اطلاعات تماس
  • ۰۲۱۸۸۸*****
[نمایش اطلاعات]
کد: 139711243474310003

.

پرولاپس رکتوم یا افتادگی راست روده چیست؟

کد: 139711243474310003

https://goo.gl/jAFHJt

، تهران , (اخبار رسمی): پرولاپس رکتوم یا بیرون زدگی به خروج قسمت انتهای روده بزرگ یا رکتوم (پرولاپس کامل) و یا خروج مخاط (پرولاپس ناکامل) از مقعد گفته می‌شود. این بیماری ناراحت کننده، به ندرت یک مشکل پزشکی است ولی اثرات منفی بسیاری بر زندگی فرد دارد.

پرولاپس رکتوم یا افتادگی راست روده چیست؟
پرولاپس رکتوم یا افتادگی راست روده چیست؟

پرولاپس رکتوم یا بیرون‌زدگی به خروج قسمت انتهای روده بزرگ یا رکتوم (پرولاپس کامل) و یا خروج مخاط (پرولاپس ناکامل) از مقعد گفته می‌شود

میزان شیوع پرولاپس رکتوم کم است و بیشتر بزرگسالان را درگیر می‌کند، احتمال بروز این عارضه در زنان 6 برابر مردان است. پرولاپس اغلب در زنان بالای 50 سال و مردان بالای 40 سال مشاهده می‌شود.

دلیل بروز پرولاپس

هر عاملی که فشار داخل شکم را به شدت افزایش دهد و موجب آسیب به اعصاب تغذیه کننده عضلات کف لگن و یا آسیب اعصاب پودندال در نتیجه‌ کشش و فشار مکرر به هنگام دفع باشد، می‌تواند عامل ایجاد این مشکل باشد. برخی از رفتارها و بیماری‌هایی که به این مشکل می‌انجامد به این شرح است:

یبوست مزمن

اسهال مزمن

افزایش سن (موجب تضعیف عضلات رکتوم می‌شود.)

آسیب به ناحیه مقعد

زایمان واژینال

هموروئید

زور زدن هنگام دفع

عفونت‌های انگلی مثل کرمک

سندروم سیستیک فیروز

رژیم غذایی فاقد پروتئین

ضعیف بودن عضلات کف لگن

اختلالات نورولوژیک

کم کاری تیروئید مادرزادی

هیسترکتومی (عمل برداشت رحم)

نشانه‌های پرولاپس

پرولاپس رکتوم معمولاً به دنبال اجابت مزاج ایجاد شده و معمولاً خود به خودی و یا توسط فشار دست بیمار کاهش می‌یابد. برخی از نشانه‌های پرولاپس رکتوم عبارتند از:

خروج مدفوع و ادرار بدون اراده

ترشح

خونریزی از مقعد

خارش و درد

تورم و یا خروج توده از مقعد

درد هنگام دفع مدفوع

خروج مخاط از مقعد

عوارض پرولاپس

یبوست: این مشکل از عوارض شایع پرولاپس رکتوم است که در حدود 30 الی 60 درصد مبتلایان به این عارضه ایجاد می‌شود.

بی اختیاری مدفوع: مهمترین عارضه‌ای که ناشی از پرولاپس رخ می‌دهد بی اختیاری در دفع مدفوع است. که حدود 50 الی 70 درصد از مبتلایان را درگیر می‌کند.

انسداد مجرای خروجی

تضعیف فعالیت عضلات کولون

سندرم زخم منفرد رکتال

تشخیص پرولاپس

برای بررسی و تشخیص قطعی این بیماری نیاز به انجام سیستوپروکتوگرافی و کولونوسکوپی است، به علاوه اگر بیمار همراه با پرولاپس، یبوست مزمن را تجربه کند، لازم است تحت بررسی پروکتوگرافی مدفوع و Sitzmark قرار گیرد. سایر روش‌هایی که ممکن است برای تشخیص بیماری به کار رود شامل موارد زیر است:

رکتوسکوپی

سونوگرافی ماهیچه‌های مقعدی

دفکوگرافی یا رادیولوژی مقعدی

بیوپسی

درمان پرولاپس

در موارد جزئی بروز پرولاپس تنها می‌توان با فشار دست آن را کاهش داد و یا از داروهای طبیعی ملین استفاده کرد، اما باید در نظر گرفت که این روش‌ها قطعی نبوده و امکان عود مجدد وجود دارد، تنها راهکار قطعی درمان پرولاپس رکتوم درمان با جراحی است. برخی از روش‌های درمان این بیماری عبارتند از:

درمان دارویی

درمان دارویی این بیماری اثرگذاری چندانی نداشته و بسیار محدود است زیرا استفاده از درمان‌های دارویی کمکی به درمان بیماری نمی‌کند تنها علائم و عوارض ناشی از آن را بهبود می‌بخشد، داروهایی که برای درمان پرولاپس مقعد به کار می‌رود تنها شامل داروهای حجیم کننده مدفوع یا مکمل‌های فیبری است که برای تسهیل فرآیند تخلیه‌ رکتوم به کار می‌رود.

درمان جراحی پرولاپس

درمان جراحی پرولاپس مهمترین روش درمانی است که تاثیر به سزایی در درمان این بیماری دارد. درمان جراحی پرولاپس از روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است که انتخاب روش جراحی بستگی به سن بیمار، سایر مشکلات بهداشتی موجود، میزان پرولاپس و … دارد. مهمترین روش‌های جراحی این بیماری به این شرح است:

روش ترانس ابدومینال (از طریق شکم)

این روش جراحی ممکن است با تکنیک لاپاراسکوپی صورت گرفته و برش‌هایی کوچک بر روی سطح شکم زده می‌شود تا پزشک بتواند توسط دستگاهی که به آن دوربین متصل شده است داخل شکم بیمار را ببیند و رکتوم را بازسازی کند.در طی جراحی بدون لاپاراسکوپ رکتوم به جای اصلی خود بازگردانده می‌شود و با استفاده از حلقه‌های مخصوص و یا بخیه به دیواره‌ی لگن تکیه داده می‌شود. این روش در برخی بیماران مبتلا به عوارض جانبی از ناحیه‌ی پرینه صورت می‌گیرد که با عنوان روش و ترانس پرینئال شناخته می‌شود. این نوع درمان برای پرولاپس‌های کوتاه کاربرد دارد، در طی این روش لایه داخلی رکتوم برداشته شده و لایه‌ی عضلانی برای کوتاه کردن رکتوم تا می‌شود. اما برش شکمی یا ابدومینال روشی موثرتر است و میزان عود کمتری از آن گزارش شده است.

جراحی پرولاپس رکتال از طریق سوراخ آنال

این روش جراحی رایج‌تر از سایرین است، در این روش رکتوم را از سوراخ آنال خارج کرده و بخشی از رکتوم و یا قسمتی از سیگموئید را برداشته و مابقی را به کولون می‌دوزند. این روش اغلب برای افراد مسن و یا مبتلا به سایر بیماری‌ها که نمی‌توانند جراحی باز انجام دهند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خطرات و عوارض بعد از جراحی پرولاپس مقعد

این جراحی مانند هر جراحی دیگری، عوارضی مانند تحمل داروی بیهوشی، خونریزی و عفونت به همراه دارد. سایر خطرات و عوارض جراحی برای ترمیم پرولاپس مقعدی عبارتند از:

خونریزی داخل شکمی یا رکتوم

احتباس ادرار (عدم توانایی دفع ادرار)

عوارض پزشکی جراحی: حمله قلبی، پنومونی، ترومبوز وریدی عمیق (لخته شدن خون)

بازگشت پرولاپس مقعدی

تشدید یا توسعه بی اختیاری مدفوع

بدتر شدن یا پیشرفت یبوست

بعد از جراحی، باید از یبوست و فشار خون جلوگیری شود. فیبر، مایعات، نرم کننده مدفوع و مسهل‌های ملایم می‌تواند در بهبود شرایط موثر باشد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به ونک لیزر مراجعه کنند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

کلینیک ونک لیزر

درمان هموروئید بواسیر شقاق فیستول کیست مویی با لیزر

اطلاعات تماس
  • ۰۲۱۸۸۸*****
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

بهداشت و درمان