اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 1395052585355735

همکاری علمی ایران با ایتالیا و فرانسه

کد: 1395052585355735

http://goo.gl/G4XeLu

، تهران , (اخبار رسمی): همکاری علمی ایران با ایتالیا و فرانسه در حوزه فیزیک ذرات گسترش می یابد.

همکاری علمی ایران با ایتالیا و فرانسه

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری، وحید احمدی ،معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به روند روبه گسترش همکاری های علمی ایران با کشورهای مختلف گفت: در پروژه 'باریکه نور' با کشور ایتالیا درحال انعقاد قرارداد هستیم و برای اجرای یک پروژه بزرگ در حوزه فیزیک ذرات با کشور فرانسه نیز رایزنی هایی داشته ایم.او ادامه داد: در فضای پس از برجام، ارتباطات مجموعه های دانشگاهی و پژوهشی ما دیگر کشورها بسیار فعال شد و به عنوان نمونه، حضور ما در برنامه های مرکز ICTP (مرکز فیزیک نظری بین المللی) در کشور ایتالیا، پروژه 'سرن' و مجموعه 'سزامی' توسعه پیدا کرد.

پروژه سزامی (SESAME) طرح مشترک بین ایران و کشورهای منطقه با هدف ساخت یک ماشین سینکروترون (ماشین عظیم تولید پرتو ایکس با فرکانس قابل تنظیم) جهت استفاده در مصارف علمی است که در کشور اردن استقرار دارد.
جمهوری اسلامی ایران در سال 1386 با تصویب مجلس شورای اسلامی ایران به عضویت پروژه سزامی (تابش نور سنکروترون برای علوم تجربی و کاربردهای آن) درآمده است.
این پروژه جزء علوم مهندسی پیشرفته فیزیک ذرات محسوب می شود و بهره گیری از آن در زمینه های علمی از جمله پزشکی، محیط زیست و کشاورزی کاربردهای گسترده دارد.
سرن(CERN) نیز بزرگترین مجموعه آزمایشگاهی دنیا در زمینه فیزیک ذرات بنیادی و فیزیک هسته ای است.
محل اجرای این مجموعه عظیم و منحصر به فرد در حاشیه شهر ژنو سوئیس در شهر میرین و در مرز مشترک فرانسه و سوئیس واقع شده است.
سرن در 29 سپتامبر سال 1954 میلادی توسط سازمان اروپائی تحقیقات هسته ای شکل گرفته و تاکنون نقش بسیار موثری در رشد و توسعه علم فیزیک داشته است.
تحقیقات و آزمایشها و پژوهشهای انجام شده در این مرکز و کسب جوایز متعدد توسط دانشمندان و پژوهشگران فعال این مرکز معتبر علمی دنیا (از جمله6 جایزه نوبل) خود نشان از اهمیت سرن در عرصه تبادلات علمی دنیا دارد و تعدادی از دانشمندان ایرانی نیز در کنار دانشمندان دیگر کشورها در این پروژه مشارکت دارند.
معاون وزیرعلوم ادامه داد: همچنین در راستای گسترش ارتباطات علمی بین المللی با بسیاری کشورهای اروپایی و آسیایی همچون آلمان، ایتالیا، فرانسه، اتریش، فنلاند، کره جنوبی و ژاپن، فضای ارتباطی بسیار قوی و همراه با قراردادهای جدید به وجود آمده است که تبادل استاد و انجام پروژه های تحقیقاتی مشترک در قالب این همکاری ها تعریف شده است.
احمدی به مشکلات ایجاد شده طی سالهای تحریم برای پرداخت حق عضویت ایران در پروژه های تحقیقاتی بین المللی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با گشایش های صورت گرفته، بخشی از این مشکلات در حال برطرف شدن است و در یکی دو هفته اخیر، بخشی از مبلغ بدهکاری مان بابت حق عضویت در پروژه 'سزامی' را پرداخت کردیم و منتظر هستیم از محل جابجایی اعتبارات (جدول 14) در بودجه سال جاری بتوانیم مابقی بدهکاری های مربوط به حق عضویت پروژه های بین المللی را بپردازیم.
وی از قرار گرفتن پروژه ساخت 'رصدخانه ملی ایران' در فهرست طرح های کلان ملی خبر داد و گفت: خوشبختانه با قرارگرفتن رصدخانه در جمع طرح های کلان ملی موافقت شده است و ردیف بودجه دارد و اعتبار مشخص برای آن درنظر گرفته شده است که امیدواریم با تخصیص آن، مشکل رصدخانه هم حل شود.
دبیرکل شورای عالی عتف افزود: در نامه ای به معاون اول رئیس جمهوری، درخواست کردیم که در ستاد اقتصاد مقاومتی، جایگاه طرح های کلان ملی پژوهش و فناوری مشخص شود و قرار شده است کارگروهی برای بررسی مجدد این طرح ها تشکیل شود و ممکن است علیرغم میل ما، تعداد اندکی از طرح های کلان ملی کنار گذاشته شوند.
وی ساماندهی طرح های کلان ملی را از اقدامات اساسی انجام گرفته در دولت یازدهم عنوان کرد و گفت: از مجموع 47 طرح کلان ملی، 34 طرح دارای سفارش دهنده هستند و 13 طرح نیز هنوز متقاضی ندارند بنابراین این طرح ها را در سه گروه دسته بندی کردیم به این ترتیب که درمورد برخی از طرح ها که جنبه تحقیقات بنیادی دارند، 80 درصد اعتبارات توسط شورای عتف و 20 درصد توسط دستگاه سفارش دهنده، تامین می شود.
احمدی یادآور شد: در گروه دوم، آن دسته از طرح های کلان قرار می گیرند که جنبه تولید فناوری به محصول دارند و 70 درصد اعتبار توسط دستگاه متقاضی و 30 درصد توسط شورای عتف پرداخت می شود و در مورد طرح های گروه سوم نیز ، تامین اعتبار به صورت مساوی میان شورای عتف و دستگاه سفارش دهنده، تقسیم خواهد شد.
وی تصریح کرد: با توافقات صورت گرفته، حدود 870 میلیاردتومان اعتبار مورد نیاز اجرای طرح های کلان ملی به عنوان سهم شورای عالی عتف تعیین شده است.
معاون وزیرعلوم با بیان اینکه سال گذشته به دلیل کمبود اعتبارات نتوانستیم برای طرح های کلان ملی، تخصیص اعتبار داشته باشیم، ابراز امیدواری کرد در سال جاری با اختصاص بودجه مناسب، این مشکل برطرف شود.
به گفته احمدی تاکنون حدود 120 میلیارد تومان از سوی شورای عالی عتف برای اجرای طرح های کلان پرداخت شده است.
وی میانگین پیشرفت فیزیکی طرح های کلان ملی را 8.39 درصد اعلام کرد و گفت که این میزان، بیش از اعتباراتی است که در اختیار این طرح ها قرار گرفته است.
احمدی، تدوین و ابلاغ آیین نامه تاسیس شرکتهای دانش بنیان توسط اعضای هیات علمی، ابلاغ آیین نامه معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان، تاسیس مناطق ویژه علم و فناوری در کشور، ارزیابی عملکرد پارک های علم و فناوری را از جمله اقدامات صورت گرفته در دو سال و نیم گذشته برشمرد.
وی همچنین به تدوین برنامه راهبردی پارک های علم و فناوری، ایجاد 7 مرکز رشد علوم انسانی و ایجاد المپیاد کسب و کار دانشجویی به عنوان اهم اقدامات علمی پژوهشی انجام شده از ابتدای فعالیت دولت یازدهم اشاره کرد.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

لازم است در هر زمان تحلیل دقیق و صحیحى از وضعیت و جایگاه تاریخى آموزش عالى داشته باشیم. این علم و آگاهى به دلیل اینکه براى تعیین نحوه و خط مشى حرکت آتى این بخش ضرورى است، موجب وحدت نظر و تحلیل همگان با دست‏اندرکاران آموزش عالى کشور مى‏شود. ما براى سهولت، تاریخ آموزش عالى ایران را به سه دوره باستانى، میانى و اخیر یا معاصر تقسیم نموده‏ایم. بر مبناى اطلاعات در دست، در زمان داریوش، مدرسه پزشکى «سائیسم» جهت تربیت طبیب با کتابخانه‏اى معتبر دایر بوده است. مجمع علمى همدان نیز در آن زمان با 100 نفر عالم و دانشمند به فعالیت مشغول بوده است. علاوه بر اینها از فرهنگستان اردشیر نیز در شهر سارد ذکر به میان آمده است. مدارس دوره ساسانى مثل ریواردشیر به انتقال معارف آن عصر و تربیت دانشمند مشغول بوده‏اند. شاخص‏ترین سابقه آموزشى موجود و در دسترس در دوران باستانى را مى‏توان تشکیل و تأسیس مدرسه «جندى شاپور» در شرق محل فعلى شوش توصیف نمود. این مدرسه که 500 سال عمر کرده، پایدارترین مدرسه عالى در تاریخ ایران بوده است.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس های:

علم و آموزش | تبلیغات و روابط عمومی