، تهران , (اخبار رسمی): رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایجاد و توسعه زیرساختها و حمایت از بنگاههای کوچک و متوسط را از ماموریتهای این سازمان نام برد و گفت: به منظور نفوذ فناوریهای حوزه زیستی به صنایع، تفاهمنامه پنج ساله را با ستاد زیستفناوری به امضا رساندیم.
به گزارش اخبار رسمی به نقل از خانه صنعت، معدن و تجارت، علی یزدانی در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری سازمان صنایع کوچک با ستاد توسعه زیستفناوری با اشاره به اقدامات معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری در جهت حمایت از شرکتهای دانشبنیان، افزود: حوزه زیستفناوری حوزهای ثروتآفرین و اشتغالزا است و این در حالی است که تاکنون توجه کمی به این حوزه شده است.
وی با انتقاد از رویکرد شرکتهای دانشبنیان در زمینه توسعه فعالیتهای خود، خاطرنشان کرد: تاکنون کمتر بنگاهها و یا شرکتهای دانشبنیانی به این سازمان برای ارائه خدمات مشاورهای مراجعه کردهاند و این در حالی است که حوزه زیستفناوری ارتباط مستقیمی با سه وزارتخانه بهداشت، جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت دارد.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی با بیان اینکه با بررسیهای انجامشده ۳۸۹ خوشه صنعتی در کشور شناسایی شده است، گفت: با بررسیهای انجام شده از این تعداد ۱۶ خوشه با حوزه زیستفناوری مرتبط هستند. از سوی دیگر توانستیم ۱۱۴ نیاز فناورانه را در بنگاههای کوچک و متوسط شناسایی کنیم.
یزدانی اضافه کرد: تاکنون خوشههایی چون بیوتکنولوژی استان البرز، طیور در خراسان جنوبی، محصولات باغی در آذربایجان غربی و قزوین، گیاهان دارویی در آذربایجان غربی و کاشان، گل و گیاهان زینتی و خوراک و مکملهای دام و طیور در کشور ایجاد شده است.
وی، ماموریت وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان صنایع کوچک را حمایت از شرکتهای دانشبنیان و استقرار این شرکتها در شهرکهای صنعتی دانست و یادآور شد: در حال حاضر حدود ۹۵۷ شهرک و ناحیه صنعتی ایجاد شده است و در ۷۷۸ شهرک، زمین به بنگاههای کوچک و متوسط واگذار شده است.
رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی، ماموریت این سازمان را ایجاد و توسعه زیرساختها و حمایت از بنگاهها در جهت توسعه بازار دانست و تاکید کرد: علاوه بر آن در برخی از شهرکهای صنعتی مراکز خدمات فناوری و کسب و کار ایجاد کردیم؛ ضمن آنکه مشاورانی برای ارائه مشاورههای موردنیاز به شرکتهای دانشبنیان مستقر کردهایم.
یزدانی با اشاره به امضای تفاهمنامه همکاری با ستاد توسعه زیستفناوری، گفت: این تفاهمنامه با هدف ثروتآفرینی بیشتر به امضا رسید و امیدواریم با امضای این تفاهمنامه، همکاریها در جهت استقرار شرکتهای دانشبنیان در شهرکهای صنعتی و استقرار این شرکتها در شهرکها بیشتر شود.
به گفته وی، این تفاهمنامه به صورت ۵ ساله به امضا رسیده و هدف آن نفوذ فناوریهای تولیدشده در شرکتهای دانشبنیان به بخشهای صنعتی است.
### پایان خبر رسمی