، تهران , (اخبار رسمی): یکی از مشکلات شایعی که غالبا مادران باردار را درگیر میکند، تغییرات عمده در دستگاه گوارش و ابتلا به یبوست است. منظور از یبوست یا خشکی مزاج سفت شدن مواد زائده در روده است که در این صورت دفع با مشکل رو به رو میشود، همچنین یبوست میتواند دفع منظم را با اختلال مواجه کند.
بارداری یکی از شیرینترین و زیباترین دوران زندگی هر زنی است که میتواند در طی آن احساسات هیجان انگیز و متفاوتی را تجربه کند. ولی بارداری همراه با این زیباییها مملو از مشکلات متعدد برای مادر است زیرا بارداری به شدت بدن را تحت تاثیر قرار میدهد.
یکی از مشکلات شایعی که غالباً مادران باردار را درگیر می کند، یبوست است.
علت یبوست بارداری
یبوست در بارداری میتواند به دلایل گوناگونی رخ دهد، مهمترین علل مرتبط با یبوست بارداری به این شرح است:
کاهش مصرف خوراکیها و آب : اغلب مادران باردار در طی این دوران دچار حالت تهوع و حساسیت به بوی غذا می شوند، در نتیجه مقدار غذای مصرفی خود را کاهش میدهند و این میتواند به یبوست بیانجامد.
تغییرات هورمونی: بارداری همراه با ترشح مقدار زیادی هورمون در بدن است، نتیجه این امر شل شدن برخی از عضلات بدن است. یکی از مهمترین این هورمونها پروژسترون است. این هورمون میتواند با شل کردن عضلات بدن، باعث کاهش حرکات روده شده که در این صورت یبوست ایجاد شود.
رژیم غذایی: یبوست چه در بارداری و چه در دورانهای دیگر رابطهای مستقیم با تغدیه دارد. رژیم غذایی کم فیبر و چرب موجب یبوست میشود.
کم تحرکی: اغلب مادران باردار تصور میکنند، چون در دوران حساسی قرار دارند، نباید تحرک داشته باشند و مدام یک جا مینشینند. این افراد باید توجه داشته باشند، این عمل میتواند زمینه ساز بسیاری از بیماریها و مشکلات شود. اولین مشکل در این مورد یبوست بارداری است که میتواند به هموروئید یا بواسیر در آینده بیانجامد.
رشد جنین: رشد جنین در رحم میتواند عاملی برای یبوست شود.
درمان یبوست در بارداری
درمان یبوست بارداری شامل رفع عوامل ایجاد کننده آن است، که در ادامه بررسی شده است.
مصرف فیبر کافی: یکی از مهمترین علل در ایجاد یبوست، رژیم غذایی نادرست است، برای همین توصیه میشود، رژیم غذایی سرشار از فیبر باشد. فیبر مادهای مغذی است، که بدن انسان قابلیت هضم آن را ندارد، در نتیجه فیبر در رودهها تجمع کرده و باعث افزایش حجم مدفوع میشود که از این طریق یبوست رفع خواهد شد.
مصرف آب: آب عنصری حیاتی برای بدن است، که نقش اساسی در درمان یبوست دارد. مصرف آب در نرم شدن مدفوع و رفع خشکی اجابت مزاج موثر است. به طور متوسط هر فرد باید روزانه 8 الی 10 لیوان آب مصرف کند.
ورزش و تحرک: ورزش و تحرک کافی میتواند با بهبود حرکات روده به درمان یبوست بپردازد. بهترین ورزش در دوران بارداری پیاده روی است.
خوراکیهای مناسب برای یبوست بارداری
انجیر: مصرف روزانه 3 عدد انجیر، میتواند در رفع یبوست و نیز فوایدی برای مادر و جنین دارد.
بادام : بادام میوهای مغذی و مفید است که میتواند به درمان یبوست کمک کند و در رشد مغز جنین نیز اثر گذار است.
مصرف میوهها: میوههایی مانند موز، انگور فرنگی سیاه، نارنگی، گریپ فروت و پرتقالی میتواند به رفع و درمان یبوست بارداری کمک کند.
خوراکیهای فیبردار: مصرف خوراکیهایی مانند هویج، کلم، اسفناج، شاهی، کرفس و کنگر فرنگی به درمان یبوست کمک میکند.
غلات سبوسدار : مصرف غلات به علت دارا بودن مقادیر زیادی فیبر به درمان یبوست کمک میکند. این غلات شامل حبوبات، لوبیا و عدس است.
### پایان خبر رسمی