اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 139802243682411847

انواع سیستم‌های گرمایشی و تهویه مطبوع در ساختمان‌ها

کد: 139802243682411847

http://bit.ly/2Ho7TMH

، تهران , (اخبار رسمی): در میان عوامل مصرف انرژی در یک ساختمان، سیستم‌های گرمایشی بزرگ‌ترین سهم را در مصرف انرژی دارند. این سیستم‌ها به خاطر سهم زیادی که در ایجاد هزینه‌های مربوط به انرژی دارند، اغلب از سوخت‌های فسیلی به عنوان منبع تامین انرژی استفاده می‌کنند.

انواع سیستم های گرمایشی در ساختمان‌ها
بخاری موضعی

بر اساس آمار حدود 70 درصد گاز طبیعی مصرف شده در سطح کشور ایران برای تامین انرژی سیستم‌های گرمایشی منازل مسکونی استفاده می‌شود. همه این دلایل باعث می‌شود اهمیت توجه به سیستم‌های گرمایشی و بهینه سازی مصرف انرژی در آن‌ها بیشتر از پیش مورد توجه مهندسین ساختمان و دست اندر کاران صنعت ساختمان قرار بگیرد.

عوامل زیادی در میزان مصرف انرژی در سیستم‌های گرمایشی نقش دارند که توجه به این عوامل می‌تواند هزینه و مصرف انرژی سیستم‌های گرمایشی ساختمان‌ها را به شدت کاهش دهد. از جمله این عوامل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی
  • نوع طراحی و نقشه ساختمان
  • مواد و مصالح به کار برده شده در بنا
  • بازدهی و راندمان سیستم‌های تهویه مطبوع و گرمایشی
  • تشخیص درست ظرفیت مورد نیاز و به کارگیری سیستم های گرمایشی با ظرفیت مورد نیاز (این عامل در ایجاد بار حرارتی ساختمان موثر است.)
  • کنترل، تعمیر و نگهداری بهینه سیستم‌های گرمایشی

در این مطلب از وبلاگ هیوا انواع سیستم‌های گرمایشی معرفی می‌شود. در ادامه این مقالات مباحث مفصل‌تری از جمله انواع سیستم‌های تهویه مطبوع و انواع سیستم‌های برودتی ساختمان مطرح خواهد شد.

گرمایش مرکزی

وقتی سخن از سیستم گرمایش مرکزی در یک ساختمان به میان می‌آید یعنی تاسیسات تولید کننده گرما را در یک قسمت از ساختمان قرار داده شود و گرمای تولید شده توسط سیستم گرمایش مرکزی به وسیله تجهیزات انتقال گرما مثل رادیاتور، فن کویل و کانال در کل ساختمان توزیع شود.

برای انتقال حرارت از منبع تولید گرما به مکان‌های مختلف ساختمان وجود ماده یا موادی که به عنوان سیال واسط استفاده شوند الزامی است. سیال واسط‌هایی مثل آب، بخار یا هوا نقش انتقال دهنده انرژی در سیستم را ایفا می‌کنند.

در همه سیستم‌های گرمایش مرکزی یک وجه اشتراک وجود دارد و آن هم چیزی نیست جز دیگ آب گرم یا دیگ بخار که در همه سیستم‌های گرمایش مرکزی مشترک است. چیزی که باعث ایجاد تفاوت در سیستم‌های گرمایش مرکزی می‌شود، نوع پایانه آن‌ها است که می‌تواند از رادیاتور آلومینیومی یا فولادی، فن کویل، هوا ساز یا فن کویل‌های کانالی باشد.

گرمایش موضعی (بخاری‌ها)

استفاده از بخاری برای گرمایش فضای محدودی از ساختمان در نظر گرفته می‌شود. استفاده از بخاری‌ها در نقاط مختلف منزل با آن‌که مساحت زیادی از فضای ساختمان را اشغال می‌کند اما قدرت مانور ما را برای مدیریت در مصرف انرژی بالا می‌برد. در انتخاب نوع بخاری افراد باید سعی کنند مواردی چون ایمنی، میزان مصرف انرژی، هزینه راه اندازی و نصب، برچسب انرژی، رعایت استاندارهای زیست محیطی، تناسب ظرفیت و اندازه بخاری با فضای مورد استفاده و ... را در نظر بگیرند.

امروزه تا حد زیادی می‌توان گفت بخاری‌های گازی و نفتی تولید داخل مطابق با استاندارد هستند و مصرف بهینه‌ای دارند. در صورتی که در محیط اتاق و منزل افراد امکان تبادل هوا و تهویه در نظر گرفته شده است استفاده از بخاری‌های بدون دودکش گزینه مناسبی برای انتخاب است. برای استفاده از بخاری‌های بدون دودکش همان‌طور که از نام آن پیدا است نیازی به نصب دودکش نیست و به همین دلیل افراد می‌توانند بدون هیچ محدودیتی این نوع از بخاری‌ها را در هر جایی از منزل که مایل هستند نصب کنند.

برای رسیدن به بهینه‌ترین حالت ممکن از لحاظ مصرف انرژی بهتر است که افراد ظرفیت بخاری را متناسب با نیاز خود انتخاب کنند. انتخاب بخاری با ظرفیت بالا موجب افزایش بازدهی آن نیست و بهتر است از بخاری با ظرفیت مناسب و زمان استفاده طولانی‌تر استفاده شود.

گرمایش آب

آمار نشان می‌دهد که چیزی در حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد انرژی مورد استفاده در هر خانواده صرف تامین آب گرم می‌شود. به همین دلیل بهینه سازی مصرف انرژی در سیستم گرمایش آب می‌تواند نقش به سزایی در کنترل، کاهش و بهینه سازی مصرف انرژی داشته باشد.

در گذشته سوخت مورد استفاده در آبگرم‌کن‌ها نفت بوده که همچنان تولید آبگرم‌کن‌های نفتی برای بعضی از مصارف ادامه دارد. اما متداول‌ترین شکل آبگرم‌کن‌ها، از گاز شهری به عنوان سوخت خود استفاده می‌کنند. انواع دیگری از آبگرم‌کن هم برای مصارف خواص در دسترس است از جمله آبگرمکن‌های برقی و آبگرمکن‌های خورشیدی که با توجه به استفاده از انرژی طبیعی خورشید در حال گسترش است.

برای انتخاب آبگرم‌کن لازم است تا مواردی چون تعداد نفرات، عادات بهداشتی اعضای خانواده، میزان مصرف انرژی و راندمان دستگاه، هزینه نصب و راه اندازی، طریقه مصرف آبگرمکن و ...در نظر گرفته شود.

برای تشخیص میزان مصرف انرژی، بازده و استاندارهای رعایت شده در آبگرم‌کن بهترین راه، رجوع به برچسب انرژی محصول است.

اصول لازم برای استفاده از آبگرم‌کن:

دمای آبگرم‌کن را بین ۵۵ تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم شود.

در صورتی افراد که به مدت طولانی از منزل خارج می‌شوند، آبگرم‌کن را خاموش کنند.

از صحت عملکرد شیرهای آب گرم و عدم وجود نشتی در آن‌ها اطمینان حاصل شود. (چکه کردن یک قطره در ثانیه، برابر با دو هزار لیتر در ماه است)

افراد لوله‌های آب گرم را در صورت امکان عایق کنند.

علاقه‌مندان برای کسب اطلاع از سیستم‌های تهویه مطبوع و اجزای تشکیل دهنده آن‌ها اعم از چیلر هوا خنک، مینی چیلر، داکت اسپلیت و پکیج پشت بامی می‌توانند به سایت مربوطه و همچنین برای کسب اطلاعات بیش‌تر به مجله تخصصی صنعت تهویه مطبوع هیوا صنعت مراجعه کنند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

صنایع تهویه مطبوع هیوا صنعت

هیوا صنعت تولید و عرضه کننده انواع تجهیزات تاسیسات و تهویه مطبوع

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]