، (اخبار رسمی): در این مطلب به بررسی روشهای تولید روغن کنجد به روش ارده و روغن گیری از کنجد به روش پرس سرد پرداخته شده است.
روش تولید ارده:
به گزارش شرکت ایران کلدپرسینگ، برای تولید ارده ابتدا کنجدها به مدت ۸ ساعت در آب خیسانده میشوند که اب تا مغز دانهها نفوذ میکند سپس دانهها را با حرارت بالا حدود ۳۰۰ درجه سانتی گراد حرارت داده و کنجد را سرخ یا اصطلاحا بو میدهند پس از ان کنجدها را آسیاب میکنند و ماده ای قهوه ای رنگ به نام ارده نتیجه این فرایندها است ارده پس از گذشت مدت زمانی از خود روغن بیرون میدهد که روغن ان جمع آوری و بسته بندی میشود.
خواص ارده و روغن آن :
خاصیت اصلی آن انرژی زا بودن است از خواص دیگر میتوان به ملین و مسهل بودن و روغن آن برای تسکین دردهای عضلانی مفید است.
معایب:
با وجود اینکه ارده خواص بسیاری دارد اما روغن ان را فقط برای استعمال و پخت و پز میتوان مورد استفاده قرار داد و در صورتی که به عنوان سرخ کردن استفاده شود مضر است که متاسفانه بسیاری ازمردم به اشتباه روغن ان را برای سرخ کردن استفاده میکنند.
روغن ارده موقع سرخ کردن کف میکند که این به دلیل نفوذ آب درون دانهها در مرحله خیساندن است. روغن ارده بوی بدی دارد که این به دلیل افزایش اسیدیته روغن است که عامل نامطلوبی است و این بو موقع سرخ کردن بیشتر هم میشود.
چرا روغن ارده برای سرخ کردن مضر است؟
همانطور که در بالا اشاره شد برای تولید ارده دانههای کنجد را با حرارت بالا بو میدهند بنابراین علاوه بر اینکه طی این فرایند روغن خواص خود را از دست میدهد، بار دیگر نمیتوان این روغن را تا ۱۰۰درجه برای سرخ کردن در خانه حرارت داد.
روش تولید روغن کنجد:
برای روغن گیری از کنجد به روش مستقیم با استفاده از اعمال فشار به کنجدها و با روش سایش از کنجد روغن میگیرند در طی این فرایند به هیچ وجه به دانهها حرارت بالا اعمال نمی گردد تا خواص ان حفظ شود و چون در این روش کنجدها با پوست روغن گیری میشود پروتئینهای موجود در پوست ان نیز حفظ میگردد . در این روش هیچگونه فراوری و یا افزودنی به کنجدها اعمال نمی گردد بنابر این روغن ان دقیقا خواص کنجد را داراست این روش در واقع همان روش عصاری قدیم است.
خواص روغن کنجد:
به دلیل اینکه به این روغن حین تولید گرما داده نمی شود بهترین روغن برای سرخ کردن است. بعضی از خانوادهها به دلیل بوی روغن کنجد از مصرف ان امتناع ورزیده و از خواص بی نظیر ان غافل میمانند اما روغن تولید شده با این روش بوی تند و زننده ای ندارد و خوش عطر و بو است بنابراین براحتی میتوان ان را جایگزین روغنهای مایع (پالم) کرد.
موقع سرخ کردن به هیچ وجه کف نمی کند.
از آن به دفعات میتوان برای سرخ کردن استفاده کرد
متاسفانه در سایتی دیده شد که به دلیل منافع شخصی (کارخانه تولید ارده ) روغن کنجد به دست امده با این روش را صرفا استعمالی دانسته و بدون هیچگونه تحلیل علمی و یا دلایل اثبات شده مردم را از خوردن آن منع میکنند در حالی که دیگر اطبا طب سنتی ( از جمله دکتر اکبری،حکیم تهرانی،….) روغن به دست آمده با این روش را کاملا تایید و معتقد هستند که کلیه خواص کنجد با این روش در روغن آن حفظ میشود.
منبع مقاله: تفاوت روغن گیری از کنجد به روش ارده و پرس سرد تهویه سپهر
### پایان خبر رسمی