، تهران , (اخبار رسمی): پس از ماهها انتظار، رمان «فرار ربات جنگلی» به نویسندگی و تصویرگری پیتر براون و ترجمهی روان دکتر مریم علینژاد، توسط انتشارات مشق شب چاپ و راهی بازار نشر شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی مشق شب، دکتر علینژاد استادیار پژوهشکده بنیاد دانشنامه نگاری پژوهشگاه علوم انسانی مترجم این کتاب، با اشاره به اینکه رمان «فرار ربات جنگلی»، در سال 2018 توسط انتشارات «لیتل براون» در نیویورک منتشر شده است، گفت: انگیزهی اصلی من، برای ترجمهی این رمان، بیش از علاقه و کنجکاوی شخصی، اشتیاق و پیگیری خوانندگان نوجوان رمان «ربات جنگلی» برای خواندن این رمان جدید، و آگاهی از سرنوشت «رز» و پسرش «برایتبیل» بود.
وی با بیان اینکه این روزها خبرهای زیادی در مورد رباتها و پیشرفتشان میشنویم، گفت: رباتهایی مشابه انسان با توانایی راه رفتن، صحبت کردن و حتی فکر کردن ساخته شدهاند که حضور این رباتها در فعالیتهای اجتماعی، تصویری از آیندهی زندگی اجتماعی بشر است، به طوری که روزی رباتها وارد خانههای ما خواهند شد و در کنار خانوادههایمان زندگی خواهند کرد.
دکتر علینژاد با اشاره به اینکه این رباتها، رباتهایی هستند که از ترکیب چندین فناوری خاص با هوش مصنوعی ایجاد شدهاند، افزود: روند روبهرشد فناوری رباتهای انساننما، این پرسش را به وجود میآورد که آیا انسانها قادرند وقت خود را با این رباتها صرف کنند؟ آیا این رباتها فایدهای هم دارند؟ و این مفید بودن به چه شکلیست؟
استادیار پژوهشکده بنیاد دانشنامه نگاری پژوهشگاه علوم انسانی تصریح کرد: با وجود اینکه رباتها بهتدریج بهتر و باهوشتر میشوند، ولی انسان، ویژگیهایی دارد که ربات هیچگاه به آن نخواهد رسید و مسئلهی اصلی پژوهشگران، ساختن رباتی است که بتواند احساسات بشری را درک کند و به آن واکنش مناسب نشان بدهد. لذا به نظر میآید که ترکیب و تلفیق هوش مصنوعی با بعضی از علوم میتواند به ساخت نسل جدید رباتهایی که مثل بشر رفتار میکنند، منجر گردد.
مترجم این کتاب خاطرنشان کرد: پیتر براون، نویسندهی کتاب «ربات جنگلی»، در رمان جدیدش «فرار ربات جنگلی»، با آگاهی از پیشبینیهای تخصصی دربارهی نقش ربات ها در زندگی آیندهی انسانها و مطالعهی رباتیک و صنعت اتوماسیون و هوش مصنوعی و با درآمیختن احساس و روح و فن و علم و حتی کمی فلسفه، به خلق و پرورش شخصیتها و موقعیتهای جدید میپردازد و با هنرمندی، تصویری جذاب و زیبا از این آینده و تعامل و تقابل احتمالی انسان با ماشین به خواننده مینمایاند؛ خوانندگانی که به احتمال قریب به یقین در دوران بزرگسالی خود جهانی را تجربه خواهند کرد که به فضای داستان بسیار شبیه است.
دکتر علینژاد با اشاره به اینکه رمان «فرار ربات جنگلی»، در سال 2018 توسط انتشارات «لیتل براون» در نیویورک منتشر شده است، گفت: انگیزهی اصلی من، برای ترجمهی این رمان، بیش از علاقه و کنجکاوی شخصی، اشتیاق و پیگیری خوانندگان نوجوان رمان «ربات جنگلی» برای خواندن این رمان جدید، و آگاهی از سرنوشت «رز» و پسرش «برایتبیل» بود.
وی ابراز امیدواری کرد، این داستان که در عین علمی و تخیلی بودن، سرشار از پیام صلح، دوستی و مهربانی است، پاسخگوی ذهن جستوجوگر، پویا و روح بلندپرواز نوجوانان باشد.
### پایان خبر رسمی