، تهران , (اخبار رسمی): با حضور وزیر ارتباطات و استاندار مازندران سرمایهگذاری جهت ایجاد اولین رایانش زیستی کشور درپژوهشکده شمال با اعتبار یکصد میلیارد ریال آغاز شد .
به گزارش اخبار رسمی به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ پردازش و تجزیه و تحلیل داده های ژنتیکی جهت تشخیص زودرس، پیشگیری و درمان بیماریهای واگیر وغیرواگیر(عفونی ، سرطان، قلبی عروقی و... ) از جمله وظایف این مرکز است.
با توجه به پیشرفت علم و اثبات نقش شگرف ژنها در ایجاد بیماری و پاسخ به درمان بیماریها امروزه "پزشکی شخصی سازی شده" در اولویت کار پژوهشگران و سیاست گذاران حوزه سلامت دنیا قرار گرفته است.
در "پزشکی شخصی سازی شده" درمان بیمارمدنظر است نه درمان بیماری، مثلا به جای درمان سرطان بصورت مشابه درهمه بیماران ، بیمار مبتلا به سرطان براساس نوع ژن و حساسیت به دارو ویا نوع پاسخ به درمان تحت شیمی درمانی با داروی خاص و دوز خاص قرارمیگیرد.
در آینده نزدیک بیماری سل مقاوم به درمان، مقاومتهای آنتی بیوتیکی، بیماریهای عفونی و غیرعفونی مقاوم به درمان در "پزشکی شخصی سازی شده "تسلیم دانش بشری میشوند.
در خصوص این انستیتو باید متذکر شد که پژوهشکده با عنوان شعبهای از انستیتوپاستور ایران در سال 1373 با همت گروهی از خیران شهرستان آمل راهاندازی شد. ارائه خدمات انستیتوپاستور به پنج استان شمالی اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و سمنان در شهرستان آمل از مهمترین اهداف مجموعه است که شورای علمی و برنامهریزی آن با عضویت تعدادی از اعضای هیئت امنا، هیئت علمی انستیتو پاستور ایران و برخی از اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی تهران، مازندران و بابل نقش تعیین سیاستها، اولویتها و خط مشی پژوهشکده را بر عهده دارند.
پژوهشکده پاستور در 6 محور پژوهش، تولید، ارائه خدمات تشخیصی تخصصی، آموزش، مرکز رشد زیست فناوری و رایانش زیستی تلاش دارد و تاکنون توانسته با آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت درمان آموزش پزشکی، پارک پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران تفاهمنامه همکاری انعقاد کند.
در این زمینه محسن آسوری با اشاره به افتخارآفرینی بیشمار داخلی و خارجی این مرکز، از امضای قرارداد همکاری با موسسه خدمات فناوری تا بازار (کریدور)، شرکت سلامت الکترونیک برکت (اپراتور سلامت الکترونیک) و پارک علم و فناوری مازندران خبر داد و تصریح کرد: با شعار منابع برای همه، مدل مدیریت شبکهای و مجازی با تأکید بر استفاده از توان بخش خصوصی در حال فعالیت هستیم، هر چند معتقدیم دولت به تنهایی توان مهیا کردن خیلی از امکانات را ندارد بنابراین براساس منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی با توجه به اصل 44 قانون اساسی در این مرکز دست به عملیاتی کردن اهداف بردیم.
آسوری اضافه کرد؛ پژوهشکده شمال انستیتوپاستور ایران از گذشته تاکنون درزمینه رایانش زیستی و زیستفناوری گامهای بزرگی برداشته و شاهد دستاوردهای بیشتر آن در آینده هستیم.
### پایان خبر رسمی