، تهران , (اخبار رسمی): به صورت خلاصه استراتژی محتوا بخشی از برنامه بازاریابی و توسعه است که به مدیریت و راهبری محتوای (نوشتاری، دیداری و…) تولیدی میپردازد. احتمالا در مورد اهمیت تولید محتوا بارها و بارها شنیده باشید اما مسئله بسیار مهم و اساسی در تولید محتوا داشتن برنامه و هدف مشخص در تولید محتوا است.
استراتژی محتوا بخشی از برنامه بازاریابی و توسعه است که به مدیریت و راهبری محتوای (نوشتاری، دیداری و…) تولیدی میپردازد. مسئله بسیار مهم و اساسی در تولید محتوا داشتن برنامه و هدف مشخص است
نکاتی که باید در نگارش استراتژی محتوا در نظر گرفته شود:
برای چه کسی تولید محتوا صورت میگیرد؟
چه مسئلهای برای مخاطبان هدف حل خواهد شد؟
به چه نحوی محتوای نوشته شده منحصر به فرد تلقی میشود؟
قالب محتوایی چیست؟
کانالهای توزیع محتوای کدامند؟
نحوه زمان بندی انتشار محتوا و مدیریت و توزیع آن به چه صورت است؟
چرا در مارکتینگ به داشتن استراتژی تولید محتوا نیاز است؟
استراتژی محتوا
بازاریابی محتوا به کسب و کارها کمک میکند تا ترافیک مورد اعتماد و سالمی را برای وبسایتهای خود ایجاد کنند. قابل تصور است که با انتشار فقط یک پست در وبلاگ، ترافیک ثابت ارگانیکی (طبیعی) را برای سایت خود به وجود آورند. سایتهای گوناگونی با قرار دادن یک کتاب الکترونیک رایگان توانستهاند در طول زمان چنین کاری را انجام دهند.
محتوای قوی و با دوام به ترافیک و سرنخهای قابل اعتمادی به وبسایت شرکتها منجر می شود و باعث می شود تا آنها بخواهید تاکتیکهای مارکتینگ دیگری را برای بالا بردن فروش خود نیز تجربه کنند. از تاکتیکهای دیگر میتوان به تبلیغات در شبکههای اجتماعی و محتوای دارای اسپانسر اشاره کرد. محتوای تنها منجر به بالا بردن ترافیک سایت نخواهد شد بلکه باعث میشود که مخاطبان هدف مطالب آموزشی رایگان دریافت کنند و آگاهیشان از برند شرکتها افزایش پیدا کند.
گامهای ایجاد استراتژی بازاریابی محتوا
۱-مشخص کردن هدف
هدف و دلیل یک شرکت برای ساخت و ایجاد یک برنامه بازاریابی محتوا چیست؟ چرا کسبوکارها میخواهند تولید محتوا کنند و چرا میخواهند یک برنامه بازاریابی محتوا داشته باشند؟ قبل از آن که شروع به تدوین برنامه بازاریابی کنید باید اهداف خود را شناخت. (برای شناخت و تدوین بهتر اهداف میتوان به این لینک مراجعه کنید)
۲_ تحقیق درباره پرسونا
برای ساخت یک برنامه موفق نیاز است که به صورت واضح و شفاف محتوای مناسب مخاطب هدف مشخص شود که به نام پرسونا خریدار نیز شناخته میشود. این موضوعی حیاتی مخصوصا برای افرادی است که به تازگی کار مارکتینگ خود را آغاز کردهاند. با شناخت مخاطب هدف خود شرکتها میتوانند محتوای مناسبتر و هدفمندتری برای مخاطبان خود خلق کنند، به طوری که آنها مشتاق آن باشند. یک بازاریاب (مارکتر) حرفهای میداند ممکن است مخاطب هدف او تغییر کند. آیا یک کسب و کار موفق باید مخاطب هدفش را تغییر دهد یا مخاطبان هدف کنونی خود را گسترش دهد؟ یا آنکه مخاطب هدف فعلی خود را حفظ کند؟ بازبینی و بررسی سالانه مولفههای تحقیقات بازاریابی کاری واجب برای توسعهی مخاطبین هدف است.
۳_ نظارت و ممیزی دقیق بر محتوای تولیدی
اکثر مردم تولید محتوا را با تولید پستهای وبلاگ شروع میکنند اما اگر یک شرکت میخواهد بر کانالهای مختلف تولید محتوا سرمایه گذاری کند تواند راه های دیگری را هم انتخاب کند. برای مثال اگر شرکتی به صورت هفتگی در وبلاگ خود پست منتشر میکند میتواند بعد از یک سال مجموع پستهایش را به صورت یک ایبوک (کتاب الکترونیک) منتشر کند. اگر شرکتی مدتی است که در کسب و کار فعال است بهتر است روند تولید محتوای خود را مورد بازبینی قرار دهد. باید به این بیندیشد که برای سال آینده به چه اهدافی میتواند دست پیدا کند و اهداف خود را به روز رسانی کند.
۴_ سیستم مدیریت تولید محتوا
داشتن یک سیستم مدیریت محتوا امری ضروری و لازم است. قسمتهای اساسی سیستم مدیریت محتوا شامل بخش تولید محتوا، بخش انتشار محتوا و بخش تحلیل محتوا است. از سیستمهای مختلف مدیریت محتوا میتوان بهWordPress ،CoSchedule و HubSpot اشاره کرد.
۵_ انتخاب قالبهای تولید محتوا
گزینههای مختلفی برای نحوه انتشار محتوا موجود است. علاقهمندان جهت آشنایی بیشتر با انواع روشهای بازاریابی دیجیتال میتوانند به وب سایت وبیما، راهکارهای بازاریابی دیجیتال مراجعه کنند.
### پایان خبر رسمی