، تهران , (اخبار رسمی): مصرف شیاف آنتی هموروئید روشی رایج برای درمان بیماری مقعدی مانند بواسیر، شقاق و فیستول است که علائم بیماری مانند درد، سوزش، خارش را از بین میبرد.
شیاف آنتی هموروئید یا ایپروئید یکی از داروهای رایج برای درمان هموروئید و یا سایر اختلالات مجرای مقعد است. بواسیر بیماری بسیار رایج مقعدی است که از هر دو نفر یک نفر را درگیر میکند. این بیماری در اثر اعمال فشار به عروق ایجاد شده و تورم آنها را در پی خواهد داشت. استفاده از پمادهای این چنینی تاثیری در درمان بیماری نخواهد داشت، زیرا عملکرد آن بدون توجه به علت اصلی است. این دست از شیافها تنها در رفع علائم هموروئید نقش دارند و تاثیری در درمان بیماری نخواهند داشت. در ادامه این دارو و میزان تاثیر شیاف آنتی هموروئید در درمان این عارضه بررسی شده است.
موارد مصرف شیاف آنتی هموروئید
مهمترین موارد مصرف این شیاف برای درمان اختلالات مقعد، عبارتند از :
- درمان بواسیر داخلی
- التهاب راست روده
- شقاق
- فیستول
- خارش مقعد
تاثیر شیاف آنتی هموروئید بر بیماریهای مقعدی
این شیاف به علت دارا بودن مادهای به نام فنیل افرین عروق متورم شده در اثر بیماری هموروئید را باریک میکند تا به این ترتیب علائم بیماری شامل درد، سوزش، خارش و تورم از بین برود. از دیگر تاثیرات این دارو میتوان به خاصیت محافظتی آن اشاره کرد زیرا این دارو به شکل لایهای محافظ درآمده و هنگام دفع از التهاب جلوگیری میکند.
اگر بیماری در مراحل ابتدایی خود باشد، میتوان با استفاده از این شیاف آن را درمان کرد ولی اگر بیماری در مرحله پیشرفته باشد، نیاز به استفاده از درمانهای تهاجمیتر امری ضروری محسوب میشود و استفاده از این پمادها تنها در بهبود علائم این بیماری موثر است.
عوارض مصرف شیاف آنتی هموروئید
مصرف این دارو به جز مواردی که بیش از اندازه مصرف شود، عوارض جانبی چندانی را به همراه نخواهد داشت، اما در صورت استفاده بیش از مقدار توصیه شده میتواند باعث مشکلاتی شود، که عبارتند از :
- افزایش ضربان قلب
- سردرد
- عصبی شدن
- لرزش
- خواب دشوار
- واکنشهای آلرژیک (جوش، خارش، ورم، گیجی شدید و تنگی نفس)
برای جلوگیری از بروز چنین عوارضی مقدار مصرف دارو باید مطابق با مقدار تجویزی پزشک باشد، همچنین نباید از شیاف آنتی هموروئید بیشتر از ۷ روز استفاده کرد. در صورت بروز عوارض این چنینی مصرف دارو را قطع و باید با پزشک مشورت کرد.
تداخلات دارویی مصرف شیاف آنتی هموروئید
توصیه میشود، از مصرف خودسرانه این دارو پریز شود و حتما قبل از مصرف آن پزشک را در جریان گذاشت، زیرا ممکن است مصرف این دارو مضر باشد.
مصرف شیاف آنتی هموروئید برای افراد مبتلا به دیابت، پرکاری تیروئید، فشار خون بالا، مشکلات قلبی و ادرار دشوار ناشی از انسداد مجاری باید زیر نظر پزشک باشد. همچنین مصرف این دارو برای موارد حساس به این دارو، مبتلایان به عفونتهای ثانویه، ضایعات قارچی و ویروسی، ضایعات سلی مقعد ممنوع است.
مصرف شیاف آنتی هموروئید روشی رایج برای درمان بیماری مقعدی به شمار میرود. اما تجربه نشان داده مصرف این دارو تاثیر چندانی در درمان نداشته و تنها در مواردی به رفع علائم بیماری کمک میکند. حتی در برخی موارد مصرف طولانی مدت این دارو موجب بروز عوارض و نشانههایی شده و با تاخیر در فرآیند درمان، وضعیت بیمار را وخیم تر کرده است. افرادی که میخواهند برای همیشه از این بیماری خلاص شوند، باید از درمانهای تهاجمی نظیر لیزر درمانی و عمل جراحی استفاده کنند. اما از آنجایی که جراحی مشکلات و عوارض مخصوص به خود را دارد، امروزه کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.
### پایان خبر رسمی