اطلاعات تماس
  • ۰۲۱۸۸۸*****
[نمایش اطلاعات]
کد: 139807294144610003

شقاق در بارداری؛ علت، علائم و روش‌های خانگی درمان آن

کد: 139807294144610003

http://bit.ly/32CZIEk

، تهران , (اخبار رسمی): بارداری و مادرشدن یکی از شیرین‌ترین تجربه‌های هر زنی در طول زندگی است. اما این دوره از زندگی بی‌شک بدون مشکل نبوده و سختی‌های خاص خود را دارد. یکی از مشکلات بسیار شایع در این دوران شقاق در بارداری است.

شقاق در بارداری، علت، علائم و روش های خانگی درمان آن
شقاق در بارداری؛ علت، علائم و روش‌های خانگی درمان آن

 شقاق در بارداری یکی از مشکلات رایج زنان بادار است. شقاق نوعی بیماری مقعدی است که موجب بروز زخمی عمیق و طولی در مقعد می‌شود. عمق این زخم بسته به مدت زمان شروع بیماری می‌تواند متغیر باشد اما عمدتا عمق زخم تا عضله اسفنکتر مقعدی گسترش یافته است.

اما نکته مثبتی که در رابطه با این بیماری وجود دارد این است که اگر مادران آگاهی خود را بالا ببرند، می‌توانند از درگیری با این بیماری در امان بمانند و یا آن را درمان کنند. 

علت شقاق در بارداری

این مشکل می‌تواند در اثر مجموعه‌ای از عوامل مختلف پدید آید، به طور مثال وضعیت جسمی مادر و تغییر در سبک زندگی در این دوره و یا وضعیت تغذیه می‌تواند از عواملی باشد که احتمال بروز این بیماری در فرد را افزایش می‌دهند. مهمترین علل پدید آمدن این بیماری به این شرح است:

تغذیه: در این دوران اغلب مادران ویارهای ویژه دوره بارداری را تجربه می‌کنند، همین امر موجب می‌شود تغذیه خود را تغییر داده و کمتر از آب و یا خوراکی‌های مفید استفاده کنند.

هورمون بارداری: بارداری همراه با ترشح هورمون‌هایی است که برای رشد جنین ضروری است اما سبب ایجاد یبوست می‌شود؛ یبوست اصلی ترین عامل شقاق است.

استراحت: اکثر مادران باردار گمان می‌کنند که باید در این دوران تنها استراحت کنند همین امر موجب می‌شود فعالیت خود را به شدت کاهش داده و یا مدت زمان طولانی را بنشینند، در نتیجه یبوست در این افراد تشدید خواهد شد.

وضعیت جسمی: یکی از عوامل شقاق افزایش وزن است از آنجایی که بارداری وزن مادر را به شدت افزایش می‌ دهد و حجم رحم بیشتر می‌شود، احتمال بروز این بیماری نیز افزایش می‌یابد.

مهمترین علائم شقاق در بارداری به این شرح است:

  • درد
  • خونریزی
  • خارش
  • سوزش
  • التهاب و تورم مقعد
  • مشاهده زخم طولی و عمیق

درمان شقاق

از آنجا که بارداری دوره‌ای حساس است، درمان هر مشکلی در این دوران باید با مشورت پزشک انجام شود و از درمان‌های خودسرانه خودداری شود. مادران باید قبل از مصرف هر نوع دارویی با پزشک مشورت کنند زیرا اغلب داروهای تولید شده برای درمان شقاق، باعث آسیب به جنین می‌شود. اغلب موارد شقاق در بارداری با درمان‌های خانگی بهبود یافته و بعد از زایمان به طور کامل برطرف می‌شود. بنابراین نیازی به جراحی نخواهد بود. اما در صورت تداوم این بیماری حتی بعد از زایمان پزشک انجام جراحی را برای برطرف کردن اسپاسم عضله توصیه می‌کند.

روش‌های خانگی پرکاربردترین روش درمان شقاق در بارداری است که هیچ ضرری را برای مادر و جنین نداشته و مادران می‌توانند با انجام چند راهکار ساده از شر بیماری خلاص شوند. برخی از روش‌های خانگی درمان این بیماری به این شرح است:

  • تغذیه صحیح

اولین خط برای درمان این عارضه رعایت رژیم غذایی صحیح است.در این رژیم باید از بروز یبوست جلوگیری کرده و یا آن را درمان کرد. رژیم غذایی مادر باردار باید افزون بر مواد مغذی مورد نیاز، حاوی مقدار زیادی فیبر باشد. فیبر اصلی ترین ماده غذایی است که می‌‌تواند یبوست، اصلی ترین علت شقاق را درمان کند. برای این منظور پیشنهاد می‌شود هر فرد حداقل 25 تا 30 گرم فیبر در رژیم غذایی خود داشته باشد. از خوراکی‌های حاوی فیبر می‌توان به انواع سبزیجات، میوه‌ها و غلات اشاره کرد.

به علاوه نوشیدن آب کافی از دیگر درمان‌های خانگی مناسب برای درمان شقاق است که در نرم کردن مدفوع و جلوگیری از یبوست تاثیرگذار است. هر فرد باید به طور متوسط 8 لیوان آب در طول روز بنوشد.

  • ورزش و تحرک

استراحت مطلق را فراموش کنید! باید میزان فعالیت خود را افزایش دهید. برای این منظور بهتر است حداقل 30 دقیقه در طول روز ورزش کنید. بهترین ورزش برای این دوران پیاده روی است.

  • حمام سیتز

حمام سیتز یکی از روش‌های ساده برای درمان این بیماری است که می‌تواند التهاب و عفونت را کاهش داده و به ترمیم سریع زخم کمک کند. این روش درمانی شامل قرار دادن ناحیه کفل و لگن در آب گرم است. بهتر است این روش را برای 15 الی 20 دقیقه و برای 2 الی 3 مرتبه در روز تکرار کرد.

برای استفاده از حمام سیتز می‌توان از وان، لگن حمام و یا لگن مخصوص حمام سیتز که بر روی درپوش توالت نصب می‌شود، استفاده کرد.

  • کمپرس سرد

از آنجایی که مصرف مسکن در این دوران می‌تواند برای جنین مضر باشد باید قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کرد. اما یک راه حل ساده برای درمان درد ناشی از شقاق استفاده از کمپرس سرد است که می‌تواند به سرعت درد آن را کاهش دهد. برای تهیه کمپرس سرد چند تکه یخ را در کیسه فریزر قرار داده و سپس در حوله پیچید و بر روی موضع مورد نظر قرار داد.

  • ملین‌ها

در صورتی که افراد همچنان با بیماری درگیر هستند و مصرف فیبر نتوانسته مشکل آنها را حل کند می‌توانند به مدت محدود و با مشورت پزشک از ملین‌های مناسب با این دوران استفاده کنند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

کلینیک ونک لیزر

درمان هموروئید بواسیر شقاق فیستول کیست مویی با لیزر

اطلاعات تماس
  • ۰۲۱۸۸۸*****
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس های:

علم و آموزش | بهداشت و درمان