اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13951104225315518

تجارت خارجی از 70 میلیارد دلار گذشت

کد: 13951104225315518

https://goo.gl/H3o0QA

، تهران , (اخبار رسمی): ریزنمرات تجارت خارجی در ماه نخست فصل پایانی سال ۹۵، نشان از رشد صادرات غیرنفتی کشور دارد به‌طوری که مطابق آمار گمرک ایران، حجم صادرات غیرنفتی کشور در ۱۰ ماه منتهی به دی ۱۳۹۵، با رشد بیش از ۸ درصدی به لحاظ ارزشی مواجه بوده است.

تجارت خارجی از 70 میلیارد دلار گذشت

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی خانه صنعت، معدن و تجارت،  تحلیل آمارها نشان می‌دهد، اگرچه صادرکنندگان برای ارتقای صادرات غیرنفتی کشور تلاش کرده‌اند، اما در مقابل واردات کشور نیز در مدت مذکور، نسبت به مدت مشابه سال گذشته، با رشد بیش از ۳ درصدی به لحاظ ارزشی روبه‌رو بوده است. در مجموع عملکرد تجاری کشور، گویای سبقت گرفتن صادرات از واردات و تداوم تراز تجاری مثبت است.

مطابق آمارها، مجموع ارزش دلاری تجارت خارجی ایران در مدت مذکور، به ۷۰ میلیارد و ۲۵۲میلیون دلار رسیده که این امر نشان می‌دهد تجار ایرانی، ۳میلیارد و۸۱۴ میلیون دلار بیشتر از سال گذشته با سایر کشورها تجارت داشته‌اند که نشان‌دهنده بزرگ‌ترشدن تجارت خارجی ایران در مدت یاد شده است. از سوی دیگر آمارها نشان می‌دهد که مقاصد عمده صادراتی کشور، بدون تغییر ۵ کشور «چین، امارات‌متحده عربی، عراق، ترکیه و کره‌جنوبی» به‌شمار می‌رود.

این در حالی است که آمارها نشان می‌دهد در مدت زمان مذکور صادرات ایران به ترکیه و امارات‌متحده‌عربی با افت همراه بوده است. در مقابل کشورهای عمده وارد‌کننده کالا به ایران، به‌ترتیب «چین، امارات‌متحده‌عربی، کره‌جنوبی، ترکیه و آلمان» هستند که تحلیل آمارها نشان می‌دهد که واردات ایران از ۴ کشور «چین، امارات‌متحده‌عربی، کره‌جنوبی و ترکیه» با افت روبه‌رو بوده، اما در مقابل حجم واردات ایران از تنها شریک تجاری اروپایی خود یعنی آلمان با رشد مواجه بوده است.

جزئیات کارنامه تجارت

کارنامه عملکردی تجارت خارجی کشور در ۱۰ ماه منتهی به دی ۱۳۹۵، حاکی از این است که صادرات غیرنفتی ایران از نظر وزنی به ۱۰۲ میلیون و ۴۳ هزارتن به ارزش ۳۵ میلیارد و ۲۷۰ میلیون دلار رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، با رشد ۳۷/۸ درصدی مواجه بوده است. این در حالی است که مطابق آمارها، واردکنندگان توانسته‌اند در همین مدت، ۲۷ میلیون و ۵۵۵ هزارتن به ارزش ۳۴میلیارد و ۹۸۲ میلیون دلار کالا وارد کشور کنند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۱/۳ درصد رشد را از نظر ارزشی و افت نزدیک به ۳ درصدی را از نظر وزنی داشته است. البته روند تجاری کشور همچنان نشان از تداوم تراز تجاری مثبت دارد به‌طوری که تراز تجاری کشور به مثبت ۲۸۸ میلیون دلار رسیده است.

همچنین براساس آمار منتشر شده، ارزش دلاری تجارت خارجی ایران در ۱۰ ماه منتهی به دی ۱۳۹۵، ۷۰میلیارد و ۲۵۲میلیون دلار ثبت شده است. مطابق آمار گمرک، در ۱۰ ماه منتهی به دی ۹۵، «محصولات پتروشیمی» از نظر وزنی ۲۳ میلیون و ۹۶۶ هزارتن به ارزش ۱۰میلیارد و ۸۸۰ میلیون دلار با سهم نزدیک به ۳۱ درصد از نظر ارزشی از کل حجم صادرات را به خود اختصاص داده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزشی با رشد نزدیک به ۲ درصد مواجه بوده است.همچنین حجم صادرات «میعانات گازی» در مدت مذکور، از نظر ارزشی معادل ۶ میلیارد و ۲۶ میلیون دلار گزارش شده که از نظر ارزشی نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد نزدیک به ۶۰ درصد مواجه بوده است. سهم میعانات گازی از کل حجم صادرات کشور از نظر ارزشی ۱۷ درصد گزارش شده است.

از سوی دیگر، میزان صادرات «گاز طبیعی» در مدت مذکور، به لحاظ وزنی ۸ میلیون و ۸۳۲ هزارتن و از نظر ارزشی یک میلیارد و ۹۵۲ میلیون دلار گزارش شده که نسبت به آمار ماه قبل تفاوتی را در صادرات این بخش شاهد نیستیم، به‌طوری که حتی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حجم صادرات در این بخش، اگرچه به لحاظ وزنی با رشد بیش از ۵۱ درصدی مواجه بوده اما از نظر ارزشی افتی نزدیک به ۹ درصد داشته است. براساس آمارها، سهم صادرات گاز طبیعی از حجم کل صادرات کشور، ۵۳/۵ درصد از نظر ارزشی گزارش شده است. مطابق آمارها، حجم صادرات سایر کالاها به لحاظ وزنی ۵۳ میلیون و ۸۹۴ هزارتن و از نظر ارزشی ۱۶ میلیارد و ۴۱۲ میلیون دلار با سهم ارزشی بیش از ۴۶ درصد از حجم صادرات کشور ثبت شده که در مدت مشابه سال گذشته، از نظر ارزشی با رشد ۳ درصدی مواجه بوده است.

مقاصد صادراتی

تحلیل آمار منتشر شده از سوی گمرک در ۱۰ ماه منتهی به دی سال‌جاری، نشان می‌دهد که مقاصد عمده صادراتی کشور، به ترتیب همچنان بدون تغییر ۵ کشور «چین، امارات‌متحده عربی، عراق، ترکیه و کره‌جنوبی» به شمار می‌رود. براساس آمار، ایران توانسته در مدت یاد شده، معادل ۲۸ میلیون و ۹۳۷ هزارتن به ارزش ۶ میلیارد و ۵۴۳ میلیون دلار کالا به «چین»صادر کند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، از نظر ارزشی و وزنی با رشد مواجه بوده است. همچنین ایران در مدت مذکور، معادل ۱۳ میلیون و ۷۰۸ هزارتن به ارزش ۵ میلیارد و ۶۶۵ میلیون دلار، صادرات به «امارات‌متحده عربی» داشته که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، از نظر وزنی با رشد اما از نظر ارزشی با افت بیش از ۷ درصدی مواجه بوده است. از سوی دیگر، «عراق» سومین مقصد صادراتی ایران به‌شمار می‌رود که در ۱۰ماه منتهی به دی سال ۹۵، توانسته از نظر وزنی معادل ۱۲میلیون و ۴۵هزار تن به ارزش ۵ میلیارد ۳۹ میلیون دلار کالا از ایران وارد کند. آمارها نشان می‌دهد میزان صادرات ایران به عراق در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزشی با رشد کمتر از یک درصد روبه‌رو بوده که این آمار گویای این است که صادرات ما به بازار عراق که یکی از بازارهای عمده صادراتی ایران به شمار می‌رود، روند کاهشی را تجربه می‌کند و جا دارد که متولیان تجاری کشور، این موضوع را برای برنامه‌ریزی‌های آتی صادراتی خود در نظر داشته باشند. «ترکیه» چهارمین مقصد صادراتی ایران است که در همین مدت، از نظر وزنی ۹ میلیون و ۵۳۷ هزار تن به ارزش ۲ میلیارد و ۸۱۷ میلیون دلار صادرات از ایران به این کشور انجام شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، اگرچه از نظر وزنی رشد را تجربه کرده اما از نظر ارزشی با افت بیش از ۹ درصد مواجه بوده است.

پنجمین مقصد عمده صادراتی ایران «کره‌جنوبی» است که براساس آمار گمرک، ایران در مدت یادشده توانسته معادل ۵ میلیون و ۹۴۰ هزار تن کالا به ارزش ۲میلیارد و ۵۶۷ میلیون دلار صادرات انجام دهد که در مقایسه با سال گذشته از نظر ارزشی و وزنی با رشد مواجه بوده است. همچنین آمارهای گمرک نشان می‌دهد حجم صادرات ایران به سایر کشورها در مدت یاد شده، از نظر وزنی ۳۱میلیون و ۸۷۶ هزار تن به ارزش ۱۲ میلیارد و ۶۳۹ میلیون دلار گزارش شده است، حجم صادرات ایران به سایر کشورها نسبت به مدت مشابه سال گذشته، هم به لحاظ وزنی و هم از نظر ارزشی با رشد مواجه بوده است. از سوی دیگر، مطابق آمار گمرک، کشورهای عمده وارد‌کننده کالا به ایران، به‌ترتیب پنج کشور «چین، امارات‌متحده‌عربی، کره‌جنوبی، ترکیه و آلمان» هستند. آمارها گویای این است که واردات ایران از چهار کشور آسیایی «چین، امارات‌متحده‌عربی، کره‌جنوبی و ترکیه» با افت روبه‌رو بوده، اما در مقابل حجم واردات ایران از آلمان، تنها کشور اروپایی در تجارت با ایران، با رشد مواجه بوده است. مطابق آمارها، ایران توانسته در مدت مذکور، معادل ۸ میلیارد و ۴۰۳ میلیون دلار کالا از «چین» وارد کند که از نظر وزنی و ارزشی با افت مواجه بوده است.

دومین کشور وارد‌کننده کالا به ایران، «امارات‌متحده عربی» است که از نظر ارزشی و هم وزنی نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افت روبه‌رو بوده است. بر این اساس، در مدت مذکور، ۴ میلیون و۲۰۳ هزارتن کالا به ارزش ۵ میلیارد و ۴۸۸ میلیون دلار از این کشور به ایران وارد شده است. سومین کشور واردکننده به ایران، «کره‌جنوبی» است که توانسته در ۱۰ ماه منتهی به دی ۱۳۹۵، یک میلیون و ۲۰۲ هزارتن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۸۶ میلیون دلار به ایران صادر کند که مطابق آمارها، نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی و ارزشی با افت مواجه بوده است. از سوی دیگر، آمارها نشان می‌دهد «ترکیه» به‌عنوان چهارمین کشور وارد‌کننده کالا به ایران ایفای نقش می‌کند.

این کشور در مدت یاد شده، توانسته یک میلیون و ۳۲۴هزارتن کالا را به ارزش ۲ میلیارد و ۱۹۳ میلیون دلار به ایران صادر کند که بنابر آمار منتشر شده میزان واردات ایران از ترکیه نسبت به مدت مشابه سال گذشته، چه به لحاظ وزنی و چه از نظر ارزشی با افت مواجه بوده است. در نهایت پنجمین کشوری که شریک وارداتی ایران به شمار می‌رود، «آلمان» است که توانسته ۸۴۴ هزارتن کالا به ارزش یک میلیارد و ۹۶۲ میلیون دلار به ایران وارد کند. مطابق آمارها، آلمان تنها کشور اروپایی است که توانسته در مدت مذکور در لیست عمده کشورهای واردکننده به ایران قرار گیرد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته هم به لحاظ وزنی و هم از نظر ارزشی رشد را تجربه کرده است.

همچنین براساس آمار، حجم واردات ایران از سایر کشورها از نظر وزنی ۱۶میلیون و ۳۷۵ هزار تن به ارزش ۱۴ میلیارد و ۱۵۰ میلیون دلار گزارش شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته هم به لحاظ ارزشی و هم وزنی با رشد همراه بوده است. اقلام عمده وارداتی در ۱۰ ماه منتهی به دی ۱۳۹۵، به ترتیب شامل «ذرت دامی» به ارزش یک میلیارد و ۱۶۱ میلیون دلار با سهم ارزشی ۳۲/ ۳ درصد، «لوبیای سویا» به ارزش ۷۷۴میلیون دلار و سهم ارزشی ۲۱/ ۲ درصد، «قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری» به ارزش۶۶۶ میلیون دلار و سهم ارزشی ۹۱/ ۱ درصد، «وسایل نقلیه موتوری با حجم موتور ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی‌سی» به ارزش ۶۲۶ میلیون دلار و سهم ارزشی ۷۹/ ۱ درصد و «وسایل نقلیه موتوری با حجم موتور۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰سی‌سی» به ارزش ۵۳۶ میلیون دلار و سهم ارزشی ۵۳/ ۱درصد، گزارش شده است.

براساس گزارش گمرک، متوسط قیمت هرتن کالای وارداتی ۱۲۷۰ دلار ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ارزش دلاری آن حدود ۲۸/ ۶ درصد افزایش داشته است. همچنین متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی ۳۴۶ دلار گزارش شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، کاهش نزدیک به ۱۹ درصدی را تجربه کرده است.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

خانه صنعت و معدن و تجارت

در اجرای تبصره 41 قانون برنامه دوم توسعه و تصویب نامه شماره 16680/12/1 مورخ 77/10/12 شورای عالی اداری و به منظور زمینه سازی، تقویت و موثرسازی انجمن ها و فعالیت تشکل های تخصصی استان و کمک به تحقق اهداف مشترک آنها و وزارتخانه های ذیربط بخصوص وزارت صنعت ، معدن و تجارت و سایر موسسات ، خانه صنعت معدن و تجارت استان تهران در تاریخ 1381/4/3 تاسیس گردید.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]