، تهران , (اخبار رسمی): سئو یا بهینهسازی موتور جستوجو یک روند فنی، تحلیلی و خلاق برای ارتقا و بهبود دیدهشدن یک وبسایت است.
سئو یا بهینهسازی موتور جستوجو یک روند فنی، تحلیلی و خلاق برای ارتقا و بهبود دیدهشدن یک وبسایت است.
SEO مخفف Search Engine Optimizationn به معنی بهینهسازی موتور های جستوجوگر است که بخش اعظم آن متعلق به گوگل است. اصولی از استراتژیها، تکنیکها و تاکتیکهای افزایش کمی بازدیدکنندگان و تبدیل آنها به بازدیدکنندگان کیفی (مشتریان) در یک سایت با افزایش رنکینگ در نتایج جستوجو یا SERP شامل Google، Bing، Yahoo و دیگر موتورهای جستوجو است که نیازمند CTR بالاست.
تکنیکهای سئو
تکنیکهای سئو عبارتند از:
– White Hat SEO یا سئو کلاه سفید (مطلوب گوگل)
– Black Hat SEO یا سئو کلاه سیاه (خط قرمز گوگل)
– Grey Hat SEO یا سئو کلاه خاکستری (سئو کلاه سیاه با ظاهر سفید)
ترافیک ارگانیک از طریق تکنیک کلاه سفید حاصل میشود و تکنیک کلاه سیاه دیر یا زود به فرود در نقطه قرمز گوگل (پنالتی) میانجامد. سئو کلاه خاکستری امروز، سئو کلاه سیاه فرداست.
انواع سئو سایت
انواع سئو سایت شامل ۳ تکنیک اصلی به شرح زیر است:
۱ – On-Page SEO (سئو داخلی سایت)
اشاره به عناصر وبسایت(محتوا) شامل عنوان صفحه، توضیحات متا، متا تگها، لینک SEO Friendly ، تگ body ,h1, h2, h3, h4، چگالی واژههای کلیدی، سئو تصاویر و لینکهای داخلی است.
۲ – Off-Page SEO (سئو خارجی سایت)
اشاره به بکلینکها شامل شبکههای اجتماعی، وبلاگ نویسی، بازاریابی وبلاگ، بازاریابی انجمن (Forum)، ثبت سایت در موتورهای جستوجو، بازاریابی ویدئویی، ثبت سایت در لیست محلی (مانند Google local، maps،yahoo local، سایت های زرد و …) است.
۳ – Technical SEO (سئو فنی سایت)
متمرکز بر Crawlerها و ایندکس محتوا و اشاره به ساختار سایت از جمله استفاده از پروتکل امن HTTPS، ساختار URL ها و لینکهای داخلی دارد. رتبه بالا معلول سرعت بالای سایت و سرعت بالا معلول قالبهای ساده، بهینهسازی تصاویر، محدود کردن Redirect ها، Mobile Friendly Website، دادههای ساختار یافته و استفاده نکردن از محتوای تکراری است.
سئو پی آر (SEO PR)
الگوی سئو پی آر (Public Relation For SEO) ترکیبی از سئو و روابطعمومی است که برای ایجاد ترافیک سایت به کار میرود؛ یک استراتژی روابط عمومی آنلاین حقیقی از طریق رسانههای اجتماعی، کاوش جهانی و رویکرد چندمجرایی برای ارتقای سئو یک نام تجاری که با افزایش و بهبود دید مشتری برای ایجاد توجه، آگاهی و اعتماد برای اندازهگیری ROI انجام میشود. سئو پی آر نیازمند حفظ تمرکز کاربر، تمرکز بر ابتکار و شبکههای اجتماعی و درک سیگنالهای اعتبار گوگل است.
تفاوت سئو پی آر و ORM
مدیریت شهرت آنلاین یا ORM با استفاده مناسب از جستوجوگرها و تاکتیکهای دیگر برای ایجاد و حفظ تصویر مثبت از یک برند یا نام تجاری، شرکت و یا شخص انجام میشود و یک کمپین شهرت به ایجاد محتوای مثبت متکی است، نوعی روابط عمومی فنی که از بازاریابی محتوای سلطه جو و سئو استفاده میکند. این تفاوت سئو پی آر و ORMM است.
سئو پی آر
موتور های جستوجو و سئو
موتورهای جستجو و سئو بر یکدیگر اثر مستقیم دارند. آنها برنامههای نرمافزاری یا ابزار مبتنی بر وب با توانایی و ویژگیهای خاص خود هستند که اسناد و فایلها را طبق واژه کلیدی خاص جستوجو میکنند و فهرستی از اسناد را بر اساس اهمیت آنها در نتایج SERP به نمایش میگذارند و این کار با استفاده از الگوریتمهای مختلف بهطور خاص در سیستمهایی مانند گوگل، بینگ و یاهو تعیین میشود. موتورهای جستجو برای Fetch کردن اسناد از Spider ها استفاده میکنند. برنامه دیگری به نام Indexer پس از خواندن این اسناد، آنها را بر اساس واژههای موجود در آنها ایندکس میکند. هر یک از موتورهای جستوجو از الگوریتمهای اختصاصی خود برای ایجاد چنین شاخصهایی استفاده میکنند و نتایج هدفمند را برای Query ها نمایش میدهند.
نکته: بهترین معیارهای سئو سایت باید از طریق مشاهده و آزمون و خطا تعیین شود.
فاکتور های سئو و رتبه بندی گوگل
گوگل با سهم ۷۶درصد به عنوان بزرگترین موتور جستوجوی جهان، محبوبترین و پرکاربردترین موتور جستوجوگر در میان کاربران است. افزایش رنکینگ سایت در گوگل نیازمند رعایت قوانین سئو آن است. گوگل برای جلوگیری از نقض قوانین خود از الگوریتمهای خود استفاده میکند. همچنین ابزارهای رایگان سئو که پرکاربردترین آنها Google Webmasterr گوگل وبمستر تولز، گوگل آنالیتیک Google Analytics است، ارائه میکند. فاکتور های سئو و رتبهبندی گوگل عبارتند از:
– URL ها و محتوا
– UI یا رابط کاربری
– قوانین خاص الگوریتمها
– Brand signals و Social Signals
– Pop-up به رتبهبندی شما صدمه میزند.
– عوامل تکنیکال به عنوان پیش یاز رتبهبندی
– بک لینک (استراتژی بکلینک کم و مستمر)
– عوامل اسپم سایت on-page و Off-page
– Domain یا دامنه شامل سن دامنه، کلیدواژه های دامنه، تاریخ انقضا، پسوند دامنه
الگوریتمهای گوگل سئو
هر کدام از الگوریتمهای گوگل سئو طبق قوانین تعریفشده خود وظیفهای دارند که بر سئو سایت موثر است.
– الگوریتم پاندا گوگل: به صورت ماهانه اجرا میشود. ضد محتوای بیکیفیت، سرقت ادبی و UX ضعیف.
– الگوریتم گوگل پنگوئن: ضد سایتهای اسپم، دریافت بکلینک از سایتهای نامرتبط، PBN و پولی.
– الگوریتم دزدان دریایی گوگل: ضد سایتها با گزارش نقض قوانین حق تکثیر و سرقت محتواست.
– الگوریتم مرغ مگسخوار گوگل: وظیفه تولید نتایج مرتبط با درک بهتر معنای Query ها.
– الگوریتم کبوتر گوگل: ارائه نتایج با کیفیت و متناسب با جستوجوی محلی.
– الگوریتم موبایل گدون گوگل: افزایش رتبه صفحات موبایل دوستانه در SERP و تنزل رتبههای بدون نسخه موبایلی.
– الگوریتم RankBrain گوگل: ارائه نتایج بهتر جستوجو بر اساس ارتباط و یادگیری ماشین.
– الگوریتم Possum گوگل: ارائه نتایج متنوع و بهتر بر اساس مکان جستوجوگرها و نشانی کسب و کار.
– الگوریتم Fred گوگل: آخرین الگوریتم گوگل و الگوریتم جدید گوگل در سال ۲۰۱۷ که وظیفه فیلتر سایتها با کیفیت پایین و محتوای آگهیمحور را دارد.
رتبه الکسا سایت و سئو
سایت الکسا به نشانی Alexa.com در سال ۱۹۹۶ توسط شرکت تابعه مستقر در کالیفرنیا Amazon.com تاسیس شد و به جمع آوری اطلاعات ترافیک سایتهای تجاری اختصاص یافت. الکسا شاخصی برای نشان دادن تعداد بازدیدکنندگان و میزان محبوبیت با نمایش رتبه جهانی و کشوری سایتها و وبلاگها در میان رقبایشان است. رتبه جهانی الکسا در گوگل ۱٫۵۷۸ است. رتبه الکسا و سئو بر اساس دادههای ۳۳ ماه اخیر ترافیک سایت است. سایت با بازدید بیشتر رتبه الکسای کمتری دارد. گوگل پربازدیدترین سایت است و فیسبوک، یوتیوب، و یاهو نیز پشت سر آن قرار دارند.
نقاط ضعف الکسا چیست؟
رتبهبندی الکسا مناسب است اما تمام وبسایت ها نوار ابزار الکسا ندارند. بنابراین سایتهای زیادی با ترافیک بالا هنوز رتبهبندی نشدهاند. پس رتبه جهانی الکسا نسبی است و ممکن است کاملا درست نباشد. حجم نمونه مخاطبان آن بسیار کوچک است و بهراحتی میتواند به بازی گرفته شود یا تحتتاثیر و نفوذ قرار گیرد. بنابراین الکسا نمیتواند ابزار مطلق برای سنجش سئو سایت باشد.
الکسا سایت و سئو
فاکتورهای سئو و رتبهبندی سایت الکسا
فاکتورهای سئو و رتبهبندی سایت الکسا حول محور موارد مشخصشده و طبق ارقام بهدستآمده از سایتها، رتبه سایت را مشخص میکند.
– URL ها و محتوا منحصربهفرد
– Pagespeed وPageviews
– اولین تجربه کاربری (UX) موبایل
– Time on Site و Bounce Rate
– Social signals و سیگنال بازدیدکنندگان
– Technical Factors و Featured snippets
– Search Visits همراه با کیفیت و تنوع بازدیدکنندگان
– Local و Backlink ها (دریافت لینک از سایتهای مرتبط)
سخن آخر
برای درک بهتر جمله سئو چیست؟ باید مانند گوگل به فکر ارائه یک ارزش واقعی به مشتری در درازمدت باشید. اجرای الزامات فنی گوگل یک شعبدهبازی برای موفقیت نیست اما انجام آن در سراسر صفحات سایت موثر است و دچار پنالتی گوگل نمیشوید. همواره به یاد داشته باشید که: بهینهسازی بیش از حد = اسپم
### پایان خبر رسمی