، تهران , (اخبار رسمی): بحث سرمایه گذاری مستقیم خارجی به معنای ایجاد نمایندگی یک شرکت خارجی و مدیریت توام با حضور آنها در داخل بنگاه های اقتصادی ایران است بنابراین بحث فاینانس و استقراض از خارج با سرمایه گذاری، متفاوت است.
به گزارش اخباررسمی و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی ایران، علیرضا کلاهی صمدی رئیس هیئت مدیره سندیکای صنعت برق ایران درباره جذب سرمایه خارجی در پسابرجام گفت: به نظر می رسد در این مورد دچار خلط مبحث شده ایم زیرا بحث سرمایه گذاری مستقیم خارجی یا FDI به این معنی است که یک شرکت خارجی در کشور با ایجاد شرکت و حضور در مدیریت یک بنگاه اقتصادی در ایران فعالیت کند و بحث فاینانس و استقراض از خارج با سرمایه گذاری به این معنی متفاوت است.
کلاهی با اشاره به اینکه اولویت ایران سرمایه گذاری مستقیم خارجی است نه استقراض و فاینانس گفت: برخی از دستگاه های دولتی اسم استقراض را سرمایه گذاری می گذارند. برای مثال وزارت نیرو قصد دارد تجهیزات از شرکت های خارجی خریداری کند و این خرید را در قالب فاینانس چهار و پنج ساله انجام می دهد که این سرمایه گذاری نیست و استقراض است. دولت باید در نظر داشته باشد که استقراض به این شکل به طور قطع ظرفیت های تولید داخل و صنایع ایران را تحت تاثیر قرار می دهد. به طور معمول چنین فاینانس هایی برای تشویق صادرکنندگان خارجی توسط اگزیم بانک های کشور ها با نرخ بهره های پایین تر از نرخ های تجاری واقعی تسهیل می شود و شرکت های ایرانی که از چنین امکانی برخوردار نیستند، از گردونه رقابت خارج می شوند. این در حالی است که اگر سرمایه گذاری خارجی در کشور داشته باشیم، علاوه بر انتقال سرمایه و از آن مهم تر انتقال دانش مدیریت، ورود شرکت های ایرانی به زنجیره تولید کشورهای جهان به توسعه رقابت پذیری و بهبود صادرات ایران می رسیم.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران درباره عملکرد دولت یازدهم در جذب سرمایه گذاری خارجی گفت: سیاست های کلی دولت را در جذب سرمایه خارجی تایید می کنم. دولت یازدهم در صدد جذب سرمایه خارجی است و در تمامی سفرهای خارجی رییس جمهور این پیام به کشورهای دیگر داده شده است که دوره فروش کالا به ایران سر آمده و باید در ایران سرمایه گذاری کنید، هم بازار داخلی را تامین کنید و هم محصول را صادر کنید با این وجود اما برخی از وزارت خانه ها در حوزه جذب سرمایه خارجی بیشتر به استقراض تمایل دارند.
کلاهی با تاکید بر اینکه برخی وزارت خانه ها برای خرید مدت دار کالا با استقراض از خارج به تولید داخل آسیب می زنند ادامه داد: این اقدام برخلاف سیاست های اقتصاد مقاومتی و برخلاف قانون استفاده حداکثری از ظرفیت های داخل است.
### پایان خبر رسمی