، تهران , (اخبار رسمی): موج پرشتاب هوشمند شدن، مدتهاست در دنیا شروع به حرکت کرده و با خود همهچیز را همراه میکند. تلویزیون هوشمند، یکی از فناوریهایی است که با این موج خروشان پیش رفته و امروز، نتایج آن را در فروشگاهها میبینیم.
چطوری بفهمیم تلویزیون هوشمند است؟
حال، منظور از تلویزیون هوشمند چیست؟ کدام ویژگی است که تلویزیون را در ردهی هوشمندها قرار میدهد؟ و اینکه از کجا بفهمیم تلویزیون هوشمند است؟ با هم مقاله را پیش میبریم تا با مفهوم تلویزیون هوشمند بیشتر آشنا شویم.
تلویزیون هوشمند چیست؟
تلویزیونی که امکان اتصال به اینترنت و مرورگرهای وب را داشته باشد، هوشمند خوانده میشود. این تلویزیونها، امکان پخش شبکههای آنلاین مانند نتفلیکس را دارند، میتوانید با آنها به برنامههایی مانند یوتیوب وصل شده و با اتصال آنها به گوشی، از هرچه روی گوشی دارید، با کمک تلویزیون بهره ببرید.
تلویزیون هوشمند دنای
علاقهمندان به اخبار و وضعیت آب و هوا نیز، از قابلیت پیگیری این مطالب در تلویزیونهای هوشمند بهره میبرند.
سایت ویکیپدیا تلویزیون هوشمند را به این شکل تعریف کرده است:
« تلویزیون هوشمند، که به تلویزیون متصل (Connected TV=CTV) نیز شناخته میشود، یک دستگاه سنتی تلویزیون است که قابلیت اتصال و جستجوی اینترنت در خود آن تعبیه شده است؛ این قابلیتها به کاربر کمک میکنند تا در سایتهای اینترنت جستجو کند، در تلویزیون موسیقی و ویدیو پخش کند و عکس تماشا کند. تلویزیونهای هوشمند، درهم پیوستگی و یکی شدن فناوریهای نامرتبطی همچون رایانه، تلویزیون و پخشکنندههای صوتی و تصویری هستند. در کنار کارکرد سنتی تلویزیون که پخش برنامههای تلویزیونی از طریق آنتن معمول است، این تلویزیونها، دسترسی به سرویسهای پخش آنلاین و رادیوهای اینترنتی را نیز فراهم کردهاند.»
چطوری بفهمیم تلویزیون هوشمند است؟
برای تشخیص تلویزیون هوشمند از تلویزیون های معمولی چندین روش وجود دارد که در زیر به چند مورد از نحوه تشخیص تلویزیون هوشمند اشاره شده است.
مشخصات تلویزیون را در سایت تولید کننده چک کنید. در صورتی که تلویزیون از سیستم عامل و قابلیت اتصال به اینترنت برخوردار باشد بنابراین مدل انتخابی شما یک تلویزیون هوشمند است.
از تنظیمات تلویزیون، گزینه اتصال به اینترنت را پیدا کنید. در صورتی که تلویزیون فاقد این گزینه باشد بنابراین هوشمند نیست.
توضیحات روی جعبه یا دفترچه راهنمای تلویزیون را مطالعه کنید. معمولا برندها از کلمه های هوشمند، اسمارت، ورژن اندروید، نام سیستم عامل یا قابلیت وای فای روی جعبه تلویزیون استفاده میکنند.
تفاوت تلویزیون هوشمند با تلویزیون معمولی
تلویزیونهای معمولی نیز در بازار کم نیستند. بیشتر آنها، از لحاظ فنی، به روز و پیشرفته هستند و صفحه نمایش باکیفیت، تماشای آنها را لذتبخش کرده است. اما سیستم عامل روی آنها نصب نیست، امکان اتصال به اینترنت ندارند و نمیتوان شبکههای پخش آنلاین داخلی مانند فیلیمو یا خارجی مانند نتفلیکس را از طریق آنها تماشا کرد.
برنامهها و شبکههایی که از طریق تلویزیونهای غیرهوشمند میتوان تماشا کرد، به فرستندهی مبدا و دستگاه گیرندهی شما بستگی دارد. اگرچه، هنوز این تلویزیونها طرفداران خاص خود را دارند، اما رفتهرفته، باید با بازار خداحافظی کنند. زیرا با گسترش رسانهها و بازیهای مبتنی بر اینترنت، دستگاههایی که این قابلیت را ندارند، از دور خارج میشوند.
گذشته از تفاوتهای ذکر شده، تفاوت تلویزیونهای اسمارت و معمولی، در قیمت آنها نیز هست. این تفاوت قیمت، بخاطر تفاوت امکانات آنهاست. به هرحال از قدیم گفتهاند هرقدر پول بدهی همانقدر آش میخوری! سیستم عامل، اتصال به اینترنت و برنامههای قابل نصب روی آنها، تفاوت چشمگیری در کارکرد تلویزیون ایجاد میکنند.
جمعبندی
اگر قصد تهیهی تلویزیون دارید، کاربرد موردنظر خود را مشخص کنید و بر اساس آن ویژگیها و قابلیتهای تلویزیونها را بررسی کنید. زیرا اگر بدون شناخت، به فروشگاه بروید، بین انبوه مدلها حیران و سرگردان میشوید و تصمیمگیری برایتان سخت میشود؛ در این حالت، احتمال اینکه یک محصول با قیمتی بالاتر که تناسبی با خواستههایتان از تلویزیون ندارد، بخرید.
یکی از روشهای خوب برای بررسی انواع تلویزیونها، مراجعه به سایت دناکالا است. در این سایت، مدلهای مختلف تلویزیون هوشمند (Smart) و غیرهوشمند دنای را بررسی کرده و متناسب با نیاز خود خریداری نمایید.
### پایان خبر رسمی