اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 1395050772535696

پورفتح اله:

سلامت خون اهدا کنندگان را تضمین می کنیم

کد: 1395050772535696

https://goo.gl/QzAez8

، تهران , (اخبار رسمی): مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: مصمم هستیم به خطر صفر در هپاتیت های ویروسی از طریق خون و فرآورده های مشتق از خون و پلاسما برسیم.

سلامت خون اهدا کنندگان را تضمین می کنیم

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان انتقال خون ایران ،علی اکبر پور فتح اله مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت :سازمان انتقال خون به عنوان یکی از مهمترین نهادهای متولی سلامت، نقش مهمی در چرخه خون سالم درمراکز درمانی دارد و با تامین سلامت خون و پیشگیری از اشاعه هپاتیت و سایر عوامل عفونی منتشره از راه خون، سلامت جامعه را تضمین می کند.

وی با اشاره به برقراری استانداردهای بالا در فرآیندهای انتقال خون و آگاهی بخشی و آموزش به اهدا کنندگان، و همکاری با شبکه هپاتیت کشور گفت: با دقت فزاینده در برنامه انتخاب اهدا‌کنندگان شاهد کاهش موارد هپاتیت در خونهای اهدایی بوده ایم به طوری که طی 10 سال گذشته شیوع هپاتیت B در جامعه اهدا‌کنندگان خون از( 6 دهم درصد) به کمتر از ( 13صدم درصد) رسیده است و در زمینه هپاتیت C از (15صدم درصد) ظرف 10 سال گذشته با یک شیب کاهشی به (4صدم درصد) رسیده است.

پورفتح اله شیوع هپاتیت B در جامعه عادی (3-5 درصد) و در مورد هپاتیت C براساس گزارش های مختلف بین (3 دهم درصد) تا (5 دهم درصد) دانست.

او شیوع هپاتیت B,C در جمعیت اهدا‌کنندگان خون را 10 برابر کمتر از جمعیت عمومی جامعه دانست . ایران با برخورداری از بهترین شاخص‌های سلامت خون یعنی کمترین شیوع عفونت های منتقله از خون از جمله هپاتیت B,C دارای سالمترین خون در میان کشورها است.

مدیر عامل سازمان انتقال خون در مورد سلامت خون در کشورهای منطقه گفت: هپاتیت B در اهداکنندگان خون این مناطق از حدود (یک درصد) تا (چهار درصد) است که اهدا کنندگان ایرانی با رقم ( 15 صدم درصد) سالم ترین خون را به بیماران هدیه می‌کنند. پس از ایران، کشور ترکیه با رقم ( یک و پانزده صدم درصد) و با فاصله زیاد از ما قرار می گیرد.شیوع هپاتیت C نیز در اهدا‌کنندگان دو منطقه فوق از حدود (45 صدم درصد) تا ( چهار و 5 دهم درصد) گزارش شده. ایران با رقم (5 صدم درصد) باز هم سالم ترین خون را به بیماران هدیه می‌کند، پس از ایران کشورهای تونس و ترکیه با (39 صدم درصد) قرار می گیرند.

وی افزود: سازمان انتقال خون به همراه اهدا کنندگان مستمر خون مصمم به رساندن خطر انتقال هپاتیت های ویروسی از طریق خون، فرآورده های خونی و داروهای مشتق از پلاسما است و با برنامه ریزی در زمینه گسترش اهدای مستمر و فرهنگ سازی اهدای خون در جوانان متولد 1373 که واکسیناسیون هپاتیت B در بدو تولد را دریافت کرده اند مصمم است که پیشتاز کشورهای جهان برای رسیدن به دنیای بدون هپاتیت باشد.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان انتقال خون ایران

با توجه به سابقه درخشان فعالیتهای پزشکی در کشور ما به ویژه در میان کشورهای منطقه، به کارگیری روش های نوین درمانی و استفاده از علوم روز دنیا به منظور درمان بیماران، همواره مورد توجه پزشکان ایرانی قرار داشت؛ و پرواضح است که طب انتقال خون و به عبارتی نجات زندگی بیماران و مصدومین نیازمند به خون از طریق تزریق خون و فراورده های آن نیز از این قاعده مستثنی نبود. بر اساس شواهد و قرائن موجود، سابقه اولین تزریق خون در کشور ما به سالهای ابتدایی دهه 20 هجری شمسی بر میگردد. در واقع در این سالها با توجه به نوپا بودن طب انتقال خون و ناآشنا بودن اذهان عمومی با این مقوله، دریافت خون از داوطلبان برای تزریق به بیماران به سختی انجام می گرفت و راضی کردن افراد برای دادن خون عمدتا به ابتکار عمل پزشک بستگی داشت.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

بهداشت و درمان