ساختمان را احاطه کرده اند ساخته می شوند.
استفاده در تولید
لوله های فولادی برای مقاصد مختلف در مصارف تولیدی مورد استفاده قرار می گیرند. نردههای محافظ یکی از رایجترین کاربردها برای ایجاد ویژگی ایمنی برای پلهها و بالکنها یا در خیابان برای دوچرخهسواران و عابران پیاده هستند. لوله های فولادی همچنین می توانند به عنوان ستون های امنیتی مورد استفاده قرار گیرند که برای محاصره یک منطقه از ترافیک وسایل نقلیه برای محافظت از افراد، ساختمان ها یا زیرساخت ها استفاده می شود. همچنین لوله های فولادی گزینه ای برای اثاثیه سایت در فضای باز هستند. بسیاری از قفسه های دوچرخه تجاری از خم کردن لوله های فولادی تشکیل می شوند. چقرمگی و استحکام بالای فولاد آن را در برابر سارقان ایمن می کند.
استفاده از حمل و نقل
متداول ترین استفاده از لوله های فولادی حمل و نقل محصولات است زیرا ویژگی های مواد اولیه برای نصب طولانی مدت بسیار مناسب است. همانطور که قبلا ذکر شد، کاربردهای مختلف به خواص متفاوتی نیاز دارند، زیرا برای کاربردهای کم فشار، انتظار نمی رود که یک لوله فولادی استحکام فوق العاده بالایی از خود نشان دهد زیرا در معرض بارگذاری قابل توجهی قرار نمی گیرد. کاربردهای تخصصی تر برای استفاده در صنعت نفت و گاز به دلیل ماهیت خطرناک محصول و امکان افزایش فشار ممکن است به مشخصات دقیق تری نیاز داشته باشد. این الزامات هزینه بیشتری را به همراه دارد و کنترل کیفیت حیاتی تر می شود.
پارامترهای طراحی
دو نوع لوله به صورت درز بدون درز و درز جوشی وجود دارد و هر دو کاربرد متفاوتی دارند. لوله های بدون درز به طور کلی نازک تر و سبک تر هستند، بنابراین بیشترین کاربرد را در تولید دوچرخه و حمل و نقل مایع دارند. لوله های درزدار برای به دست آوردن قوام و دوام بهتر، سنگین تر و سفت تر هستند. لوله هایی که برای حمل و نقل گاز، مجرای برق و لوله کشی استفاده می شوند، عموماً درز دار هستند. در طول تولید، چندین پارامتر باید کنترل شود تا خواص مورد نیاز برای برنامه حفظ شود. به عنوان مثال، قطر لوله به طور مستقیم با نحوه استفاده از آن در ارتباط است. در حالی که لولههای با قطر کمتر ممکن است برای سوزنهای زیرپوستی استفاده شوند، لولههای با قطر بزرگ ممکن است برای حمل و نقل در شهرها استفاده شوند. ضخامت دیوار نیز یک پارامتر مهم برای کنترل است زیرا مستقیماً بر استحکام و انعطاف پذیری لوله تأثیر می گذارد. طول، پوشش، و پایان پایان نیز پارامترهای قابل کنترل دیگری هستند که همه به یکدیگر مرتبط هستند همانطور که بعدا توضیح داده خواهد شد.
- پارامترهای طراحی لوله های فولادی
- انواع فولاد مورد استفاده در لوله ها
- فولادهای کربنی
فولادهای کربنی تقریباً 90 درصد کل تولید لوله فولادی را تشکیل می دهند. آنها از مقدار نسبتاً کمتری از عناصر آلیاژی تشکیل شده اند و به طور کلی در صورت استفاده به تنهایی ضعیف عمل می کنند. از آنجایی که خواص مکانیکی و ماشین کاری آنها کافی است، ممکن است هزینه کمی کمتر داشته باشند و ممکن است برای کاربردهای مخصوصاً با استرس کم ترجیح داده شوند. فقدان عناصر آلیاژی، مناسب بودن فولادهای کربنی را برای کاربردهای پرفشار و شرایط شدید کاهش میدهد، بنابراین در برابر بارگذاریهای زیاد دوام کمتری دارند. دلیل اصلی ترجیح دادن فولادهای کربنی برای لوله ها ممکن است شکل پذیری پیشرفته و ماهیت غیر خمشی آنها تحت بارگذاری باشد. آنها عموماً در صنایع خودروسازی و دریایی و حمل و نقل نفت و گاز استفاده می شوند. A500، A53، A106، A252 گریدهای فولاد کربنی هستند که می توانند به صورت درزدار یا بدون درز استفاده شوند.
فولادهای آلیاژی
وجود عناصر آلیاژی خواص مکانیکی فولاد را بهبود میبخشد، بنابراین لولهها در برابر کاربردهای پرتنش و فشار بالا مقاومتر میشوند. عمومی ترین عناصر آلیاژی نیکل، کروم، منگنز، مس و ... هستند که در ترکیب بین 1-50 درصد وزنی وجود دارند. مقادیر متفاوتی از عناصر آلیاژی مختلف به روشهای متفاوتی به خواص مکانیکی و شیمیایی محصول کمک میکنند، بنابراین ترکیب شیمیایی فولادها نیز مطابق با نیازهای کاربرد اصلاح میشود. لوله های فولادی آلیاژی به طور کلی تحت بارهای بالا با شرایط ناپایدار مانند صنایع نفت و گاز، پالایشگاه ها، پتروشیمی و کارخانه های شیمی استفاده می شوند.
فولادهای ضد زنگ
فولاد ضد زنگ نیز می تواند در خانواده فولاد آلیاژی قرار گیرد. عنصر آلیاژی اصلی در فولاد ضد زنگ، کروم است که کسر آن بین 10 تا 20 درصد وزنی متغیر است. هدف اصلی افزودن کروم این است که فولاد با جلوگیری از خوردگی خواص ضد زنگ به دست آورد. لوله های فولادی ضد زنگ به طور کلی در شرایط شدید مورد استفاده قرار می گیرند که در آن مقاومت در برابر خوردگی و استحکام بالا حیاتی است، مانند صنایع دریایی، تصفیه آب، پزشکی و صنعت نفت و گاز. 304/304L و 316/316L گریدهای فولاد ضد زنگ هستند که می توانند در تولید لوله استفاده شوند.
در حالی که درجه 304 دارای مقاومت و استحکام زیادی در برابر خوردگی است. به دلیل محتوای کربن کم، سری 316 استحکام کمتری را نشان میدهند و میتوان آن را جوش داد.
### پایان خبر رسمی