اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 139801113582411026

علائم سرطان روده و روش‌های درمان آن

کد: 139801113582411026

http://bit.ly/2In9JhR

، تهران , (اخبار رسمی): سرطان روده که با نام‌های سرطان رکتوم، سرطان کولون یا چنگار روده نیز شناخته می‌شود به معنی رشد سلول‌های سرطانی در انتهای دستگاه گوارش و در داخل رکتوم یا کولون است و با تومورهای خوش خیم شروع شده و سپس به سلول‌های سرطانی تبدیل می‌شود.

علائم سرطان روده (کولون، رکتوم) و روش های درمان آن
سرطلان روده، رکتوم یا کولون

این بیماری همچنین می‌تواند به دیگر بافت‌های بدن نیز حمله کند و در آنها نیز تکثیر یابد. این بیماری با تومورهای خوش خیم شروع شده و سپس به سلول‌های سرطانی تبدیل می‌شود. سرطان روده در کشورهای توسعه یافته شایع‌تر است و بیشتر در مردان روی می‌دهد.

علائم سرطان روده بزرگ در افراد مختلف چیست؟

اغلب افراد مبتلا به این سرطان علامت و یا نشانه خاصی را ندارند و علائم بیماری زمانی ظاهر می‌شود که سرطان پیشرفت می‌کند، علایمی ظهور می‌کنند که بسته به محل ایجاد و اندازه سرطان متفاوت است، در واقع این علائم می‌توانند علاوه بر شناسایی بیماری، اطلاعات دیگری درباره محل ایجاد سرطان نیز بدهند. مهمترین علائم این بیماری به این شرح است:

هماتوشزی یا خون در مدفوع

تغییرات حرکات روده، اسهال و یا یبوست که بیشتر از ۴ هفته به طول بیانجامد.

کاهش وزن

خونریزی از مقعد

خستگی دائمی

ناراحتی‌های شکم مثل نفخ و یا درد

تهوع و استفراغ

احساس سیری

مدفوع نازک

چه عواملی باعث ابتلا به بیماری سرطان روده می‌شود؟

علت دقیق ایجاد این بیماری مشخص نیست، اما برخی مطالعات نشان داده این سرطان زمانی روی می‌دهد که به سبب جهش ژن در عملکرد DNA سلول‌ها، اختلال ایجاد شود، در حالت عادی سلول‌ها به اندازه‌ای رشد و تکثیر می‌یابند که بدن عملکرد طبیعی خویش را داشته باشد اما زمانی که این اختلال ایجاد می‌شود، سلول‌ها با اینکه بدن به سلول جدید نیاز ندارد به رشد و تکثیر ادامه می‌دهند با تکثیر این سلول‌ها تومور تشکیل می‌شود. این بیماری در اغلب موارد ناشی از سبک زندگی غلط یا افزایش سن ایجاد شده و نسبت به سایر سرطان‌ها ارتباط کمتری با عواملی همچون ژنتیک دارد. برخی از عواملی که ممکن است در ایجاد این بیماری نقش داشته باشند، به این شرح است:

رژیم غذایی پرچرب و کم فیبر

افزایش سن بالای ۵۰ سال

ابتلا به بیماری‌های التهابی روده، بیماری کرون و کولیت زخمی

برخی از بیماری‌های مادرزادی و موروثی شرایط ابتلا به این بیماری را فراهم می‌کند شامل پولیپ‌های آدنوماتوز خانوادگی و سرطان کولون غیرپولیپی ارثی

بارزترین انواع سرطان روده کدام است؟

شایع‌ترین فرم‌های سرطان روده بزرگ به این شرح است:

سندرم لینچ HNPCC

یکی از انواع رایج سرطان روده است که حدود ۳% از سرطان‌ها را تشکیل می‌دهد، این نوع از سرطان روده قبل از ۵۰ سالگی رخ می‌دهد و افراد مبتلا به آن حداقل سه عضو خانواده یا ۲ نسل از خانواده مبتلا به این بیماری دارند. اگر چه تمام افراد دارای ژن HNPCC مبتلا به این سرطان نمی‌شوند ولی ریسک ابتلای این افراد به این نوع سرطان بسیار زیاد است.

سندرم پولیپوز آدنماتوز خانوادگی FAP

این عارضه یک بیماری نادر است که با حضور بیش از صدها یا حتی هزاران پولیپ روده خوش خیم یا رشد در روده بزرگ و دستگاه تنفسی فوقانی مشخص می‌شود. در حالی که بیشتر FAP‌ها ارثی هستند، تقریبا یک سوم از موارد، نتیجه جهش ژن خود به خودی (جدیدا رخ می‌دهد) یا غیر طبیعی است.

آیا رژیم غذایی احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را بالا می‌برد؟

همان طور که قبلاً هم ذکر شد یکی از عوامل تاثیرگذار در ابتلا به سرطان روده بزرگ، رژیم غذایی است. بنابراین رژیم غذایی که موجب آسیب به روده و کند شدن حرکت آن شود در ایجاد سرطان روده نقش دارد. در واقع باید برای پیشگیری از این سرطان از رژیم غذایی استفاده کرد که حرکات روده را افزایش دهد زیرا این امر خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را به شدت کاهش خواهد داد. برای این منظور پیشنهاد می‌شود حتماً استفاده از میوه‌ها و سبزیجات که سرشار از ماده مغذی فیبر هستند را به رژیم غذایی خود بیافزاید، مصرف فیبر خوراکی حرکات روده را بهبود بخشیده و در پیشگیری از یبوست و بواسیر موثر است. به علاوه مطالعات جدید نشان داده استفاده از خوراکی‌های چرب نیز ریسک ابتلا به این بیماری را  به شدت افزایش می‌دهد.

عوامل تاثیرگذار در خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ

عواملی که ممکن است خطر ابتلا به این سرطان را افزایش دهند، عبارتند از:

اضافه زون

استعمال دخانیات

نداشتن فعالیت جسمانی کافی

تغذیه نادرست (مصرف زیاد گوشت قرمز و مواد غذایی فرآوری شده و فاقد فیبر)

مصرف زیاد الکل

افزایش سن

نژاد آفریقایی و آمریکایی

سابقه شخصی ابتلا سرطان کولورکتال یا پولیپ‌ها

سابقه ابتلا به بیماری التهاب مزمن روده مانند کولون

سندرم‌های ارثی موثر در ایجاد سرطان روده

دیابت

پرتو درمانی که جهت درمان سایر سرطان‌ها صورت می‌گیرد.

رعایت چه مسائلی از خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می‌کاهد؟

بی شک یکی از موثرترین راهکارهایی که می‌توان برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری توصیه کرد، تغییر سبک زندگی است که شامل تغییر عادت است. در واقع می‌توان با افزایش فعالیت‌های بدنی و پیروی از رژیم غذایی سالم خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا حد زیادی کاهش داد، به طور مثال مصرف کافی میوه‌ها و سبزیجات، غلات کامل، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان می‌تواند تا حد زیادی در کاهش خطر ابتلا به این بیماری‌ها موثر باشد.

روش‌های درمان سرطان روده بزرگ

مهمترین راهکارهای درمان این بیماری به این شرح است:

جراحی

انجام جراحی یکی از روش‌های شایع درمان این بیماری است که با توجه به محل ایجاد و میزان پیشرفت بیماری به طرق مختلفی انجام می‌شود. عوارض جراحی بستگی به محل تومور و نوع جراحی دارد، بعد از انجام جراحی بیمار احساس ناراحتی دارد که پس از طی چندین روز از بین خواهد رفت.

پرتو درمانی

در این روش اشعه پرانرژی X برای از بین سلول‌های سرطانی استفاده می‌کنند، این روش می‌تواند به تنهایی و یا همراه با جراحی و شیمی درمانی صورت پذیرد. پرتودرمانی می‌تواند منجر به  خستگی، واکنش پوستی در محل برخورد اشعه با پوست و کاهش اشتها شود و در مواردی به کاهش گلبول‌های قرمز خون بیانجامد.

شیمی درمانی

در این روش با استفاده از دارو اقدام به از بین بردن سلول‌های سرطانی می‌کنند. انجام این روش می تواند با استفاده از داروهای خوراکی با تزریق در عضلات و رگ‌ها باشد. شیمی درمانی روشی سیستمیک است که در طی آن دارو از طریق خون به دیگر نواحی بدن فرستاده می‌شود. استفاده از دارو معمولاً بعد از انجام عمل جراحی نیز همچنان ادامه دارد، تا سلول‌های سرطانی در صورت وجود از بین بروند.

در طی این روش سلول‌هایی با رشد سریع مورد هدف قرار می‌گیرند از همین روی بافت‌هایی مانند بافت پوششی سیستم گوارش، سلول‌های خونی و فولیکول مو که رشد سریعی دارند نیز ممکن است هدف این داروها قرار گرفته و عوارضی از جمله  عفونت، خستگی، ریزش موی موقتی، زخم‌های دهانی و … را برای بدن همراه آورد.

علاقه‌مندان برای اطلاعات بیشتر در خصوص تمامی بیماری‌های نشیمنگاهی و روش‌های درمان آن مثل بواسیر، شقاق، کیست مویی و فیستول می‌توانند به سایت دکتر بیژن عابدیان مراجعه کنند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

بیژن عابدیان

کلییک دکتر بیژن عابدیان ارائه کننده بهترین خدمات درمانی در زمینه بیماری های نشیمنگاهی( بواسیر یا هموروئید، شقاق، فیستول، کیست مویی) به روش روز دنیا توسط بهترین دستگاه ها و کادری مجرب

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

بهداشت و درمان