اطلاعات تماس
  • ۰۲۱۸۸۸*****
[نمایش اطلاعات]
کد: 139804133824510003

بواسیر خونی چیست؟ علائم و روش‌های درمان

کد: 139804133824510003

http://bit.ly/2LIEIGB

، تهران , (اخبار رسمی): درمان‌های ذکر شده برای این عارضه اغلب در مراحل ابتدایی بیماری اثر دارد ولی نمی‌توان آنها را به عنوان درمان موثر و قطعی بواسیر معرفی کرد. درمان قطعی بیماری بواسیر از طریق لیزر درمانی امکان پذیر است.

بواسیر خونی به بواسیری که در اثر ترومبوز دچار خونریزی شده است، اطلاق می‌شود. منظور از بیماری بواسیر خونی، همان التهاب عروق خونی در ناحیه مقعد است که در اثر تجمع لخته خون (ترومبوز) و وارد آمدن فشار به این ناحیه دچار خونریزی شده است. بواسیر خونی نیازمند توجه و درمان فوری پزشکی است زیرا خونریزی به شدت برای بدن مضر است و احتمال آنمی یا کم خونی وجود دارد.

انواع بواسیر خونی 

انواع بواسیر خونی به شرح زیر است:

بواسیر خونی داخلی: بواسیر یا تورم عروق در ناحیه رکتوم یا مقعد از نوع داخلی است، این نوع بواسیر معمولاً علائم کمتری را ایجاد می‌کند ولی اغلب بیمار دچار خونریزی از نوع داخلی است و از آن آگاهی ندارد.

بواسیر خونی خارجی: اگر عروق در اطراف دهانه مقعد دچار تورم شوند، بواسیر از نوع خارجی روی می‌دهد. این بواسیر تشخیص راحت تری داشته زیرا علائم آن به وضوح قابل مشاهده هستند و بیمار درد شدیدی داشته و در برخی موارد دچار خونریزی می‌شود.

علائم بواسیر خونی

بواسیر با تورم عروق در این ناحیه همراه است. هنگامی که مدفوع سخت از دستگاه گوارش عبور کند با سطح این عروق تماس پیدا کرده و فرد را دچار خونریزی می‌کند. از علائم چنین بواسیری می‌توانیم به موارد زیر اشاره کرد:

  • خروج ترشحات لزج و چسبنده و بی رنگ به هنگام دفع از مقعد
  • احساس ناکامل بودن فرآیند مدفوع
  • درد مقعدی که با اجابت مزاج تشدید شود.
  • سوزش و خارش پوست اطراف مقعد
  • دفع خون روشن به همراه دفع مدفوع یا پس از آن
  • التهاب و تورم در اطراف مقعد
  • ترومبوزه (مشاهده زائده ها و بیرون زدگی های گوشتی در اطراف مقعد)

درمان بواسیر خونی

درمان این عارضه از دو جهت بسیار حائز اهمیت است زیرا اولاً بواسیر خونی می‌تواند آنمی یا کم خونی را در پی داشته باشد، دوماً این عارضه می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های دیگر ناحیه مقعد مانند سرطان مقعد باشد. پس در صورتی که علائم بواسیر خونی مشاهده شود سریعاً برای درمان باید اقدام شود.

درمان با دارو

درمان دارویی این بیماری می‌تواند به سبب درمان علائم مختلفی از این بیماری مورد استفاده قرار گیرد به طور مثال جهت کاهش درد و التهاب می‌توان از داروهای مسکن، برای جلوگیری از عفونت از آنتی بیوتیک و از داروهای ملین جهت بهبود حرکات روده‌ای استفاده کرذ. همچنین یکی از داروهای مناسب بواسیر استفاده از پماد یا شیاف آنتی هموروئید است که می‌توان تمامی نشانه‌های این عارضه از جمله درد، سوزش، خارش، التهاب و … را درمان کند. اما اگر نشانه‌های این عارضه پس از طی 7 روز بهبود پیدا نکتد لازم است مصرف پماد آنتی هموروئید را قطع و با پزشک در این باره مشورت کرد.

درمان در طب سنتی

درمان‌های سنتی را نمی‌توان جایگزین درمان‌های موثر پزشکی کرد اما استفاده از این درمان‌ها می‌تواند تا حد زیادی در بهبودی بیماری موثر باشد، برخی از مهمترین درمان‌های پیشنهاد شده برای این عارضه به این شرح است:

سرکه سیب: سرکه سیب دارای خاصیت ضد التهابی است و می‌تواند به سرعت در درمان این عارضه موثر باشد برای این منظور لازم است مقداری از سرکه را به تشت آب گرم اضافه و برای 15 دقیقه در آن نشست و یا اینکه پنبه آغشته به سرکه سیب را بر روی مقعد قرار داد.

روغن نارگیل: این روغن دارای خواص بسیاری است و روش استفاده از آن نیز مانند سرکه، آغشته کردن پنبه به این روغن است.

آلوئه ورا: ژل این گیاه برای درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله بواسیر خونی مفید است برای این منظور می‌توان ژل این گیاه را بر روی مقعد ماساژ داد و مشاهده کرد که التهاب و سوزش بهبود می‌یابد.

روغن بادام: این روغن حاوی خواص جذب کننده و نرم کننده است، برای این کار لازم است پنبه‌ای را آغشته به این روغن کرد و بر روی مقعد قرار داد. این روغن می‌تواند التهاب، سوزش و خارش مقعد را بهبود ببخشد.

عنبر نساء: عنبرء نسا می‌تواند درد و التهاب را کاهش دهد. عنبر نساء دارای خواص نرم کنندگی و رطوبت دهندگی است. می‌توان پنبه‌ای را آغشته به عنبر نسا و بر روی مقعد استعمال کرد.

درمان خانگی

درمان‌های خانگی پیشنهاد شده برای این عارضه به این شرح است:

  • استفاده از لباس‌های گشاد و نخی
  • مصرف کافی آب و خوراکی‌های حاوی فیبر برای بهبود حرکات روده‌ای و جلوگیری از یبوست
  • اجتناب از حمل و جا به جایی اشیاء سنگین
  • کاهش توده بدنی به منظور کاهش فشار وارده بر بواسیر
  • استفاده از یخ بر روی بواسیر(یخ را در کیسه فریزر قرار داده و در حوله بپیچید) به منظور کاهش درد
  • حمام سیتز نشستن در آب گرم حاوی نمک، جوش شیرین و .. به مدت 15 دقیقه به منظور کاهش درد و التهاب

درمان‌های ذکر شده برای این عارضه اغلب در مراحل ابتدایی بیماری اثر دارد ولی نمی‌توان آنها را به عنوان درمان موثر و قطعی بواسیر معرفی کرد. درمان قطعی بواسیر از طریق لیزر درمانی امکان پذیر است.

علاقه مندان به کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت کلینیک ونک لیزر به ادرس vanaklaser.ir مراجعه کنند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

کلینیک ونک لیزر

درمان هموروئید بواسیر شقاق فیستول کیست مویی با لیزر

اطلاعات تماس
  • ۰۲۱۸۸۸*****
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس های:

علم و آموزش | بهداشت و درمان