اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 1395050671675700

رییس سازمان حفاظت محیط زیست:

طرح‌های انتقال آب کارون مجوز ندارد

کد: 1395050671675700

http://goo.gl/Lvf88H

، تهران , (اخبار رسمی): رییس سازمان حفاظت محیط زیست خبرداد:هیچ‌کدام از طرح‌های انتقال آب از سرشاخه‌های کارون مجوز زیست محیطی ندارد.

طرح‌های انتقال آب کارون مجوز ندارد

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت از محیط زیست،معصومه ابتکاربا بیان این‌که توجه به محیط زیست خوزستان از برنامه‌های دولت است، اظهار کرد:‌ ارتقای شاخص‌های زیست محیطی و کیفیت زندگی برای دولت بسیار حائز اهمیت است و جایگاه خوزستان نیز برای دولت بسیار مهم است.

او که در نشست با مدیران و نمایندگان استان خوزستان سخن می گفت، افزود: ‌اقداماتی که در دولت فعلی در حوزه محیط زیست انجام شده نشان دهنده آن است که در دوره گذشته بی‌توجهی‌های بسیاری به خوزستان بوده است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به عقد قرارداد طرح جمع‌آوری گاز همراه با نفت عنوان کرد: ‌این قرارداد با مشارکت بخش خصوصی و شرکت ملی نفت ایران امضا شد که گام بسیار مهمی برای کیفیت هوای خوزستان است. همچنین در ماهشهر طرح‌های بسیار خوبی آغاز شد.

ابتکار ادامه داد:‌ یک واحد جیوه امروز حذف و پروژه‌های تصفیه‌خانه‌های صنعتی افتتاح شد و این اقدامات بسیار مهمی است که دولت و بخش خصوصی آن‌ها را انجام داده است؛ توزیع بنزین یورو 4 در اهواز و دیگر شهرستان‌های خوزستان انجام شده و این در حالیست که در دیگر استان های کشور این بنزین تنها در کلانشهرها ارایه می‌شود ولی در خوزستان در شهرستان ها نیز بنزین یورو 4 توزیع شده است.

آبگیری 60 درصد تالاب هورالعظیم 

وی اظهار کرد: 60 درصد از تالاب هورالعظیم که یکی از کانون‌های مهم ریزگردهاست، آبگیری شده است؛ برخی وظیفه من را با منابع طبیعی اشتباه می‌گیرند وظیفه من مالچ‌پاشی و کاشت نهال نیست بلکه وظیفه من در خصوص حفاظت محیط زیست است.

رییس سازمان محیط زیست عنوان کرد: ‌دولت در خصوص گرد و غبار در سال گذشته و همچنین ماه گذشته برای کنترل کانون‌های داخلی و مقابله با ریزگردها مصوبات خوبی داشته است؛ مصوبات دولت در این خصوص قاطع، کارشناسی و روشن است.

ابتکار بیان کرد:‌ دولت برنامه زیست محیطی مشخصی در حوزه ریزگردها دارد؛ اکنون در مورد گرد و غبار مطالعات انجام شده و کانون‌های داخلی شناسایی شده‌اند و هر دستگاه وظایف خاص خود را در این زمینه دارد که باید به وظایف خود عمل کنند.

وی با اشاره به اهمیت رودخانه کارون گفت:‌ در دولت یازدهم تاکنون دو جلسه شورای عالی آب به کارون اختصاص داده شده است. تشکیل شورای حفاظت کیفی کارون نیز به دولت آقای خاتمی باز می‌گردد که این شورا اقدامات بسیار موثری برای کاهش آلایندگی کارون انجام داده است و اعتباراتی برای آن در سال 95 پیش بینی شده است که امیدواریم این اعتبارات تامین و همکاری بین بخشی نیز حاصل شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست درباره طرح‌های انتقال آب از کارون نیز گفت: تاکید می‌کنیم که برای هیچ‌کدام از طرح‌های برداشت از سرشاخه‌های کارون مجوز زیست محیطی صادر نشده است. صدور هر مجوز منوط به ارزیابی زیست محیطی است و در ارزیابی‌های زیست محیطی حق آبه های رودخانه ها و تالاب‌ها مدنظر است و در تمام استان‌ها این موضوع برای ما بسیار حائز اهمیت است.

ابتکار با بیان این‌که ما دورانی را گذراندیم که محیط زیست برای دولت مطرح نبود، عنوان کرد: ‌در دورانی محیط زیست اصلا در دولت مطرح نبود و چه برسد به آن که در اولویت آن قرار بگیرد؛ ولی اکنون محیط زیست در اولویت دولت قرار دارد و اقدامات نتیجه بخش بسیاری انجام شده است و حتی در این استان این اقدامات دستاوردهای خوبی داشته و تاکید ما این است که این اقدامات را در خوزستان انجام دهیم.

وی اظهار کرد: طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی حتما باید ارزیابی زیست محیطی شود؛ باید این مطالعات انجام و این طرح از لحاظ زیست محیطی ارزیابی شود تا مشکلاتی که طرح کشت و صنعت نیشکر بر محیط زیست استان ایجاد کرده است، تکرار نشود.

رییس سازمان محیط زیست عنوان کرد:‌ الزامات زیست محیطی باید در طرح 550 هزار هکتاری دیده شود تا این طرح در آینده دردسر ساز شود.

منشاء خارجی ریزگردها را نمی‌توان نادیده گرفت

ابتکار با اشاره به بروز پدیده تنگی نفس پس از باران بین خوزستانی‌ها در سال‌های اخیر اظهار کرد: ‌در خصوص مشکل تنگی نفس مطالعات خوبی انجام و پیش بینی‌شده که اساس ایجاد این مشکل، حساسیت بر اثر یک نوع گیاه است؛ این احتمال بسیار قوی مطرح است. در این طرح راهکارها نیز مشخص شده و نیاز است که این راه‌کارها از اکنون در راستای اجرای اقدامات انجام شود تا در فصل پاییز این مشکلات تکرار نشوند.

وی با بیان اینکه منشاء خارجی ریزگردها را نمی‌توان نادیده گرفت، عنوان کرد:‌ درصد بسیاری از ریزگردها خارجی و از کشورهای همسایه است. حداقل تاکنون دو کانون گرد و غبار در عراق شناسایی شده اند و اقدامات بسیاری در حوزه بین المللی جهت مقابله با این پدیده انجام شده است ولی شرایط کشور عراق به نحوی نیست که بتوانیم اقدامات موثری انجام دهیم. اکنون به دنبال آن هستیم تا از طریق سازمان‌های بین المللی و با صدور قطع‌نامه همکاری‌های منطقه‌ای، جهت مقابله با ریزگردها اقدام کنیم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان با بیان این‌که مقدمات توسعه پایدار، صلح و امنیت است، گفت:‌ دولت تمام تلاش خود را با قوت ادامه خواهد داد و امیدواریم که با حمایت نمایندگان مجلس، اقدامات موثری در این خصوص انجام دهیم. از سوی دیگر تاکید ما بر حل مشکلات حمل و نقل اهواز است و باید در این خصوص شهرداری و تمام ارگان‌ها تمام تلاش خود را انجام دهند تا در اهواز نیز مترو ایجاد شود و مشکلات آلایندگی کاسته شود.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان حفاظت محیط زیست

تخریب محیط زیست و بهره برداری بیش از حد منابع در کشور ما نیز همانند بسیاری از کشورهای جهان در طی قرن گذشته، چشمگیر بوده و تسریع در این روند در سال 1335 منجر به تشکیل دستگاهی مستقل به نام کانون شکار ایران، با هدف حفظ نسل شکار و نظارت بر اجرای مقررات مربوط به آن شد. در سال 1346 در پی تصویب قانون شکار و صید، سازمان شکاربانی و نظارت بر صید جایگزین کانون فوق شد. بر اساس قانون اخیر، سازمان شکاربانی و نظارت بر صید، مرکب از وزیران کشاورزی، دارایی، ‌جنگ و شش نفر از اشخاص با صلاحیت بود. بر اساس ماده 6 قانون فوق، وظایف سازمان شکاربانی و نظارت بر صید از محدوده نظارت و اجرای مقررات ناظر بر شکار فراتر رفته و امور تحقیقاتی و مطالعاتی مربوط به حیات‌وحش کشور، تکثیر و پرورش حیوانات وحشی و حفاظت از زیستگاه آنها و تعیین مناطقی به عنوان پارک وحش و موزه‌های جانورشناسی را نیز در بر گرفت. در سال 1350 نام سازمان شکاربانی و نظارت بر صید به “سازمان حفاظت محیط زیست و نام شورای‌عالی شکاربانی و نظارت بر صید به “شورای‌عالی حفاظت محیط زیستف تبدیل شد و امور زیست‌محیطی از جمله پیشگیری از اقدامهای زیانبار برای تعادل و تناسب محیط زیست نیز به اختیارات قبلی آن افزوده شد. در سال 1353 پس از برپایی کنفرانس جهانی محیط زیست در استکهلم و با تصویب قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست در 21 ماده، این سازمان از اختیارات قانونی تازه‌ای برخوردار شد و از نظر تشکیلاتی نیز تا اندازه‌ای از ابعاد و کیفیت سازگار با ضرورتهای برنامه‌های رشد و توسعه برخوردار شد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

محیط زیست