، تهران , (اخبار رسمی): شرکت (امامئی) جزو شرکت تحت هلدینگ گروه آسکوتک بوده که در سال 1996در دوسلدورف آلمان ثبت شده است و در زمینه ارائه خدمات مهندسی و فنی برای صنایع معدنی و فلزی در سراسر جهان فعالیت میکند.
به گزارش اخباررسمی به نقل روابط عمومی خانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران، شرکت (امامئی) به عنوان یک شرکت مهندسی در آلمان با سابقهای 20ساله جایگاه مهمی را در اروپا به خود اختصاص داده است. همچنین بهدلیل پیشینه مثبت و تعلق داشتن به سازمان ایمیدرو بالاترین جایگاه را در صنایع معدنی و فولادی داراست. البته این شرکت همچنین عنوان کرده که در بخش معادن و ساخت آهن و فولاد و متالورژی ثانویه تا ریختهگری مداوم و واحدهای نورد قابلیت اجرای پروژه و همکاری با شرکتها را دارد. بهطور مشخص حوزههای فعالیت این شرکت شامل صنایع معادن آهن، کارخانههای گندلهسازی، (دیآرآی)، صنایع فولادسازی و صنایع واحدهای نورد میشوند.
عهدهدار پروژههای فولادی در ایران
شرکت (امامئی) بهعنوان پل ارتباطی و انتقالدهنده دانش فنی میتواند هدایتگر سرمایهگذارها و مشارکت شرکتهای خارجی بهویژه اروپا به سمت زیرساختهای ایران باشد، این مهم با حضور فعال ایجادشده در خارج و داخل کشور در حال انجام است. این شرکت نیز جزو نخستین شرکتهایی است که به منظور انتقال فناوری بهویژه در زمینه معدن و فولاد در آلمان تاسیس شده است.
مرتضی آقاجانی، مدیرعامل شرکت (امامئی) درباره این شرکت عنوان کرد: شرکت (امامئی) بهعنوان یک هلدینگ مجموعهای از شرکتهای دیگر را در زمینه مهندسی، آموزشی، بازرگانی و صادرات و واردات تشکیل داده، اما انتقال دانش روز و فناوری، محور اصلی خود شرکت (امامئی) است.
وی درباره فعالیتهای آغازین این شرکت در ایران عنوان کرد: در آغاز کار این شرکت در دو طرح استانی ورود پیدا کرد، اما بزرگترین کارهای شرکت (امامئی)، 4 پروژه بزرگ استانی در شادگان، میانه، بافت و نیریز است که در احیای مستقیم از فناوری (Persian Direct Reduetion (PERED استفاده می کند ؛ این طرح ابداعی، متعلق به خود شرکت (امامئی) است، البته به فناوریهای دیگر مانند میدکس و (اچآیآل) که تولید آهن اسفنجی از گندله را نیز انجام میدهد، ورود پیدا کرده است. همچنین واحد دیگری که طراحی شده و بهزودی راهاندازی میشود، واحدهای 800هزار تنی تولید فولاد است.
مدیرعامل شرکت (امامئی) در ادامه خاطرنشان کرد: در فولادسازی دو پروژه در دست اجرا داریم، یکی فولادسازی سپیددشت که بخش کوچکی از آن اجرا شده که بخش دیگر آن نیز با فولاد مبارکه بهعنوان مالک جدید آن کامل خواهد شد. همچنین یک پروژه فولادسازی دیگر نیز با نام فولاد کاوه جنوب در بندرعباس در دست اقدام است که فاز نخست آن با 1/2میلیون تن بیلت در حال اجراست و فاز دوم آن نیز با 1/2میلیون تن راهاندازی خواهد شد. البته فناوری آن متعلق به کشور اسپانیاست. همچنین در بحث فولادسازی و ریختهگری از شرکتهای مختلف کمک گرفته شد، اما ضمانت راهاندازی و رسیدن به ظرفیت آن، بهعهده شرکت (امامئی) است.
ورود به عرصههای غیرآهنی
آقاجانی در پاسخ به این پرسش که شرکت قصد ورود به عرصه تولیدات غیرآهنی را دارد یا خیر، عنوان کرد: دایره کاری ما در معادن و فلزات است، اما تنها مختص به فولاد نیست. MME مخف کلمه (Mines & Metals Engineering) به معنای مهندسی معادن و فلزات است. در چند سال گذشته نیز این شرکت متناسب با نیاز روز بیشتر تمرکز خود را بر حوزه فولاد بهویژه مهندسی و طراحی گذاشته است و در مباحثی چون احیا و ریختهگری کارهای بسیاری انجام داده است.
وی ادامه داد: البته در دو سه سال اخیر بهدلیل تغییر بازار در ایران، ممکن است در راستای گسترش بازار تغییر برنامههایی را نیز در پیش بگیریم. برای مثال از آنجایی که در زمینه خطوط مختلف فولادی مانند گندلهسازی و نورد کار انجام ندادهیم، ممکن است به این حوزه ورود پیدا کنیم، چراکه در این زمینه به برخی کارخانههای ایرانی نیز میتوانیم خدمات ارائه بدهیم. از سوی دیگر نیز میتوانیم وارد بخش معدن شویم و یکسری خدمات اجرایی انجام بدهیم. بنابراین قصد داریم وارد حوزههای غیرفولادی مانند حوزههای طلا، تیتانیوم و آلومینیوم شویم.
آقاجانی درباره پروژههایی که خارج از ایران در دست اقدام دارند، عنوان کرد: دو پروژه خارج از کشور نیز در حال پیگیری داریم، یکی مطالعات فنی و اقتصادی پروژه بوکسید گینه است که با همکاری شرکت (دیامئی) انگلیس در حال انجام آن هستیم. یک پروژه دیگر نیز به نام مطالعات فنی و مهندسی فولاد در ایالت پنجاب پاکستان در دست اقدام است.
آخرین فناوری روز در اختیار شرکت
آقاجانی در پاسخ به این پرسش که شرکت (امامئی) تا چه اندازه در انتقال فناوری به فولاد ایران نقش داشته است، عنوان کرد: شرکت (امامئی) صاحب آخرین دانش روز و فناوری است. ما با راهاندازی نخستین مدولهای احیا که در شادگان و میانه اجرایی خواهد شد، میتوانیم این فناوری را به همه دنیا صادر کنیم، از اینرو ما مدعی شرکتی با دانش فنی روز در دنیا هستیم. وی افزود: در بخشهایی مانند فولادسازی و ریختهگری – بهدلیل حضور شرکت در اروپا بهویژه در آلمان که در حوزه فناوری فولاد سرآمد است- دسترسی مناسبی به منابع فناوری چه شرکتها و چه افراد پیدا کردهایم. بنابراین این شرکت موفق شده به آخرین فناوری روز دنیا دسترسی پیدا کند. شرکت در زمینه بروز بودن دانش و فناوری توانسته است تیمهای تخصصی را تشکیل بدهد. این تیمها بسیار موفق عمل کردهاند که طراحی سیستمها را بخشی خود انجام میدهند و بخشی را از اطلاعات شرکتهای دیگر وام میگیرند که در حقیقت این اطلاعات نیز جزو دانش فنی شرکت بهشمار میرود.
آقاجانی افزود: در برخی زمینهها اطلاعات و دانش فنی ما کامل است و در برخی زمینهها نیز لایسنس داریم. در سایر زمینهها دسترسی به دانش فنی برای ما بسیار راحت است. با حضور شرکتی مانند شرکت (امامئی) در اروپا بهراحتی دسترسی به فناوری روز را در زمینه فولاد داریم و میتوانیم با قیمت و کیفیت مناسب و با اطمینان انتقال فناوری به داخل کشور داشته باشیم.
حضور در زنجیره فولاد
حسن کرباسچی، مدیر دفتر تهران شرکت (امامئی) نیز درباره برنامههای آینده این شرکت گفت: به موازات انجام پروژههای جاری، توجه به توسعه بازار با اولویت حضور در تمام بخشهای زنجیره تولید فولاد اعم از خطوط کنسانتره و گندله تا ریختهگری و تولید محصولات فولادی خاص در دستور کار است. همچنین با توجه به نیاز شرکتهای فولادی کشور به موضوع بهینهسازی خطوط تولید و کاهش مصارف، بهویژه آب، برق و گاز، شرکت (امامئی) طرحهای پیشنهادی اصلاحی در این زمینهها را تدوین کرده که در اختیار صاحبان صنایع فولاد قرار خواهد داد.
کرباسچی با اشاره به پروژههای خارج از کشور شرکت (امامئی) عنوان کرد: درحالحاضر شرکت (امامئی) یک پروژه 300هزار تنی احیای مستقیم در شهر شانکسی کشور چین را بهعهده دارد که مهندسی این پروژه بهطور کامل انجام شده است. پیشرفت این پروژه در بخش تعهدات (امامئی) حدود 90درصد و پیشرفت کل پروژه معادل 50درصد است و پیشبینی میشود این پروژه در پایان سال 2016 میلادی به بهرهبرداری برسد.
### پایان خبر رسمی