سرطان رکتوم یا راست روده

کد: 13980710409709591

http://bit.ly/355fsBT

، تهران , (اخبار رسمی): مانند تمام قسمت‌های روده بزرگ، رکتوم هم ممکن است درگیر سرطان شود که به آن سرطان رکتوم یا سرطان راست روده می‌گویند. به علت آناتومی خاص رکتوم درمان سرطان رکتوم با روده بزرگ کمی متفاوت‌تر و پیچیده‌تر است.

سرطان رکتوم یا راست روده
سرطان رکتوم یا راست روده - دکتر حسین یوسف فام فوق تخصص کولورکتال

راه‌های تشخیص سرطان های کولون و رکتوم متفاوت است. در این مقاله مراحل درمان سرطان رکتوم توضیح داده می‌شود.

رکتوم چیست؟

رکتوم یا راست روده به ۱۵ سانتی‌متری انتهای روده بزرگ گفته می‌شود که از طریق مقعد به طول حدود ۳ سانتی‌متر به پوست می‌رسد. رکتوم نقش فیزیولوژیکی بسیار مهمی در فرآیند دفع ایفا می‌کند.

مانند تمام قسمت‌های روده بزرگ، رکتوم هم ممکن است درگیر سرطان شود که به آن سرطان رکتوم یا سرطان راست روده می‌گویند. به علت آناتومی خاص رکتوم درمان سرطان رکتوم با روده بزرگ کمی متفاوت‌تر و پیچیده‌تر است.

مراحل درمان سرطان رکتوم

بسته به مرحله بیماری در سرطان رکتوم لازم است که قبل از جراحی با استفاده از ۲۸ جلسه رادیوتراپی به محل تومور آن را کوچک‌تر کرده و سپس جراحی انجام شود. معمولا زمان زمان جراحی ۶ الی ۱۲ هفته بعد از اتمام رادیوتراپی خواهد بود. مراحل درمان سرطان رکتوم باید زیر نظر فوق تخصص کولورکتال انحام شود.

روش لاپاراسکوپی جراحی انتخابی برای سرطان رکتوم است و در صورت انجام صحیح آن عود بیماری و عوارض آن تفاوتی با جراحی باز ندارد.

معمولا به علت درمان رادیوتراپی لگنی و اطمینان از گرفتن محل آناستوموز (محل پیوند روده) در لگن بهتر است ایلئوستومی (کیسه مدفوعی در جدار شکم) به صورت پیشگیرانه برای بیمار تعبیه شود که مسیر مدفوع برای مدتی از محل جراحی دور باشد که زمان کافی برای ترمیم بخیه‌های روده‌ای در لگن فراهم شود. معمولا این زمان از یک تا  شش ماه می‌تواند متفاوت باشد و پس از اطمینان از سلامت محل پیوند روده می‌توان استومی را جراحی کرد و مدفوع از محل طبیعی مقعد دفع خواهد شد.

در مواردی که سرطان رکتوم در نزدیکی مقعد واقع شده باشد و عضلات اسفنگتر را درگیر کرده باشد لازم است که کل مجموعه مقعد با عضلات اسفنگتر آن همراه با رکتوم خارج شود و در این صورت لازم است برای بیمار استومی دائمی تعبیه شود که معمولا در محل چپ ناف تعبیه می‌شود و محل مقعد کلا بسته می‌شود. بعد از اتمام جراحی و بهبود زخم‌ها در سرطان رکتوم لازم است.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

دکتر حسین یوسف فام جراح عمومی – فلوشیپ جراحی کولورکتال

تجارب بالینی دکتر یوسف فام جراحی سرطان های کولون و رکتوم به روش لاپاراسکوپی جراحی پرولاپس رکتوم به روش های STARR و Ventral Rectopexy Laparascopic جراحی فیستول های پیچیده مقعدی با انواع روش های حفظ اسفنکتر مقعدی و جراحی فیستول به روش VAAFT اولین بار در ایران جراحی های سینوس های بیونیرال به روش EPSIT اولین بار در ایران جراحی هموروئید به روش PPH و HAL- RAR جراحی لاپاراسکوپیک آندومتریوزهای پیشرفته

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

بهداشت و درمان