، تهران , (اخبار رسمی): در این مقاله آموزشی، به بررسی رایجترین دلایل آسیب، سوختگی و قطعی صدا در دستگاههای صوتی حرفهای یا خانگی پرداخته و راههای جلوگیری از وقوع چنین آسیبهایی را توضیح خواهیم داد.
برخلاف تصور بسیاری از افراد که عامل چنین ایراداتی را نقص در طراحی و ساخت دستگاه میدانند، باید گفت این مشکلات فقط و فقط به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی و استفاده نادرست کاربران به وجود میآیند
یکی از نگرانیهایی که درباره کار با سیستمهای صوتی حرفهای و نیمه حرفهای وجود دارد، احتمال آسیب و مشکل میکسر، آمپلی فایر، اسپیکر یا ... است. با توجه به قیمت گران دستگاههای صوتی، در صورتی که این سیستمها دچار مشکلات فنی شوند هزینههای قابلتوجهی به کاربران تحمیل خواهد شد. بنابراین بهترین راه برای حفظ سلامت آنها، جلوگیری از پیش آمدن چنین مشکلاتی است. در این مقاله دو مورد از رایجترین مشکلات دستگاههای صوتی و راههای جلوگیری از وقوع آنها را بررسی خواهیم کرد.
طبق آمار مرکز تعمیر و گارانتی آروند فراز مهرگان، «سوختگی» و «قطع صدا» رایجترین معایبی هستند که دستگاههای صوتی با آنها روبهرو خواهند بود. این دو مورد باعث از کار افتادن سیستم شده و هزینههای تعمیراتی قابل توجهی نیز به دنبال خواهند داشت. اما چرا چنین مشکلاتی برای دستگاههای صوتی پیش میآید؟
برخلاف تصور بسیاری از کاربران، که عامل چنین ایراداتی را نقص در طراحی و ساخت دستگاه میدانند، باید گفت این مشکلات فقط و فقط به دلیل استفاده نادرست کاربران و عدم رعایت نکات ایمنی به وجود میآیند. به بیان دیگر، عدم دانش کافی برای کار با این سیستمهای صوتی تنها دلیل آسیب رسیدن به دستگاه است. بنابراین کافی است کاربران پیش از کار با این دستگاهها آموزشهای لازم و اطلاعات کافی درباره نحوه عملکرد آنها به دست آورند.
سوختگی سیستمهای صوتی
برای بسیاری از کاربران پیش آمده است که وقتی آمپلی فایر را به میکسر متصل میکنند، دستگاه دچار سوختگی شود. این مشکل به دلیل عدم اتصالات برق Earth پیش میآید و به عنوان یک خطر نه تنها دستگاههای صوتی، بلکه همه وسایل برقی را تهدید میکند. با توجه به اینکه این نوع سیمکشی در ایران مرسوم نیست، بنابراین خود کاربران باید یاد بگیرند نسبت به این موضوع رفتار صحیحی از خود نشان دهند تا احتمال آسیب به همه دستگاههای خود را به حداقل برسانند.
برای جلوگیری از پیش آمدن چنین آسیبی چه باید کرد؟
در صورتی که کاربران قصد دارند سیستمهای صوتی خود را با اتصال به هم نصب و راهاندازی کنند، ابتدا باید کابلهای ارتباطی را متصل کرده و سپس اقدام به روشن کردن دستگاه کنند. به این ترتیب احتمال سوختگی دستگاه تقریبا صفر خواهد شد. اما اغلب کاربران ابتدا برق را روشن کرده و بعد شروع به اتصال کابلهای ارتباطی بین دستگاهها میکنند.
استفاده از موتور برق یکی دیگر از عواملی است که میتواند باعث سوختگی دستگاههای صوتی شود. چرا که موتور برق ولتاژ ثابتی ندارد و ممکن است ولتاژ آن تا 400 ولت افزایش پیدا کند. افزایش ولتاژ در موتور برق نیز باعث سوختگی دستگاههای متصل به آن خواهد شد. لازم به ذکر است در چنین شرایطی دستگاههایی که دارای تغذیه سوییچینگ هستند بیشتر از سایر دستگاهها آسیب خواهند دید. البته استفاده از "تثبیتکننده ولتاژ" میتواند از این آسیب جلوگیری کند.
قطعی صدا
یکی دیگر از اشکالات مرسوم دستگاههای صوتی، قطعی صدا است. کارشناسان تعمیر سیستمهای صوتی در گارانتی آروند، این موضوع را از دو نظر مورد بررسی قرار میدهند. احتمال قطعی در «ورودی به آمپلی فایر» یا در «خروجی به آمپلی فایر» که هریک به دلایل مختلفی پیش خواهد آمد.
علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت آروند فراز مهرگان مراجعه کنند.
### پایان خبر رسمی