اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13951208239375499

پس از لغو ویزا اتفاق افتاد

افزایش 30درصدی ورود گردشگر ایرانی به ارمنستان

کد: 13951208239375499

https://goo.gl/Gythlp

، تهران , (اخبار رسمی): به گفته آرتاشس تومانیان، سفیر ارمنستان در تهران «پس از لغو روادید میان ایران و ارمنستان، تعداد ورود گردشگران ایرانی به ارمنستان 30 درصد افزایش یافته است.

افزایش 30درصدی ورود گردشگر ایرانی به ارمنستان

به گزارش اخبار رسمی به نقل از اتاق بازرگانی ایران، چند روز گذشته آرتاشس تومانیان، سفیر ارمنستان مهمان رئیس اتاق ایران بود که در این جلسه از برنامه سفر نخست‌وزیر  ارمنستان به ایران خبر داد.

آرتاشس تومانیان، سفیر ارمنستان در تهران می‌گوید که «پس از لغو روادید میان ایران و ارمنستان، تعداد ورود گردشگران ایرانی به ارمنستان 30 درصد افزایش یافته است.»

اقتصاد ایران از منظر سفیر ارمنستان در تهران اقتصاد قوی با منابع زیرزمینی ثروتمند است. آرتاشس تومانیان می‌گوید: ایران در اکثر زمینه‌ها در حد استاندارد جهانی است؛ مثلاً صنعت تولید دارو و صنعت نانوتکنولوژی در ایران بسیار پیشرفته است. البته هنوز هستند زمینه‌هایی که ایران از نظر استاندارد جهانی عقب است.

ارمنستان کشوری با بیکاری 16.3 درصد و تورم 3.7 درصد است که بر اساس اطلاعات بانک جهانی، رئیس‌جمهور این کشور در بهار 2018 توسط پارلمان انتخاب می‌شود و نه از طریق رأی مستقیم مردم و این یعنی سیستم آن از نیمه ریاستی به سمت انتخابات پارلمانی تغییر کرده است. تجارت بخش مهمی از اقتصاد ارمنستان است و ارزش صادرات و واردات 71درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد. همچنین ارمنستان به‌واسطه عضویت در اتحادیه اوراسیا دسترسی بهتری به روسیه و دیگر کشورها مانند قزاقستان یافته است.

رئیس اتاق ایران چندی پیش در صدر هیاتی تجاری همراه با حسن روحانی، رئیس‌جمهور به ایروان سفر کرده بود. طبق گفته او در همایش تجاری ارمنستان-ایران، صادرات ایران به ارمنستان در نیمه نخست سال 95 حدود 140 میلیون دلار بوده که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری به 280 میلیون دلار برسد. در سال 2015 حجم صادرات ایران به ارمنستان به 198 میلیون دلار و حجم واردات کشورمان از ارمنستان به 78 میلیون دلار رسیده است.

بنابر گفته سفیر ارمنستان به «پایگاه خبری اتاق ایران» حجم روابط تجاری بین دو کشور هیچ‌گاه از 300 میلیون دلار بیشتر نبوده است که رقم زیادی نیست و باید برای افزایش آن تلاش دوجانبه صورت گیرد. آرتاشس تومانیان ادامه می‌دهد: تجارت فقط تبادل کالا نیست، بلکه باید شرایط سرمایه‌گذاری فعالان اقتصادی دو طرف در هر دو کشور تسهیل شود؛ به همین جهت است که در حال احداث منطقه آزاد تجاری در نزدیکی مرز ایران هستیم تا به تجارت و سرمایه‌گذاری بیشتر، کمک کند.

او همچنین می‌گوید: ایران و ارمنستان می‌توانند در زمینه‌های مختلفی از جمله تکنولوژی‌های برتر و پیشرفته، کنولوژی‌های اطلاعاتی، مخابراتی، کشاورزی، صنایع و تولیدات غذایی، داروسازی، آموزش و دیگر زمینه‌ها با یکدیگر روابط تجاری داشته باشد.

سفیر ارمنستان مانع جدی بر سر راه توسعه روابط تجاری ایران و ارمنستان نمی‌بیند و تاکید می‌کند:‌ در برهه کنونی که ارمنستان عضوی از اتحادیه اوراسیا شده، برقراری روابط تسهیل شده است. البته برخی مشکلات از نظر گمرکی، حقوقی و مالیاتی وجود داد که می‌توان با تعامل آن‌ها را برطرف کرد.

آرتاشس تومانیان در پاسخ به اینکه «آیا اقدامی برای رفع این موانع صورت گرفته است؟» با خنده‌ای می‌گوید: 25 سال است که به این کار مشغول هستیم.

در خرداد ماه سال جاری توافقنامه لغو روادید برای اتباع دو کشور ایران و ارمنستان امضا شد و شاوراش کوچاریان، معاون وزیر امور خارجه ارمنستان امضای این توافق را در راستای تحکیم روابط دو جانبه ایروان – تهران ضروری و آن را موجب تقویت منافع مشترک در همه زمینه‌ها از جمله اقتصادی و تجاری دانست.

به گفته سفیر ارمنستان، پس از این توافق‌نامه تعداد توریست‌هایی که از ایران به ارمنستان رفته‌اند، 30 درصد رشد داشته است.

 

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی ایران

در اواسط قرن سیردهم هجری شمسی، نماینده فعال هیات تجار تهران، جاج محمدحسن امین الضرب بود که توانست با حمایت جمعی از بازرگانان، نظر موافق ناصرالدین شاه را برای تشکیل مجلس وکلای تجار ایران جلب کند و شاه هم در 12 شوال سال 1301 هجری قمری (1262 شمسی) اساسنامه این مجلس را تایید کرد. مجلس وکلای تجار ایران که به اختصار آن را «مجلس تجارت» هم می گفتند،

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

گردشگری و میراث فرهنگی