، تهران , (اخبار رسمی): معاون مرکز فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از افزایش هفت برابری ظرفیت پهنای باند ملی خبر داد و گفت: ظرفیت پهنای باند ملی از ۶۲۴ گیگابایت در سال ۱۳۹۲ به ۴۴۰۰ گیگابایت رسیده است.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات،سعید قربانی در سومین کنگره بینالمللی فنآوری، اطلاعات و دانش اظهار کرد: میزان پهنای باند بینالمللی نیز با رشد هشت برابری به ۷۲ گیگابایت در ثانیه رسیده است.
وی افزود: در گذشته در تامین زیرساختها عقب افتادگیهای جدی در حوزه فناوری اطلاعات وجود داشت که البته در سه سال گذشته اقدامات خوبی در زمینه توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات و ارتباطات انجام شده است.
معاون مرکز فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: هنوز در کشور در ایجاد فرصتهای برابر بین مناطق شهری و روستایی عقب هستیم که برای جبران این امر در سه سال گذشته مناطق روستایی فاقد پوشش ارتباطی، احصا شده و بیش از ۲۵ هزار ارتباط روستایی و اتصال به اینترنت پرسرعت ایجاد شد.
قربانی ادامه داد: هماکنون در کشور حدود ۳۷ میلیون کاربر اینترنت وجود دارد که ۲۸ میلیون از این تعداد دسترسی به اینترنت پرسرعت دارند.
وی با اشاره به وجود مشکلاتی در سرعت اینترنت در کشور افزود: در صورت استفاده از ظرفیت شبکه ملی اطلاعات مشکل سرعت اینترنت حل می شود. همچنین نگهداری منابع دادهای در داخل کشور امن نیست و باید از ظرفیتهای داخلی در حوزه داده و سرویس استفاده کرد.
قربانی با بیان اینکه ضریب نفوذ اینترنت در کشور ۴۷ درصد است و مشترکان تلفن همراه نیز هماکنون ۷۶ میلیون نفر هستند، عنوان کرد: در سال ۱۳۹۲ میزان فیبر اطلاعاتی در کشور ۵۱ هزار و ۴۹۷ کیلومتر بود که هماکنون این میزان به ۵۷ هزار و ۱۵۸ کیلومتر افزایش یافته است.
وی ادامه داد: امکان پایش باند فرکانسی نیز در سه سال گذشته با رشد ۵۶ درصدی به ۱۱۰ گیگاهرتز تحت پوشش رسیده است.
قربانی خاطرنشان کرد: در سه سال گذشته حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری برای توسعه شبکه و پهنه باند کشور انجام شده که دو برابر این رقم نیز از سوی بخش خصوصی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه در زمینه کریدور فناوری اطلاعات هماکنون دو پروژه ویژه پارک اینترنت اشیاء و ایجاد شهر هوشمند الکتریکی برای جذب سرمایه گذار در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: در دنیای وب و فضای مجازی، زبان فارسی از جایگاه خوبی برخوردار نیست که یکی از دلایل این موضوع، فقدان منابع علمی تخصصی معتبر در فضای وب به زبان فارسی است
### پایان خبر رسمی