، تهران , (اخبار رسمی): نگهداری از حیوانات خانگی به خصوص درروزهای گرم تابستان درخارج از خانه به دقت زیادی نیاز دارد تا سلامت آنها درخطر قرار نگیرد.
یادتان باشد هیچگاه حیوان خانگی خود اعم از گربه، همستر، خرگوش، سنجاب و یا خوکچه هندی را حتی برای مدت بسیــار کوتاه در اتومبیل پارک شده تنها نگذارید. زیرا حیوانات بسیاری در هر تابستان بر اثر گرما زدگی و آسیب های مغزی در اتومبیل های پارک شده جان خود را از دست می دهند.
با گرم شدن هوا و فرا رسیدن فصل تابستان، یکی از مهمترین وظایف افرادی که حیوان خانگی دارند توجه به نیازهای آنها با توجه به شرایط جدید است. پیش از این ما در بلاگ شیپور مطلبی راجع به«مهمترین لیست مورد نیاز برای حیوانات خانگی» منتشر کردیم. اما همان طور که گفتیم تفاوت شیوه نگهداری حیوانات خانگی در هوای گرم و توجه ویژه به نکات لازم در این موضوع، باعث ضرورت مطرح کردن موارد حائز اهمیت در این مساله شد.
بدون شک با گرم شدن هوا، زمان لذت بردن شما و حیوان خانگی تان از فضای بیرون از خانه و نور آفتاب فرا می رسد. اما همراه با لذت بردن از این فضا، باید موقعیتی را به وجود آورید که سلامت و حتی بقای حیوان خانگی شما با خطر روبرو نشود.
بر این اساس، یادتان باشد هیچگاه حیوان خانگی خود اعم از گربه، همستر، خرگوش، سنجاب یا خوکچه هندی را حتی برای مدت بسیــار کوتاه در اتومبیل پارک شده تنها نگذارید. زیرا حیوانات بسیاری در هر تابستان بر اثر گرما زدگی و آسیب های مغزی در اتومبیل های پارک شده جان خود را از دست می دهند.
دمای هر اتومبیل در یک روز گرم حتی با شیشه های باز می تواند در عرض چند دقیقه به 120 درجه برسد و چون حیوانی مانند گربه قادر به تعریق نیست، به طور حتم دچار مشکلات خطرناکی خواهد شد.
در تابستان همان طور که خودتان به طور مرتب نیاز به نوشیدن آب خنک دارید، باید در هر لحظه دسترسی به آب خوراکی را در هر شرایطی چه داخل و چه خارج از منزل برای حیوان خانگی فراهم کنید. بنابراین ظرف آب حیوان را چــند بار در طول روز چک کرده و از پر بودن آن مطمئن شوید.
زمانی هم که حیوان خانگی را به گردش می برید حواستان باشد که در اثر تشنگی، از آب های جمع شده در خیابان ننوشد. زیرا علاوه بر میکروبی بودن آنها ممکن است این آب ها محتوی ضد یخ، روغن ماشین و سایر مواد شیمیایی باشد.
در صورتی که همراه حیوان خود به گردش می روید و یا به بهانه هوای مساعد اجازه می دهید حیوان در باغچه جست و خیز داشته باشد مراقب باشید که مواد غذایی گیاهی، کود و حشره کش ها برای حیوانتان می تواند کشنده باشد. به خصوص که مردم اغلب در تابستان شروع به کاشت گیاه و کود دهی باغچه می کنند.
ضمن آنکه در گردش های عصرانه تابستان باید حواستان به احتمال گزیدگی حشرات باشد. زیرا ممکن است یک گزیدگی جان حیوان را بگیرد.
آفتاب سوختگی در تابستان همان طور که برای انسان رخ می دهد، حیوان خانگی را نیز دچار مشکل می کند. از این رو باید برای جلوگیری از آفتاب سوختگی حیوان ضمن دور نگه داشتن آن از تابش مستقیم آفتاب، زمانی هم که خواستید او را به بیرون از منزل ببرید مقداری کرم ضد آفتاب را در نواحی بدون مو مانند اطراف گوش ، پوست دور لب و نوک بینی اش بمالید.
ضمن آنکه حیوانات پیر، مریض و بسیار جوان به سختی می توانند دمای بدن خود را تنظیم کنند. پس در روزهای گرم تابستانی آنها را به دور از نور مستقیم آفتاب نگه دارید و از خنک بودن محیط آنها مطمئن شوید.
البته لازم است بدانید موهای بدن حیوانات تا حدی زیادی مانع از سوختگی شان در مقابل آفتاب می شود اما حیواناتی که دارای پوست و موهای روشن هستند، بر اثر تابش خورشید در معرض خطراتی بیشتری همچون پوست انداختن، درد و سرطان پوست هستند.
از نکات مهم دیگری که باید در فصل گرما به آن توجه شود، مراقبت از موهای حیوان خانگی است. اگر حیوانتان دارای موهای بسیار ضخیم، گره خورده، ژولیده و بلند است حرارت زیادی در بدن آن باقی می ماند که می تواند حیوان را دچار بیماری کند.
هر چند ممکن است کوتاه کردن موی بلند حیوانتان مورد پسندتان نباشد و حتی خود حیوان خانگی شما از تغییر ظاهر خود ناراحت باشد ولی به این نکته توجه داشته باشید که در صورت گرمازده شدنش، به مراتب بیشتر از تغییر ظاهرش دچار ناراحتی می شوید.
این مساله به ویژه در مناطق مرطوب احتیاط بیشتری لازم دارد. زیرا رطوبت در کاهش حرارت بدن حیوان خانگی شما اختلال ایجاد می کند و حیوان در مقابل آن فقط از طریق تنفس و پنجه پاهایش گرما را دفع می کنند که این راه برای خنک کردن بدنشان کافی نیست.
نکته مهم بعدی جلوگیری از جنب و جوش بیش از حد حیوان خانگی در فضای باز است. اگرچه ورزش نقش مهمی در حفظ وزن مناسب حیوان دارد و همین وزن مناسب به تعادل دمای بدن حیوان کمک می کند، اما تحرک زیاد باعث برافروخته شدن حیوان خانگی نیز می شود. از این رو هنگام پیاده روی، قدم هایتان را آهسته کنید و مطمئن شوید که مقدار کافی آب به همراه دارید. اگر نفس نفس زدن های او افزایش پیدا کرد یا خسته به نظر می رسید به این معناست که زمان پایان دادن به گردش رسیده است.
در این رابطه لازم است به طور ویژه به خرگوش نیز اشاره شود. حیوانی که چه در خانه و چه در خارج از خانه، به گرما بسیار حساس است. در این صورت اگر درجه حرارت محیط به بیش از 80 درجه فارنهایت برسد، شما باید اقدامات لازم برای جلوگیری از سکته و مرگ خرگوش انجام دهید. نظافت مکرر و کوتاه کردن موهای اضافی خرگوش در تابستان در خنگ نگه داشتن حیوان بسیار مثمرثمر خواهد بود.
پرندگان در فصل تابستان از نظر گرما زدگی با حیوانات پستاندار کمی متفاوت هستند زیرا خوشبختانه، آن ها تحمل گرمای بالا نسبت به حیوانات دیگر دارند. محدوده درجه حرارت طبیعی بدن آنها از 104 تا 105 درجه فارنهایت (40 تا 41 درجه سانتیگراد) است. اما هر گونه افزایش بیش ازحد درجه حرارت پایه بدن، می تواند باعث گرمازدگی در پرنده شود.
پرندگان برای تنظیم درجه حرارت خود کارهایی مانند تبخیر آب انجام می دهند، تا از میزان گرمای خود بکاهند. این در حالی است که آنها فاقد غدد عرق هستند.
بر این اساس، شما باید اقداماتی را در فصل تابستان برای پرنده تان صورت دهید. برای این منظور محل نگهداری پرنده باید دور از گرما و آفتاب باشد. این کار را می توانید با تغییر محل زندگی پرنده و یا ایجاد سایه بان انجام دهید.
رها کردن پرنده در فضاهای خانگی مانند پاسیو نیز راه کار خوبی است. اما وجود محلی خنک، سایه و دارای سقف از نکات ضروری نگه داری پرنده ها در هوای گرم است.
تمیز نگه داشتن محل زندگی پرنده از حشرات و بوهای نامطلوب نیز اهمیت دارد. همچنین محل نگهداری پرنده باید دارای تهویه مناسب همراه با تبادل هوا داخل با خارج باشد.
تهویه هوا کمک بزرگی در حفظ محیط زندگی، خنک و راحت بودن پرنده خواهد کرد. علاوه بر این مقداری آب سرد برای حمام و نوشیدن باید در اختیار پرنده باشد.
ضمن آنکه پرندگان در فصل تابستان انرژی نیاز دارند. پس شما باید همچنان به رژیم غذایی آن ها در هوای گرم دقت کنید. برای این منظور می توانید سبزی و میوه هایی مانند کاهو، کلم بروکلی، هویج، سیب و پرتقال و نان ها و کوکی ها گندم را به خوارک پرنده اضافه کنید.
اگه قصد حمل و نقل حیوان خانگی خود را دارید می توانید مطلب پنج نکته اساسی درباره حمل حیوان خانگی با خودرو را هم مطالعه کنید.
### پایان خبر رسمی