، (اخبار رسمی): طراحی ساختمان مدرن سبکی از طراحی است که در آن حجم ها به شکلی ساده با حداقل تزئینات اضافی ترکیب شده و دارای تعادل و زیبایی بصری است
طراحی ساختمان مدرن سبکی از طراحی است که در آن حجم ها به شکلی ساده با حداقل تزئینات اضافی ترکیب شده و دارای تعادل و زیبایی بصری است. در طراحی مدرن نمای ساختمان می توان از مصالح مختلفی مانند آجر، سنگ، شیشه و قطعات پیش ساخته استفاده کرد. یکی از مصالح قابل استفاده در نماهای مدرن کامپوزیت آلومینیوم است که قدمتی 60 ساله دارد. در دهه 1960 استفاده از ورق های کامپوزیت آلومینیوم در صنعت ساختمان مورد توجه قرار گرفت و به مرور زمان با پیشرفت تکنولوژی و توجه به نیازهای مختلف ساختمان، این نما از نظر عملکرد حرارتی و صوتی، مقاومت در برابر عوامل محیطی ، سبکی، زیبایی و طراحی در رنگ ها و طرح های مختلف به میزان قابل توجهی بهبود یافت.
نمای آلومینیومی یا نمای کامپوزیت نمایی است که در پوشش نهایی آن از ورق آلومینیوم استفاده می شود. با توجه به سبکی و سهولت اجرا، از این دیدگاه استقبال می شود. اما باید توجه داشت که استفاده از این نما مستلزم مصالح مرغوب و اجرای کارشناسانه است و اجرای ساده آن زیبایی خاصی به ساختمان های اطراف نمی بخشد. بنابراین بهتر است از سبک ها و ریتم های خاص و یا در ترکیب با مواد دیگر مانند چوب، سنگ و شیشه استفاده شود. امروزه کامپوزیت آلومینیوم یکی از گزینه های محبوب برای ساختمان ها و برج های تجاری، اداری، مسکونی، صنعتی است. در ادامه به بررسی جنس و مشخصات، انواع ورق ها، مزایا و معایب، کاربرد، روش های اجرا و برآورد سایز و قیمت ورق کامپوزیت آلومینیوم می پردازیم. ، نوعی ماده کامپوزیت است که از دو لایه اصلی هسته ورق و لایه آلومینیوم تشکیل شده است. این مصالح به ورق کامپوزیت ویژگی هایی مانند سبکی، استحکام، زیبایی، مقاومت در برابر عوامل محیطی و جوی و انعطاف پذیری بالا می بخشد که باعث استقبال از این نما در صنعت ساختمان می شود. دو لایه اصلی عبارتند از: 1. هسته ورق: هسته و قسمت مرکزی ورق کامپوزیت معمولاً از مواد با کیفیت و سبک مانند پلی اتیلن (PE)، پلی آمید (PA)، پلی اورتان (PU)، پلی استایرن (PS) تشکیل شده است. ) یا مواد معدنی مانند سیلیکات آلومینیوم. هسته ورق باعث افزایش سبکی و استحکام ورق کامپوزیت و همچنین بهبود خواص عایق حرارتی و صوتی می شود.
2. لایه آلومینیوم: لایه بیرونی ورق کامپوزیت از لایه های نازکی از آلومینیوم تشکیل شده است که به هسته متصل می شوند. این لایه های آلومینیومی عموماً از آلیاژ آلومینیوم با خواص مکانیکی بالا ساخته شده و ورق ها را محکم و مقاوم می کند. لایه های آلومینیومی معمولاً آلومینیوم سری 5000 یا 3000 هستند.
مشخصات ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم
با توجه به ضخامت، نوع آلیاژ آلومینیوم لایه ها، نوع رنگ به کار رفته در پوسته خارجی و نوع متریال به کار رفته در لایه میانی، ورق کامپوزیت آلومینیوم تنوع زیادی به این ورق ها می دهد و هر نوع ورق کامپوزیت کیفیت و کاربرد خاصی دارد. مشخصات ورق کامپوزیت به شرح زیر است:
1. دو لایه ورق آلومینیوم
2. یک لایه هسته مرکزی ساخته شده از پلی اتیلن یا مواد معدنی نسوز
3. روکش طلایی روی لایه آلومینیوم یا pvdf
4. ورق کامپوزیت ضخامت 4 تا 5 میلیمتر
انواع ورق کامپوزیت آلومینیومی
از نظر فنی بر اساس کاربرد رنگ بر روی لایه آلومینیومی تقسیم بندی می شود:
1. ورق های کامپوزیت آلومینیومی بدون لایه محافظ که در برابر شرایط جوی، اسیدی و قلیایی بسیار آسیب پذیر هستند. استفاده از این نوع ورق برای نمای بیرونی ساختمان ممنوع است اما می توان از آنها برای دکوراسیون داخلی استفاده کرد.
2. ورق های کامپوزیت آلومینیومی با پوشش محافظ PVDF که نوع خاصی از رزین می باشد. این رزین از رنگ سطح ورق و دوام و پایداری آن در برابر شرایط نامساعد جوی، اشعه ماوراء بنفش و شرایط اسیدی و قلیایی محافظت می کند و دوام ورق ها را حداقل تا 20 سال تضمین می کند.
3. ورق های کامپوزیت آلومینیومی با پوشش نانو پی دی اف که همانند رزین PVDF اجرا می شوند با این تفاوت که لایه سوم نیز بر روی رزین PVDF اجرا می شود. این لایه از جذب آلودگی های محیطی مانند گرد و غبار و ذرات نفت معلق در فضا جلوگیری می کند.
مزایای نمای کامپوزیت آلومینیوم
1. سبکی نما نسبت به سایر نماهای ساختمان (هر متر مربع ورق کامپوزیت آلومینیوم وزنی معادل 5 تا 8 کیلوگرم دارد.)
2. سهولت در مونتاژ به دلیل خشک بودن نما و وزن سبک پانل ها
3. سرعت در اجرا به دلیل اجرای خشک نما و وزن کم تابلوها
4. اجرای خشک نما
5. قابلیت تعویض به دلیل نصب جداگانه هر پانل ورق
6. کاهش هزینه های نگهداری نمای ساختمان
7. حمل و نقل آسان
8. عایق صوت و آکوستیک هم به دلیل متریال ورق های کامپوزیت و هم ایجاد لایه هوا بین دیوار ساختمان و نما
9. عایق حرارتی ورق های کامپوزیت نسوز 10. خاصیت غیر مغناطیسی و خورنده در برابر رطوبت
11. پایداری در برابر شرایط محیطی مانند نور خورشید، رطوبت، گرما و سرما
12. قابل آب بندی و عایق بندی برای هدایت و خروج آب باران بدون نفوذ به نما
13. عملکرد مناسب در برابر زلزله به دلیل نصب و اجرای مجزا پانل های کامپوزیت با درز کوچک و نشان دادن واکنش جداگانه و جلوگیری از تغییر شکل زیاد در نما
14. تنوع بالا در رنگ آمیزی
15. ایجاد ظاهری مدرن و زیبا
16. امکان ایجاد طرح و شکل در نما به دلیل انعطاف پذیری و چکش خواری بالا با دستگاه CNC
17. ورق های کامپوزیت قابل شستشو هستند و نمای ساختمان را تمیز نگه می دارند
معایب نمای کامپوزیت آلومینیوم
1. قیمت بالای ورق های کامپوزیت با کیفیت و نسوز
2. وابستگی دوام و پایداری نما به ضخامت و نوع ورق کامپوزیت
3. پلاستیسیته ورق کامپوزیت به دلیل جذب ذرات معلق در هوا
4. مقاومت کم در برابر بادهای طوفانی
5. مقاومت در برابر ضربه کم و تغییر شکل سریع
6. شکاف بین دیوار و نمای بیرونی
7. هزینه اجرای بالا
8. برای اجرای صحیح نمای کامپوزیت به یک تیم متخصص و مجرب نیاز است
استفاده از ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم
ورق های کامپوزیت آلومینیوم جایگاه ویژه ای در طراحی نما ساختمان دارند و به دلیل مزایایی که دارند کاربردهای متفاوتی دارند. از کاربردهای آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. پوشش نمای ساختمان های اداری
2. پوشش نمای ساختمان های صنعتی
3. پوشش نما ساختمان های آموزشی
4. پوشش نمای ساختمانهای بهداشتی
5. پوشش نمای ساختمان های تجاری
6. پوشش نمای ساختمان های مسکونی و بازسازی نما
7. پوشش نمای ویلا (طراحی ویلا)
8. پوشش نمای بیمارستان
9. پوشش نمای فرودگاه ها
10. پوشش جلوی پایانه ها
11. پوشش نمای ایستگاه های مترو
12. پوشش گنبدها و بناهای خاص
13. پوشش های فلزی یا پارتیشن های خارجی و داخلی
14. دکوراسیون داخلی شرکت ها و اماکن عمومی
15. سقف های کاذب
16. نشانه ها
17. روکش خودرو
18. ساخت مخزن
19. جداکننده و پارتیشن
20. تابلوهای تبلیغاتی
اجرای نمای کامپوزیت آلومینیومی
در گذشته برای هر ساختمانی با هر ارتفاعی از نمای کامپوزیت معمولی استفاده می شد و این امر باعث آتش سوزی های بزرگ به خصوص در ساختمان های بلند به دلیل نمای ساختمان می شد. به همین دلیل امروزه برای اجرای نمای کامپوزیت آلومینیوم باید از ورق های کامپوزیت نسوز در نمای ساختمان استفاده شود. اجرای صحیح نمای کامپوزیت آلومینیوم نیاز به افراد متخصص و تیم متخصص دارد. زیرا در صورت عدم اجرای صحیح و اساسی باعث اتلاف سرمایه و زمان و همچنین آسیب به ظاهر ساختمان و عدم زیبایی می شود. اجرای نمای ترکیبی به سه روش زیر است:
1. نصب نمای کامپوزیت آلومینیومی به روش لولا یا ریلی
این روش بهترین و استانداردترین روش اجرای ورق های کامپوزیت می باشد. در این روش فونداسیون نما با پروفیل های آلومینیومی انجام می شود و سپس ورق های کامپوزیت به صورت ریلی با سرعت بالا بر روی آن سوار می شوند. هزینه اجرای این روش نسبتاً زیاد است.
2. نصب نمای کامپوزیت آلومینیومی به روش ثابت یا ثابت
در این روش ابتدا زیرسازی نما با پروفیل های آهنی انجام می شود و سپس ورق های کامپوزیت با پیچ به جعبه متصل می شوند. در این روش هر پانل به صورت جداگانه قابل تعویض است و هزینه اجرای این روش کمتر از روش ریلی می باشد. 3. نصب نمای کامپوزیت آلومینیومی به روش دکوراتیو یا HL
در این روش نیز مانند روش فیکس، زیرسازی نما توسط پروفیل های آهنی انجام می شود و ورق ها بدون روکش توسط تزئینات آلومینیومی، روی قوطی های آهنی نصب می شوند. . این روش استاندارد نیست و مورد تایید شرکت های مشاور و بسیاری از مهندسان نیست.
اندازه گیری نمای کامپوزیت آلومینیوم
علاوه بر سطح ساختمان، حدود 15 تا 30 درصد نیز باید برای محاسبه اضافه شود. و متراژ نمای کامپوزیت را برآورد کنید. بیشتر در نظر گرفته شده است. زیرا ورق های کامپوزیت به صورت ورق هایی به ابعاد 320*125 سانتی متر می باشد و این ورق ها به جعبه های مختلف برای اجرا در نما تبدیل می شوند. باکس ورق های کامپوزیت به صورت خم به سمت داخل در اطراف هر جعبه است و برای بستن روی فونداسیون فلزی که به سایز ورق اضافه می شود استفاده می شود. علاوه بر این در حین کار مقداری از ورق ها دور ریخته می شود که در هر صورت متراژ ورق های خریداری شده محسوب می شود.
قیمت نمای کامپوزیت آلومینیوم
قیمت نمای کامپوزیت آلومینیوم به عوامل مختلفی بستگی دارد. . عواملی مانند قیمت آهن و مصالح زیربنایی، هزینه نصب و اجرا، هزینه مواد مصرفی کوچک، اضافه کاری، اجاره، نوع ورق کامپوزیت و ... در قیمت گذاری دخیل هستند.
پلان کده : نمای کامپوزیت آلومینیوم
### پایان خبر رسمی