کد: 13950617116985689

دنا، غنی‌ترین منطقه ایران از نظر تنوع و تعداد گیاهان دارویی است

1200 گونه گیاه دارویی در دنا

کد: 13950617116985689

http://goo.gl/hMQb8M

، تهران , (اخبار رسمی): نماینده استان کهگیلویه و بویراحمد در سومین و نمایشگاه گیاهان دارویی فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی ایران گفت: منطقه دنا در این استان غنی‌ترین نقطه ایران از نظر گونه‌های گیاهی با 1200 گونه است.

1200 گونه گیاه دارویی در دنا

به گزارش اخباررسمی به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، جعفری نماینده استان  کهگیلویه و بویراحمد در سومین و نمایشگاه گیاهان دارویی فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی ایران اظهار کرد: این استان با دارا بودن 2200گونه گیاهی حدود 30 درصد از گونه گیاهان دارویی کشور را شامل می‌شود و این در صورتی است که استان مساحتی در حدود 1 درصد ایران را دارد. همچنین در مقایسه با اروپا که حدود 8 هزار گونه گیاهی دارد گیاهان دارویی این استان معادل 27.5 درصد است.
جعفری با بیان اینکه منطقه دنا در استان غنی‌ترین نقطه ایران از نظر گونه‌های گیاهی با 1200 گونه است گفت: 16.6 درصد گونه‌های گیاهی ایران در منطقه دنا می‌رویند، همچنین از نظر گونه‌های دارویی نیز 500 گونه دارویی معادل 50 درصد گیاهان دارویی در این استان قرار دارد که شامل گیاهان دارویی استراتژیک و مهمی همچون باریجه، آنغوزه، شیرین بیان، بادرنجبویه و آویشن دارویی است.
به گفته وی، از نظر تنوع گیاهان دارویی نیز استان جزء نقاط مهم ایران محسوب شده و به عنوان یک منطقه داروخیز مورد توجه است. همچنین مواد موثره گیاهان دارویی در این استان رقم بالایی دارد به عنوان مثال آویشن دارویی در منطقه دنا حدود 62 درصد تیمول دارد در صورتی که در سایر نقاط این مقدار کمتر ار 30 درصد است. بنابراین نه تنها از نظر تنوع زیستی، تعداد گونه‌های گیاهی منطقه‌ای شاخص است بلکه از نظر دارار بودن مواد موثره و ترکیبات دارویی نیز منطقه‌ای برجسته محسوب می شود.

رییس پژوهشکده گیاهان دارویی و اسانس دار دانشگاه یاسوج همچنین بیان کرد: علاوه بر این موارد میزان عملکرد گیاهان دارویی نیز در این استان از سایر نقاط کشور و حتی دنیا بیشتر است. در کنار این موارد دانش بومی بسیار قوی و غنی در این منطقه وجود دارد به دلیل شرایط استانی در مناطقی دسترسی به مراکز بهداشتی و درمانی وجود ندارد که در این مناطق طب سنتی و دانش بومی به کار آمده و دستیابی به گیاهان دارویی مورد توجه قرار گرفته است.
جعفری با بیان اینکه مراکز تحقیقات علمی و پژوهشکده‌های مرتبط با این حوزه در استان فعال هستند ابراز کرد: شرکت‌هایی آرایشی و بهداشتی همچون سینره و زرین در این استان فعال هستند که در اشتغالزایی سهم زیادی دارند همچنین فرصت‌های شغلی خوبی مستقیم و غیر مستقیم توسط این حوزه ایجاد شده و در نظر داریم تا ده سال آینده فرصت‌های شغلی در این حوزه را به 20 تا 30 هزار در استان برسانیم.
وی همچنین عنوان کرد: سند توسعه گیاهان دارویی استان نیز بر اساس سند کشور تدوین و فعالیت‌های گسترده‌ای در حوزه کشاورزی، منابع طبیعی و بهره برداری پایدار از منابع آغاز شده همچون در بخش کشاورزی با کشت گل رز در سطح وسیع اقدام شده به لیمو در سطح وسیع توسعه دهیم.
جعفری در پایان با اشاره به سفر رییس جمهوری به این استان گفت: مسئولان استانی اتفاق نظر دارند که توسعه گیاهان دارویی بعد از نفت و گاز باید مورد توجه قرار گیرد در سفر رییس جمهوری در مرداد ماه به استان و در سخنرانی عمومی، ایشان تاکید بسیاری به بحث گیاهان دارویی و توسعه آن در استان داشتند.
سومین جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی ایران به همت ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی 15 تا 18 شهریور ماه سال جاری برگزار می‌شود.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف