اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 1395051879765648

با تلاش رگولاتوری و نظرخواهی از فعالان صورت می گیرد

ضابطه مند شدن خدمات ارتباطی مبتنی بر مکان

کد: 1395051879765648

http://goo.gl/jn2ngD

، تهران , (اخبار رسمی): معاون بررسی های فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) از انتشار فراخوان نظرسنجی تخصصی درباره تدوین چارچوب و مقررات خدمات ارتباطی مبتنی بر مکان در کشور خبر داد.

ضابطه مند شدن خدمات ارتباطی مبتنی بر مکان

به گزارش اخبار رسمی به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات،  صادق عباسی شاهکوه معاون بررسی های فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) گفت: خدمات مبتنی بر مکان یا مکان محور (LBS) مجموعه ای از خدمات وسیع و گسترده با کاربردهای متنوع فنی، تجاری، فرهنگی و امنیتی است که با استفاده از شبکه ها و تجهیزات انتهایی مخابراتی مانند گوشی و رایانه تخت (تبلت) ارایه شده و بخشی از پلتفرم ها و خدمات اینترنت اشیا (IOT) به شمار می رود.
وی افزود: دارندگان پروانه با توجه به اینکه در ارایه بخشی از این خدمات گسترده نقش مستقیمی دارند، نبود مقررات لازم برای ارایه این دسته از خدمات از یک سو منجر به گسترش خدمات مبتنی برجی.پی.اس (GPS ) می شود که تحت کنترل و نظارت شرکت های بین المللی غیرایرانی است و از سوی دیگر مانع سرمایه گذاری اپراتورها برای ارایه این خدمات مبتنی بر شبکه های تلفن همراه در کشور شده است.
عباسی شاهکوه خاطرنشان کرد: اینترنت اشیا (IOT) در حوزه های مختلفی چون سلامت، خدمات شهر هوشمند و حمل و نقل توسعه پیدا کرده است. 
اینترنتِ اشیاء (Internet Of Things) مفهومی جدید در دنیای فناوری و ارتباطات است و به صورت خلاصه 'اینترنت اشیاء' فناوری مدرنی است که در آن برای هر موجودی (انسان، حیوان و یا اشیاء) قابلیت ارسال اطلاعات(داده ) از طریق شبکه های ارتباطی، اعم از اینترنت یا اینترانت، فراهم می شود.
فرآیند ارسال داده ها در فناوری اینترنت اشیاء بدین ترتیب است که به سوژه مورد نظر یک شناسه یکتا و یک پروتکل اینترنتی (IP) تعلق می گیرد که داده های لازم را برای پایگاه داده مربوطه ارسال می کند. داده های یکه توسط ابزارهای مختلف از قبیل گوشی های تلفن همراه و انواع رایانه ها و تبلت ها قابل مشاهده خواهند بود.
کارشناسان انتظار دارند در سال 2020 تعداد دستگاه های مبتنی بر اینترنت اشیا به 24 میلیارد دستگاه و تعداد دستگاه های کامپیوتری قدیمی مانند تلفن همراه هوشمند، تبلت ساعت هوشمند به 10 میلیارد دستگاه برسد.
کارشناسان موسسه BI Intelligence انتظار دارند میزان سرمایه گذاری جهانی در راهکارهای اینترنت اشیا تا پنج سال آینده به حدود 6 تریلیون دلار برسد. 
معاون رگولاتوری با اشاره به این که آگاهی قبلی از نظرهای ذینفعان در این بخش زمینه ای فراهم می کند تا مقررات کاملتر و بهتری وضع شود، از علاقمندان و ذینفعان دعوت کرد در این نظرسنجی مشارکت کرده و پاسخ های خود به سوالات طرح شده در این باره را به صورت مکتوب تا پایان مرداد سال جاری به معاونت بررسی های فنی و صدور پروانه رگولاتوری ارسال کنند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

نظر به تحول چشمگیر علوم و فنون مرتبط با صنایع الکترونیک ، مخابرات ، ارتباطات رادیوئی و رایانه‎ای و نقش مهم و مؤثر خدمات پستی ، مخابراتی ، پست‎بانک و سنجش از دور ، درامور فرهنگی و اقتصادی ، تعمیق علایق و پیوستگی بین جوامع انسانی ، تحول نظام اداری ، کاهش مسافرتهای غیرضرور، حفظ محیط زیست و تشخیص منابع زمینی ، هواشناسی، اقیانوس‎شناسی در برنامه‎ریزی توسعه و لزوم تدوین و تعیین وظایف و اختیارات قانونی برای دستگاه متولی نظارت بر عرضه خدمات مذکور و هماهنگ کردن نام و عنوان این دستگاه، متناسب با ضرورتها ونیازهای زمان ، قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری در چاچوب سیاستهای کلی نظام به شرح ذیل تدوین می‎شود : ماده 2- بمنظور اعمال حاکمیت بر طیف فرکانس و حفاظت از حقوق رادیوئی کشور درسطح منطقه و بین‎الملل و تمرکز امور سیاستگذاری ، تدوین ضوابط و استانداردها و نظارت بر حسن اجرای آنها در بخشهای مختلف ارتباطات پستی و مخابراتی نظیر خدمات جدید و متعارف پستی ، مخابراتی ، مخابرات فضائی ، ارتباطات رادیوئی ، انتقال داده‎ها ، انتقال صدا و تصویر ، سنجش از دور ، ارتباطات رایانه‎ی و ایجاد بستر مناسب برای اطلاع‎رسانی و آمایش و پردازش اطلاعات و روشهای دورسنجی و پشتیبانی آنها و همچنین سیاستگذاری ، در زمینه توسعه امکانات و خدمات ارتباطی مذکور ، هماهنگ با آخرین پیشرفتهای علمی ، تجربی و فنّاوری اطلاعات درجهان ، بموجب این قانون نام وزارت پست و تلگراف وتلفن ، به وزارت ارتباطات و فنّاوری اطلاعات تغییر می‎یابدو کلیه وظایف، اختیارات و مسئولیتهای وزیر و وزارت پست وتلگراف وتلفن به وزیر و وزارت ارتباطات و فنّاوری اطلاعات تفویض می‎شود.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]