، تهران , (اخبار رسمی): وزارت صنعت، معدن و تجارت شمار پروانه های معدنی صادر شده در هشت ماهه امسال (منتهی به آبان ماه) را ۵۲۷ فقره اعلام کرد که در همسنجی با دوره مشابه رشد ۵.۶ درصدی نشان می دهد.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از خانه صنعت، معدن و تجارت، بررسیها از جدول آماری منتشر شده وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره مجوزهای معدنی صادر شده حاکی است آمار پروانه های بهره برداری از معدن در دوره هشت ماهه پارسال ۴۹۹ فقره بود.
مجموع پروانه های بهره برداری معدن در ۲ ماه مهر و آبان امسال به رقم ۱۲۷ فقره رسید که سهم آبان ۶۳ فقره بود که نسبت به مهر کاهش ۱.۶ درصدی داشت.
پروانه های بهره برداری از معدن شامل موارد جدید است.
آمارهای اعلام شده از سوی این وزارتخانه، شمار معدن های فعال در سطح کشور را پنج هزار و ۴۰۰ معدن نشان می دهد که میزان استخراج از آنها سالیانه نزدیک به ۴۰۰ میلیون تن است.
همچنین شمار پروانه اکتشاف صادر شده در هشت ماهه امسال به ۴۹۸ فقره رسید که در مقایسه با هشت ماهه پارسال رشد ۸.۷ درصدی را ثبت کرد.
پروانه های اکتشافی هشت ماهه پارسال ۴۵۸ فقره بود.
در ماه های مهر و آبان امسال در مجموع ۱۳۳ فقره پروانه اکتشاف صادر شد. سهم آبان ماه ۶۰ فقره بود که در مقایسه با عملکرد مهرماه کاهش ۱۷.۸ درصدی را نشان می دهد.
همچنین ۳۵۴ فقره گواهی کشف در دوره این گزارش صادر شد که در مقایسه با عملکرد هشت ماهه پارسال افت ۶.۱ درصدی داشت. شمار گواهی کشف صادر شده در هشت ماهه پارسال ۳۷۷ فقره بود.
۷۵ فقره گواهی کشف در ماه های مهر و آبان امسال صادر شد که عملکرد آبان ماه با ۴۲ فقره، رشد ۲۷.۳ درصدی را نسبت به مهر ثبت کرد.
میزان ذخایر اکتشافی شناسایی شده در سطح کشور نزدیک به ۶۰ میلیارد تن برآورد می شود که ۴۰ میلیارد تن از آن قطعی و بقیه احتمالی است.
چندی پیش «مهدی کرباسیان» معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد برنامه اکتشافی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) که در چارچوب تفاهمنامه با معاونت امور معادن و صنایع معدنی این وزارتخانه و سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در گستره ای به مساحت ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع از سه ماهه آخر سال ۱۳۹۳ به مورد اجرا درآمد و بر پایه نتایج مقدماتی، تاکنون ذخیره ۴۵۰ میلیون تنی زغالسنگ، ۵۵۰ میلیون تنی سنگ آهن، ۱۵۰ هزار تنی آنتیموان و ۴۰ تنی طلا کشف شده است.
جمهوری اسلامی از نظر تنوع مواد معدنی با ۶۸ نوع ماده در رده دهم و از نظر ذخایر در جایگاه پانزدهم جهان جای دارد.
### پایان خبر رسمی