اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 1395051980305730

رییس دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت تشریح کرد

چرایی سراسری شدن پرونده الکترونیک سلامت

کد: 1395051980305730

http://goo.gl/CahK4V

، تهران , (اخبار رسمی): رییس دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت اهمیت پرونده الکترونیک سلامت و اجرای آن در سراسر کشور را توضیح داد.

چرایی سراسری شدن پرونده الکترونیک سلامت

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت و درمان ،تارا ، رییس دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشتدرباره پرونده الکترونیک سلامت گفت: یک وقت صحبت از پرونده سلامت شهروندی می کنیم که به این معنا است که تمام اطلاعات سلامتی هر فرد از ابتدای تولد تا فوت او جمع آوری شود. لازمه این مهم آن است که تمام ارکان بخش سلامت اطلاعات مربوط به فرد را جمع‌آوری کنند و به صورت الکترونیک به اشتراک بگذارند.

وی ادامه داد: زمانی که شهروندی به بیمارستان مراجعه می‌کند، باید اطلاعات مربوط به پرونده بستری‌اش وجود داشته باشد یا اگر به یک کلینیک برای درمان سرپایی مراجعه می‌کند نیز باید اطلاعات مربوط به او ثبت و جمع‌آوری شود و همچنین در بخش‌های دیگر مانند داروخانه، آزمایشگاه و امثال آن نیز همین طور باشد.

رئیس دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت به برنامه‌های گذشته توسعه اشاره کرد و افزود: پرونده الکترونیک سلامت را باید در بخش دولتی شروع کنیم و ساختارها را به تدریج شکل دهیم. تقریبا تمامی بیمارستان های دولتی دارای سیستم های سلامت و الکترونیک بیمارستانی هستند و به سیستم پرونده شهروندی متصل هستند. 

وی اضافه کرد: سیستمی که در وزارت بهداشت این اطلاعات را از تمام کشور جمع آوری می‌کند، سیستم پرونده سلامت است که به آن سیستم سپاس معروف است. کاری که این سیستم انجام می دهد این است که اطلاعات و داده‌های مراکز مختلف سلامت در مورد افراد را دریافت و آنها را ثبت می‌کند. یکی از کارهایی که وزارت بهداشت اخیرا انجام داده است، راه‌اندازی پرونده الکترونیک سلامت در حوزه بهداشت است.
تارا افزود: 28 هزار واحد تنها در حوزه سلامت دولتی وزارت بهداشت داریم که شامل همه بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی، خانه‌های بهداشت و دیگر مراکز می‌شود. در واقع پرونده حوزه بهداشت که شامل همه مراقبت‌های حوزه سلامت است نیز وارد این بخش می‌شود. 
در ادامه مهندس اسدی، کارشناس شفافیت اطلاعات در حوزه سلامت با اشاره به ضرورت راه‌اندازی پرونده الکترونیک سلامت گفت: کل کشور باید فناوری لازم را برای اجرای این طرح داشته باشد. ما باید در برنامه‌های چهارم و پنجم توسعه این کار را اجرا می‌کردیم و تا پایان برنامه پنجم توسعه باید تمام خدمات وزارت خانه‌ها به صورت الکترونیک ارائه می‌شد.
وی که در یک برنامه رادیویی صحبت می‌کرد، با اشاره به نبود این امکانات در بعضی از مراکز دولتی و خصوصی، بیان داشت: فکر می کنم به عنوان دستگاه دولتی خارج از تصدی‌گری، عملکرد را به بخش خصوصی واگذار کنیم تا این بخش عهده دار امور باشد. نمی توانیم بگوییم در مطب های خصوصی سیستم دیجیتال وجود ندارد. آیا بانکی وجود دارد که به اینترنت متصل نباشد؟ حتی اگر در یک شهر دور باشد. آیا سیستم الکترونیک بانکی ما با سیستم درمانی در حوزه فناوری تفاوتی دارد؟ آیا امنیت سیستم بانکی‌مان بیشتر از بهداشت است؟ اعتقاد دارم طرح الکترونیک سلامت برایمان از اهمیت کمتری برخوردار بوده است.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی

شعار «انسان سالم؛ محور توسعه پایدار» یکی از موضوعاتی است که در تدوین سیاست های کلی برنامه پنجم توسعه در مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد توجه قرار گرفته است. اهمیت این موضوع این است که از این پس تمام برنامه ها و سیاست های کشور در این مدت 5 سال که در کشور مصوب و اجرایی باشد، باید تحت تاثیر این شعار محوری باشد و سلامت مردم و نقش انسان سالم در توسعه کشور مد نظر قرار گیرد و این، موضوع مهمی در کشور محسوب می شود. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان مسئول "تأمین سلامت مردم" در تحقق این هدف مصمم بوده و تمام توان خود را برای تحقق آن بسیج خواهد کرد. یکی از حقوق اساسی مردم دانستن و آگاهی است، آن هم در عصر ارتباطات و جامعه اطلاعاتی که بر اساس آگاهی و دانایی استوار است. بدیهی است در این میان، آگاهی دادن و اطلاع رسانی به مردم در زمینه سلامتی و بهداشت، اولی تر و ابتدایی ترین حق مردم خواهد بود. روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای مأموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

بهداشت و درمان