، تهران , (اخبار رسمی): مسئله مهم این است که هر هنرجویی آموزههایش را در سبک مختص به خودش به خدمت بگیرد تا به نویسندهای حرفهای تبدیل شود، بدون آنکه در دستگاه شبیهسازی، مقلد دیگری باشد. مقلد یک نویسنده نامدار یا مدرس کارگاه داستاننویسی.
اگرچه نوشتن و داستان نویسی و رمان نویسی ارتباط مستقیمی با غریزه دارند و انسان بهطور ذاتی راوی است، اما باید قصهگفتن بلد بود. اما به هر حال هر غریزهای نیاز به تربیت دارد تا بتواند در راه درست و جایگاه مناسب خودش رشد کند. از این روی کارگاه داستان نویسی نه برای قصهگوکردن هنرجویان، که برای تبدیلکردن یک قصه گو به داستان نویس است؛ چراکه ممکن است بسیاری از آدمها بهطور شفاهی خوب قصه تعریف کنند، اما مکتوبکردن آن در قالب یک روایت منطقی و باورپذیر و ملموس، روندی بس دشوار است که به تکنیک و فنون بسیاری نیاز دارد.
تکنیکی که قصهای شفاهی را به داستان بدل میکند و میتواند یک قصهای مغشوش را به روایتی داستانی تبدیل کند. در قرن حاضر، بسیاری از مضامین را نویسندههایی از سراسر دنیا نوشتهاند و بارها نوشتهاند، اما همچنان میتوان قصه گفت و داستانی نو نوشت و روایتهای تازهای را با مخاطبان شریک شد.
مسئله مهم این است که هر هنرجویی آموزههایش را در سبک مختص به خودش به خدمت بگیرد تا به نویسندهای حرفهای تبدیل شود، بدون آنکه در دستگاه شبیهسازی، مقلد دیگری باشد. مقلد یک نویسنده نامدار یا مدرس کارگاه داستاننویسی. از این روی، این کارگاه در 10 جلسه با افسانه فرقدانی، مدرس و نویسنده، روزهای چهارشنبه، ساعت 18 تا 20 از اصول اولیه نوشتن آغاز میشود و شامل مباحث تئوری و کار کارگاهی است که بهطور اجمالی شامل موارد زیر خواهد بود:
- -تمرین نوشتن حوادث واقعی یا حتی برشی از واقعیت بدون حادثه، خوب دیدن، خوب شنیدن، گسترش تخیل و استفاده درست از دریافتهای پیرامون و تجربیات زیستیمان
- -نگاهی متفاوت به تجربیات زیستی در مقام یک نویسنده
- -نوشتن طرح و پیرنگ داستان یا طرح و توطئه
- -شخصیتپردازی انواع کارکتر در داستان
- -انواع راوی
- -انواع روایت
- -دیالوگنویسی، منولوگنویسی
- -تصویرسازی (نگوییم؛ نشان دهیم)
- -فضاسازی جهان داستانی
- -نثر داستانی
- -زبان داستان
- -گرهافکنی و گرهگشایی در داستان
- -چگونه پایانی بدون کلیشه برای داستانمان رقم بزنیم
- -آشنایی با ژانرهای داستان: رئالیسم، سورئالیسم، سیلان ذهن،
- -رئالیسم جادویی، ناتورالیسم،
- -داستان مدرن و پست مدرن
- -داستان کوتاه، داستان بلند، رمان، فلش فیکشن
کوتاه درباره مؤسسه اوسان
موسسه فرهنگی هنری اوسان با هدف شاهنامهپژوهی و شناخت حکیم فردوسی توسی، پایه و ریشههای زبان فارسی و شعر فارسی فعالیت خود را آغاز کرده است. موسسه اوسان شناخت شاهنامه چه از لحاظ زبانی و چه از لحاظ تاریخی و سیاسی و اسطورهشناسی و از لحاظ قدرت شعری را ضرورت امروز ایرانیان میداند. در پی این ضرورت، پرداختن به ادبیات فاخر در زمینه رماننویسی، داستان کوتاه، ترجمه از زبانهای گوناگون، فیلمنامه نویسی که پایه و قوت سینما به آن وابسته است، نمایشنامهنویسی و بررسی تاریخ ادبیات ایران و جهان در دستور کار قرار گرفت تا در این آشفتهبازار «هر دم از باغ بری میرسد»، آن بخش از ادبیات که جریانساز و راهگشاست، جانی دوباره یابد. از این روی مؤسسه اوسان اقدام به برگزاری دورههایی در این زمینهها با مدرسان و بزرگانی از هر حوزه کرده است تا بتواند گامی مؤثر در بهبود شرایط ادبیات امروز بردارد و از زمان تأسیس تاکنون توانسته فارغالتحصیلانی در این رشتهها داشته باشد که بلافاصله وارد بدنه اصلی ادبیات شدهاند و به فعالیت مشغول شدهاند.
واژه اوسان به معنی افسانه و قصه است؛ قصههایی که ریشه در واقعیت دارند و پایه اصلی شاهنامه را میسازند. انتخاب این واژه با تلفظ باستانی آن، نگاهی معطوف به اصالت و ریشه طولانی قصهگویی در فرهنگ ایران باستان دارد.
### پایان خبر رسمی