اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950613110275499

رقابت اقتصادی ایران و قطر در میدان گازی جدی می شود

حضور بخش خصوصی در تمام مجموعه های پارس جنوبی

کد: 13950613110275499

http://goo.gl/Wcpjgv

، تهران , (اخبار رسمی): طبق گفته مدیرعامل شرکت ملی نفت‌وگاز پارس همکاری بخش خصوصی در مرحله امضای قرارداد به صورت صد در صد برقرار نبوده اما در مراحل پایینی این مشارکت به صورت کامل برقرار بوده‌است.

حضور بخش خصوصی در تمام مجموعه پارس جنوبی

به گزارش اخباررسمی به نقل روابط عمومی اتاق بازرگانی ایران، بزرگ‌ترین میدان گازی جهان است، بخشی از آن در آب‌های ایران و بخشی دیگر در قطر است. در ایران همه آن را با نام «پارس جنوبی‌» می‌شناسند؛ میدانی که به محل رقابت ایرانی‌ها و قطری‌ها تبدیل شده چرا که میدانی مشترک است و در اولویت کاری قرار دارد. قطر شاید تنها به اندازه یکی از شهرهای کوچک ایران باشد اما تا کنون موفق شده گاز بیشتری نسبت به ایران از دل بزرگ‌ترین میدان گازی جهان بیرون بکشد.

اما ایران برای اینکه با این کشور کوچک حاشیه خلیج‌فارس رقابت کند و در زمینه بهره‌برداری از منابع هیدروکربنی این میدان از آن پیش بیفتد باید به فکر راهکارهای بسیاری باشد؛ یکی از این راهکارها استفاده از حداکثر توان بخش خصوصی است.

البته آن‌طور که علی‌اکبر شعبانپور نایب‌رئیس مدیرعامل شرکت ملی نفت‌وگاز پارس در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران ادعا کرد در حال حاضر تمامی مجموعه پارس جنوبی با همکاری و مشارکت بخش خصوصی اجرایی شده‌است. البته طبق گفته شعبانپور این قراردادها در مرحله امضا به طور صد در صد توسط بخش خصوصی صورت نگرفته‌است اما در بخش‌های پایینی نظیر بخش‌های اجرایی و خدمات از شرکت‌های صد در صد خصوصیِ داخلی استفاده شده‌است.

مشارکت بخش خصوصی در مجموعه پارس جنوبی به چه صورت بوده‌است؟

استفاده از توان و ظرفیت‌های بخش خصوصی در میدان گازی که به عرصه رقابت ایرانی‌ها و قطری‌ها تبدیل شده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. علی‌اکبر شعبانپور در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران در مورد استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی داخلی در میدان گازی مشترک پارس جنوبی گفت: «همه مجموعه پارس جنوبی از بخش حفاری، بخش ساخت، نصب و راه‌اندازی سکوها، بخش ساخت لوله، اجرا و راه‌اندازی آن، و سایر بخش‌ها از طراحی تا ساخت همگی توسط مشارکت بخش خصوصی بوده‌است.»

به این ترتیب طبق گفته مدیرعامل شرکت ملی نفت‌وگاز پارس، همه این موارد از سوی شرکت‌های ایرانی انجام شده‌است. البته او در ادامه تأکید کرد: «در بخش حفاری، شرکت‌ها کاملاً خصوصی بوده‌اند، اما در بخش سکو و بخش حفاری شرکت‌هایی بوده‌اند که صد در صد خصوصی نیستند، هر چند این شرکت‌ها نیز از شرکت‌های خصوصی استفاده زیادی برده‌اند. به این ترتیب ارتباط‌ها به نوعی برقرار است اما شرکت‌ها اغلب صد در صد خصوصی نیستند.»

نکته قابل تأملی که در صحبت‌های شعبانپور وجود دارد این است مشارکت بخش خصوصی در مرحله امضای قرارداد اصلی (که به صورت EPC بوده) به صورت صد در صد برقرار نبوده‌است. او در این باره گفت: «بخش خصوصی داخلی در مرحله امضای قرارداد اصلی به صورت صد در صدی حضور نداشته‌است ولی لایه‌های پایینی که بخش‌های اجرایی، خدمات و سرویس‌های فنی بوده، به صورت صد در صد از بخش خصوصی داخلی استفاده شده‌است.»

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی ایران

در اواسط قرن سیردهم هجری شمسی، نماینده فعال هیات تجار تهران، جاج محمدحسن امین الضرب بود که توانست با حمایت جمعی از بازرگانان، نظر موافق ناصرالدین شاه را برای تشکیل مجلس وکلای تجار ایران جلب کند و شاه هم در 12 شوال سال 1301 هجری قمری (1262 شمسی) اساسنامه این مجلس را تایید کرد. مجلس وکلای تجار ایران که به اختصار آن را «مجلس تجارت» هم می گفتند،

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]