سرانه خرید به فروش در معاملات

کد: 140004075200916717

https://bit.ly/3hwNupJ

، تهران , (اخبار رسمی): سرانه خرید به فروش در معاملات از جمله نسبت هایی می باشد که سرمایه گذاران در معاملات خود از آن استفاده میکنند و زمانی که سهمی سرانه خوبی داشته باشد مورد توجه سرمایه گذاران قرار میگیرد و زمانی که سرانه مناسبی نداشته باشد مورد توجه نیست. در این مقاله قصد داریم توضیح دهیم که سرانه خرید و فروش چیست

سرانه خرید به فروش در معاملات
سرانه خرید به فروش در معاملات

سرانه خرید به فروش یکی از نسبت های مهم در خرید و فروش سرمایه گذاران می باشد و لازم است همه فعالان بازار سرمایه ان را بیاموزند

سرانه خرید به فروش در معاملات

سرانه خرید به فروش در معاملات از جمله نسبت هایی می باشد که سرمایه گذاران در معاملات خود از آن استفاده میکنند و زمانی که سهمی سرانه خوبی داشته باشد مورد توجه سرمایه گذاران قرار میگیرد و زمانی که سرانه مناسبی نداشته باشد مورد توجه نیست. در این مقاله قصد داریم توضیح دهیم که سرانه خرید و فروش چیست و در چه حالت هایی از آن استفاده می کنیم. ایا استفاده از این نسبت صرفا به هنگام خرید سهم است و یا در هنگام فروش سهم نیز از آن استفاده میکنیم و یا اینکه از نسبت سرانه صرفا به عنوان یک متغییر در معاملات استفاده میکنیم. در این مقاله قصد داریم در این خصوص توضیح دهیم. پس تا پایان مقاله با من همراه باشید.

قدرت خریدار به فروشنده در معاملات چیست؟

یکی از امکاناتی که سایت مدیریت فناوری بورس تهران در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد، نمایش تعداد خریدار و فروشنده‌های حقیقی و حقوقی بازار است بدین معنی که در معاملات روزانه، چه حجمی از سهام توسط خریدارها خریده و توسط فروشنده ها فروخته شده است در واقع این همان قدرت خریدار به فروشنده می باشد که به نوعی دیگر بیان شده تا کاربردهای این موضوع را بیشتر بیان کنیم. به همین دلیل این نسبت می‌تواند به عنوان یک تکنیک معاملاتی مناسب برای خرید سهم مد نظر باشد. در مثال زیر بررسی می کنیم که سرانه خرید حجمی توسط خریدار و فروشنده به چه میزان می باشد

همانطور که مشاهده میکنید برای بدست آوردن سرانه خرید حجمی حقیقی کافی است که حجم معاملات خرید حقیقی ها را بر تعداد کد خریدار تقسیم کنیم. به عبارت دیگر باید 2.075 را بر تعداد خریداران حقیقی که معادل 258 کد معاملاتی می باشد تقسین کنیم. سرانه خرید حجمی در این حالت 8042 برگ سهم می باشد. برای به دست آوردن سرانه فروش حجمی هر کد حقیقی هم کافی است که 3.39 میلیون برگ سهم را بر تعداد کل فروشندگان حقیقی تقسیم کنیم و به این ترتیب سرانه خرید حجمی فروش 7669 سهم به دست می آید. پس در این حالت نسبت سرانه خرید حقیقی به فروش حقیقی هم برابر 1.04 می باشد.

برای بدست آوردن سرانه خرید و فروش ریالی هم کافی است سرانه حجمی خرید و یا فروش را در قیمت پایانی ضرب کنیم. یعنی به عنوان مثال سرانه خرید حقیقی حدودا برابر 4،600،000 تومان ( از ضرب 8042 سهم در قیمت پایانی سهم در آن روز یعنی 573 تومان) و سرانه فروش حقیقی 4،390،000 تومان ( از ضرب 7669 سهم در قیمت پایانی سهم در آن روز یعنی 573 تومان ) می باشد. حال اگر سرانه خرید حقیقی را بر سرانه فروش حقیقی تقسیم کنیم به عدد 1.04 می رسیم. حال این عددها چه معانی دارد که در ادامه در خصوص آن توضیح میدهم.

اگر این عدد زیر ۱ باشد نشانه ضعیف بودن قدرت خریداران حقیقی است

اگر این عدد بین ۱ تا ۲ باشد نشانه متوسط بودن قدرت خریداران حقیقی است نمی تواند به عنوان یک معیار برنده برای خریدار باشد بلکه صرفا برای بررسی بیشتر است.

اگر این عدد بیشتر از ۲ باشد نشانه قوی بودن قدرت خریداران حقیقی است و باید طی روزهای آینده سهم را مورد بررسی قرار داد.

اهمیت حقوقی های بازار در سرانه خرید به فروش در معاملات چیست؟

هنگامی که حقوقی ها در خرید و فروش سهم وارد می شوند بهتر است معاملات حقوقی های بازار را حذف کرد به این صورت که حجم خرید حقیقی ها را بر تعداد خریدار تقسیم کنیم و میانگین خرید هر سهم توسط شخص حقیقی را به دست اوریم در در طرف فروشنده نیز حجم فروش حقیقی ها را بر تعداد فروشندگان تقسیم کنیم و میانگین فروش هر حقیقی را به دست آوریم تا به اینجا سرانه حجمی به دست امده است. در انتها کافی است عدد بدست آمده را در قیمت پایانی ضرب کرد تا سرانه به ریال به دست آید. به عنوان مثال میانگین خرید هر حقیقی 50000 سهم و میانگین فروش حقیقی نیز 13000 سهم باشد. در این حالت میتوان گفت که قدرت در سمت خریدار می باشد چرا که حجم بیشتری از سهم را خریده است. حال برای دسترسی به قدرت خریدار به فروشنده در نماد ها دیگر نیاز به محاسبه ندارید. ما در ربات تابلو خوانی در بورس سرانه و کلی اطلاعات دیگر را گرد آوری کردیم. برای دسترسی به این ربات تابلو خوانی کافی است که وارد مقاله  ربات تابلو خوانی در بورس شوید و این ربات کاربردی را آموزش ببینید و استفاده کنید.

 استفاده از نسبت سرانه خرید به فروش در معاملات

سرانه خرید به فروش در معاملات هم در خرید سهم به ما کمک میکند و هم در فروش سهم. در ادامه برخی از کاربردهای آن را در معاملات معرفی میکنم

✅ فرض کنید قصد دارید سهام شرکتی را تکنیکالی خریداری کنید. میبینید که همه شرایط برای رشد تکنیکالی سهم مهیا است و سهم را خریداری می کنید. اما در کمال تعجب مشاهده میکنید که قیمت سهم در روزهای بعدی کاهش یافته و به حد ضرر شما رسیده است به دنبال علت آن میگردید. با بررسی بیشتر متوجه می شوید که در روزهای گذشته فشار فروشی در سهم بوده است که به راحتی قادر به درک آن با استفاده از نسبت سرانه خرید به فروش بودید. پس اگر قصد خرید سهمی را دارید نام سهم را در ربات تابلو خوانی بورس سرچ کنید و پس از اینکه شرایط سرانه متعادل و خوبی دارد اقدام به خرید سهم کنید.

✅فرض کنید سهام شرکتی را در پرتفو خود دارید و در سود هستید. یک روز مشاهده میکنید که قدرت خریدار به فروشنده در سهم به نفع فروشنده است. در این حالت باید سهم را حتما مد نظر قرار دهید و در صورتی که در سهم فشار فروش ایجاد شده، اقدام به فروش سهم خود کنید. البته در خصوص سایر تکنیک های تابلو خوانی در این روش پیشنهاد میکنم مقاله ” تابلو خوانی در بورس ” را مطالعه کنید. البته در هنگام خرید سهم به تکنیک های دیگر تابلو مانند رفتار قیمتی، معاملات بزرگ در سهم و …. نیز باید توجه کرد.

✅گاهی اوقات پیش می اید که به دنبال نمادهایی هستاید که دارای قدرت خریدار مناسب باشد. برای این هدف باید برید تک تک سهام موجود در بازار را بررسی کنید تا ببینید که ایا دارای نسبت سرانه خرید به فروش مناسب می باشند یا خیر. برای این منظور کافی است در ربات تابلو خوانی بورس و در بخش فیلترها بر روی بخش مربوطه کلیک کنید تا کلیه نمادهایی که دارای قدرت خریدار به فروشنده بیشتری می باشند را به صورت دسته بندی در اختیارتان قرار دهد. حال کافی است آن  نماد را چند روز بررسی کنید تا ببینید ایا نماد سیگنال لازم را برای خرید در اختیارتان قرار میدهد یا خیر.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

تجارت و بازار