، تهران , (اخبار رسمی): اولین و اصلیترین نکته در بخش تعمیر تلویزیون سونی سیستم عیبیاب اتوماتیک تلویزیونهای سونی است که شروع استفاده از این سیستم عیب یاب اتوماتیک یا Self Check به زمان تولید تلویزیونهای CRT برمیگردد و به مرور زمان معایب و کاستیهای آن برطرف شد.
کارکرد این سیستم که در بخش روشن نشدن و چشمک زدن تلویزیون سونی شرح مفصلی درباره آن داده شده به نحوی طراحی شده است که در هنگام بروز هرگونه مشکل و ایراد در کار قطعات دستگاه، مدار پروتکشن دستگاه فعال شده و تلویزیون را به حالت استندبای میبرد و چراغ استندبای در این حالت شروع به چشمک زدن میکند که این چشمک زدن دارای تعداد مشخص و واحد در یک ثابت زمانی است و به بیان سادهتر در صورت خرابی در یکی از مدارات، تلویزیون بعد از روشن کردن به حالت استندبای میرود و چراغ قرمز جلوی دستگاه چند بار چشمک میزند و پس از مکث 2 ثانیهای مجددا همان تعداد بار اول را تکرار میکند و این تعداد ثابت که تا خاموش کردن کامل و یا قطع برق دستگاه معیوب ادامه دارد مشخصکننده محل ایراد و قطعات معیوب است که البته برای هر مدل تعداد چشمکها و ایرادهای معادل آنها متغیر بوده و در ابتدای نقشه سرویس هر مدل شرح داده شده است. توصیه اصلی شمردن تعداد این چشمکها و ارائه آن به همراه مدل دستگاه برای مشاوره با متخصصان تعمیر تلویزیون سونی است.
مدل کد تلویزیونهای ال ای دی و ال سی دی سونی با پیشوند KDL ،KLV و KD شروع میشود و در ادامه سایز دستگاه بر حسب اینچ، سری تولید و ورژن ساخت قید میشود. به عنوان نمونه KDL-40X450 تلویزیون ال سی دی سونی در سایز 40 اینچ از سری X و ورژن 450 این مدل است.
ایرادهای تلویزیونهای سونی عمدتا در چهار چوب تعداد چشمکهای چراغ جلوی تلویزیون و مدل دستگاه بررسی و شناخته میشود و براساس استراتژی طراحی در مدلهای مختلف هر تعداد چشمک در هر مدل ممکن است برای یک ایراد خاص در نظر گرفته شده باشد اما اگر با دید کلی به این بخش نگاه شود میبینیم که تعدادی از آنها به صورت ثابت و مشترک استفاده شدهاند. در ادامه به تعدادی از متداولترین تعداد چشمکها و ایرادهای معادل آنها در مجموعه تعمیر تلویزیون سونی اشاره میشود:
دو چشمک: در عموم مدلهای تلویزیون سونی مشخص کننده ایراد در برد پاور دستگاه است.
سه چشمک: برد پاور و مین برد بیشترین موارد خرابی در تعداد سه چشمک هستند.
چهار چشمک: برد درایور بخش بک لایت که با نام LD Board شناخته میشود و مین برد تلویزیون مخصوصا در بخش نرم افزاری بیشترین موارد خرابی در تعداد 4 چشمک را شامل میشود.
پنج چشمک: عمومیترین تعداد چشمک در تلویزیونهای سونی است که به علت ایجاد خرابی در برد تی کان و پنل تلویزیون ایجاد میشود.
شش چشمک: در عموم تلویزیونهای ال سی دی و ال ای دی سونی به علت ایجاد خرابی در بخش بک لایت دستگاه نشان داده میشود.
هشت چشمک: عموما برای نشان دادن ایراد بخش صدا به کار رفته است، هر چند که به دلیل کیفیت عمومی تلویزیونهای سونی در این بخش بسیار کم دیده میشود.
13 چشمک: در تلویزیونهای ال سی دی سونی به علت ایجاد خرابی در لامپهای فلورسنت بخش بک لایت مشاهده میشد اما در تلویزیونهای ال ای دی و نسل جدید سونی کمتر کاربرد دارد.
### پایان خبر رسمی