، تهران , (اخبار رسمی): رییس سازمان فضایی کشور با اشاره به نصب تلسکوپی با قدرت دید اجرام آسمانی در هزارکیلومتری زمین در شهریور ماه گفت: امسال حداقل یک و حداکثر دو ماهواره را پرتاب می کنیم .
به گزارش اخبار رسمی به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محسن بهرامی رییس سازمان فضایی کشور در مراسم شروع به کار دوره آموزشی طراحی ماموریت و برنامه ریزی پروژه ماهواره کوچک دانشجویی گفت: اپسکو(سازمان همکاری های فضایی آسیا و اقیانوسیه) سازمان ویژه با دستاوردهای خیلی ویژه و منحصرفردی باید باشد و فکر می کردیم برای معرفی اپسکو باید فعالیت های خود را گسترده تر کنیم تا در دیگر کشورها جایگاه خود را پیدا کند.
وی با بیان اینکه اپسکو در قالب پروژه های پایه و اختیاری در کنار فعالیت های آموزشی است، افزود: امیدواریم بیاموزیم که برای بودن در فضا تفاهم لازم است و باید با همیاری و همدلی راه را باز کنیم.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه لازم است که همه کشورهای عضو فعالیت های گسترده تری داشته باشند و اقدام به جذب دیگر کشورها کنند، اظهار کرد: امسال ماهواره هایی را تکمیل و در نوبت پرتاب داریم و درحال برنامه ریزی برای آنها کنیم.
این مقام مسوول تصریح کرد: برای اینکه دانشجویان مان را درگیر مسایل فضایی کنیم، پروژه ماهواره مکعب ایرانی را طراحی کردیم و به اپسکو پیشنهاد دادیم که پروژه ماهواره های مکعبی در کشورهای مختلف برگزار و جایزه هایی هم داشته باشیم تا پرتاب هایی مستمر و با قیمت معقول تر برای دانشجویان کشورهای عضو داشته باشیم.
بهرامی با اشاره به فعالیت اپسکو در زمینه های مختلفی چون ناوبری، GPS، طراحی و ساخت ماهواره، خاطر نشان کرد: وقتی وارد فضا می شویم وقتی زمین را از دور نگاه می کنیم تمام درگیری ها و مشکلات سیاسی و غیره بسایر کوچک و بی معنی به نظر می رسد و امیدواریم اپسکو چنین خاصیتی داشته باشد.
رییس سازمان فضایی کشور همچنین در گفت و گو با خبرنگار مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از پرتاب حداکثر 2 ماهواره در سال جاری خبر داد و گفت: نخستین ماهواره که در برنامه پرتاب دارد ماهواره «دوستی» است که با همکاری دانشگاه صنعتی شریف ساخته شده که به نظر می رسد در نیمه دوم سال این اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به زمان بندی پرتاب و هم هزینه و انرژی که پرتاب هر ماهواره صرف خود می کند، پرتاب حداقل یک ماهواره را در سال جاری قطعی دانست و ادامه داد: علاوه بر آن قرار است تلسکوپی با عمق دید و رصد هزارکیلومتری اجرام نزدیک به زمین در ماهدشت نصب شود که همزمان در پرو و پاکستان این اتفاق می افتد.
بهرامی زمان تخمینی برای نصب نهایی و راه اندازی این تلسکوپ را برای شهریور ماه دانست.
### پایان خبر رسمی