، (اخبار رسمی): نرمافزار لومیون (Lumion) ابزاری قدرتمند و کارآمد با کاربری آسان، جذاب و ساده برای رندرگیری شبیهسازیهای معماری است که به هرکسی امکان میدهد یک محیط سهبعدی (۳D) بسازد و سپس تصاویر زیبا، انیمیشنهای ویدئویی چشمگیر و جلوههای زنده در آن ایجاد کند
نرمافزار لومیون (Lumion) ابزاری قدرتمند و کارآمد با کاربری آسان، جذاب و ساده برای رندرگیری شبیهسازیهای معماری است که به هرکسی امکان میدهد یک محیط سهبعدی (۳D) بسازد و سپس تصاویر زیبا، انیمیشنهای ویدئویی چشمگیر و جلوههای زنده در آن ایجاد کند. این نرمافزار، سریعترین راه برای رندرگیری یا گرفتن مدل سهبعدی و ایجاد یک صحنه در عرض چند دقیقه است. نرمافزار لومیون توسط شرکت Act-3D هلند در سال ۱۹۹۸ تولید و توسعه داده شده است. یکی از نکات مهم درباره لومیون این است که شبیهسازیهای انجام شده توسط سایر نرمافزارهای رندرینگ (مانند اتوکد و…)، در لومیون 10 قابل نمایش و ویرایش هستند.
رندرگیری (Rendering) یا رندرینگ یا سنتز تصویر نیز به معنای فرآیند تولید یک تصویر یا خروجی گرفتن یک ویدئو از یک مدل ۲D یا ۳D توسط نرمافزارهای مدلسازی است. به خروجی تولیدشده توسط فرآیند رندرینگ نیز «رندر» میگویند. رندرینگ معمولاً آخرین مرحله در عملیات ساخت صحنههای سهبعدی است.
مقایسه لومیون با تریدیمکس : Lumion VS 3D Max
بعضی از تفاوتهای مهم این دو عبارتاند از:
نرمافزار تریدیمکس (۳DS Max) توسط شرکت Autodesk تولید شده است.
در تریدیمکس، موتورهای رندر (Render Engines) کار رندرینگ را انجام میدهند؛ اما در لومیون، خود نرمافزار لومیون این کار را انجام میدهند. از طرفی رندر انیمیشنها در تریدیمکس زمان بیشتری نسبت به لومیون میگیرد، درحالیکه سرعت رندرگیری لومیون بسیار بالاست.
لومیون، نرمافزار کاربرپسندتری بوده و یادگیری و کار با آن نیز آسانتر است. زیرا علاوه بر اینکه برای شبیهسازیهای معماری (Architectural Visualization) طراحی شده است، رندرهای واقعگرایانهای نیز تولید میکند.
لومیون بسیار شبیه به موتورهای بازی کار میکند و بازیها یا گرافیکهای real-time در لومیون تلاش زیادی میکنند تا نتایجی واقعی شبیه به رندرهای non-realtime در نرمافزار تریدیمکس را تولید کنند؛ بنابراین در نسخه ۸ لومیون، پیشرفتهای چشمگیری در تولید نتایج واقعگرایانه مشاهده شده است.
تریدیمکس به کار تیمی و نیروی انسانی کافی متکی است که هزینه استفاده از آن را بالا میبرد؛ بنابراین میتوان گفت که لومیون هزینه پایینتر و مقرونبهصرفهتری دارد.
مقایسه لومیون و آنریلانجین : Lumion Vs Unreal Engine
بعضی از معایب آنریلانجین که باعث برتری لومیون نسبت به آنریلانجین میشود، عبارتاند از:
آنریلانجین (Unreal Engine) توسط شرکت Epic Games آمریکا تولید شده است.
یادگیری آنریلانجین بهصورت یک منحنی شیبدار است، زیرا هر شاخه این نرمافزار (طرح، متریال، انیمیشن، صدا و غیره) بهخودیخود یک حرفه است و این موضوع، کارِ یادگیری آن را سخت میکند.
مقایسه لومیون ۱۰ با سایر ورژنهای لومیون
لومیون در نسخههای مختلفی در بازار موجود است. ابتداییترین نسخه لومیون که همان Lumion Free است، فقط برای تجزیهوتحلیل این موضوع است که آیا لومیون واقعاً همان چیزی است که به آن نیاز داریم و در واقع یک نسخه تست یا Trial محسوب میشود. لومیون در دو نسخه لومیون معمولی و لومیون پیشرفته (Lumion Pro) ارائه میشود. لومیون معمولی یک نسخه استاندارد با بیشتر ویژگیها و محتوای اصلی این نرمافزار است.
اما Lumion PRO ایدهآلترین نسخه برای استودیوهای حرفهای است؛ زیرا به تمام ویژگیها، قابلیتها و مطالب نرمافزار لومیون دسترسی دارید.
از جمله ویژگیهای مهم Lumion 10 که باعث برتری آن نسبت به نسخههای قبلی لومیون میشود، شامل موارد زیر میشود:
- اضافهشدن ۱۶۷ متریال با ویژگی Displacement برای شبیهسازی جزئیاتی مانند بافت و رگههای چوبها، برجستگی سنگریزهها و..
- قابلیت استفاده از افکتهایی که با استفاده از آن میتوان خروجی رندرهای خود را در قالب نقاشی بگیرید و آنها را روی تابلو چاپ کنید.
- وجود بیش از ۵۰۰۰ مدل آماده در کتابخانه با جزئیات دقیق که کار طراح را سادهتر میسازد.
- افزایش کیفیت پیشنمایش صحنه در هنگام کارکردن با لومیون ۱۰، به این صورت که میتوان درحین اضافهکردن افکتها، تأثیرات آنها را به شکل زنده و با کیفیت بالا مشاهده کنید و نیازی به رندرینگهای مکرر نخواهید داشت.
- اضافهشدن ابزار جدید Cut که میتوان با آن هر بخش از محوطه را برای استفاده از فضای زیر آن حذف کرد.
- اضافهشدن عملیات Paint در Scattering و پخش که قابلیت مهمی برای محوطهسازی و فضای سبز است.
نوین پندار به عنوان یکی از قدیمی ترین مرجع آموزش های غیرحضوری در ایران، لومیون ۱۰ را به زبانی روان آموزش داده است تا خیال کاربران و هنرجویان از این بابت راحت باشد.
### پایان خبر رسمی