اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950708143175700

ابتکار: آینده ایران به آب گره خورده است

کد: 13950708143175700

https://goo.gl/Dx9iSU

، تهران , (اخبار رسمی): آینده ایران به آب و چگونگی حل و فصل چالش های کنونی در این حوزه گره خورده است.

ابتکار: آینده ایران به آب گره خورده است

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان محیط زیست، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در اختتامیه دوازدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران با اشاره به اهتمام ویژه رئیس جمهوری و مجموعه دولت یازدهم به مباحث مربوط به آب، گفت: آب و محیط زیست از جمله اولویت‌های اصلی دولت در برنامه ششم توسعه است.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه دولت یازدهم توجه ویژه ای به دو موضع آب و محیط زیست دارد، اظهار کرد: احیای شورای عالی آب پس از سال ها تعطیلی یا برگزاری جلسات محدود، نشانه توجه دولت یازدهم به این حوزه است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: اگرچه در حال حاضر شورای عالی آب به ساز و کاری فعال در حوزه سیاست گذاری و برنامه‌ریزی آب کشور تبدیل شده‌است اما هنوز در این مسیر، راه طولانی در پیش داریم.

وی ضمن یادآوری نقش و جایگاه کلیدی آب برای ایران، گفت: به دلیل همین اهمیت، محیط زیست و آب به دو اولویت اصلی دولت در برنامه ششم توسعه تبدیل شد.

ابتکار ادامه داد: دولت یازدهم می خواهد با استفاده از ظرفیت های موجود در حوزه فن‌آوری به ویژه فن آوری های نوین و دانش بنیان، همچنین با بهره گیری از نگاه اقتصادی نوین در عین توجه به رویکردهای زیست محیطی، مسئله آب را نیز مدیریت کند.

معاون رئیس جمهور ضمن تاکید بر این موضوع که آینده ایران به آب و چگونگی حل و فصل چالش های کنونی در این حوزه گره خورده است، تصریح کرد: این موضوع نیازمند توجهی ویژه در ابعاد مختلف و سیاست های ملی است.

تصفیه فاضلاب و پساب مانع از آلودگی آب های سطحی و زیرزمینی می شود

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اشاره ای هم به غفلت طولانی مدت از اجرای پروژه‌های تصفیه پساب و فاضلاب داشت و اظهار کرد: بازچرخانی آب در بسیاری از کشورهای جهان پیشرفت بسیار چشم گیری داشته و توجه جدی این مقوله برای بخش زیادی از شهرهای ایران حیاتی است.

وی ادامه داد: باید از طریق تصفیه فاضلاب و پساب و با استفاده از فن‌آوری روز دنیا و مدیریت بهینه منابع آب که در این نمایشگاه به آن توجه شده از آلودگی منابع آب زیرزمینی و سطحی جلوگیری کنیم.

ابتکار گفت: از دیگر اقدامات مهم دولت تدبیر و امید در حوزه آب، باید به توجه ویژه، برنامه و اقدام برای احیاء رودخانه های کشور پس از سال ها غفلت اشاره کرد.

نقش مهم رودخانه ها در چرخه هیدرولوژیکی کشور

معاون رئیس جمهور رودخانه ها را شریان‌های حیاتی دانست که علاوه بر ایجاد مسیر و کانالی برای انتقال آب، نقشی مهم در چرخه هیدرولوژیکی کشور دارند و به طور نمونه زیستگاه و اکوسیستم حیاتی برای جانداران تشکیل دادند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: به طور نمونه اقدامات بسیار موثری برای احیای رودخانه کشف رود در حاشیه مشهد یا رودخانه کارون در خوزستان در قالب تشکیل کارگروه حفاظت کیفی این رودخانه و اجرای طرح‌های متعدد تصفیه پساب صنعتی و بیمارستانی انجام شده است.

ابتکار اشاره ای هم به وضعیت نامناسب بسیاری از رودخانه‌های کشور به دلیل تخلیه فاضلاب داشت و خاطرنشان کرد: باید با برنامه‌ریزی و سیاست گذاری درست و همچنین مشارکت بخش خصوصی این مشکلات را مرتفع کنیم.

وی احیای دریاچه ارومیه را یکی از دستاوردهای مهم دولت یازدهم دانست و افزود: گام‌های مثبتی برای تصفیه و بازچرخانی فاضلاب در حوضه آبریز ارومیه انجام شده و این اقدامات سبب شده تراز دریاچه تثبیت شود به گونه ای که با وجود آنکه در فصل پاییز قرار داریم، تراز دریاچه نسبت به مدت مشابه سال قبل بالاتر است.

ضرورت اصلاح و بازنگری در مدیریت منابع آبی بخش کشاورزی

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بر استفاده از توان روز دنیا در صنعت آب تاکید کرد و افزود: استفاده از تکنولوژی نوین برای اصلاح روش‌های آبیاری در بخش کشاورزی، هوشمندسازی پمپ‌های آب، کنترل برداشت از منابع آب زیرزمینی و مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز برای شرایط امروز ایران ضروری است.

وی همچنین با اشاره به نگاه جهانی به مقوله آب، ابراز امیدواری کرد: بحث‌های اقتصادی و مدیریت منابع آب در کشور به گونه‌ای پیش برود که توسعه پایدار و همه جانبه را برای کشور خود تامین کنیم.

ابتکار از عملکرد وزارت نیرو در تغییر سیاست‌ها و اجرای طرح‌های در راستای مدیریت بهینه، حفاظت بیشتر و بهره‌برداری پایدار از منابع آب کشور نیز تقدیر کرد.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان حفاظت محیط زیست

تخریب محیط زیست و بهره برداری بیش از حد منابع در کشور ما نیز همانند بسیاری از کشورهای جهان در طی قرن گذشته، چشمگیر بوده و تسریع در این روند در سال 1335 منجر به تشکیل دستگاهی مستقل به نام کانون شکار ایران، با هدف حفظ نسل شکار و نظارت بر اجرای مقررات مربوط به آن شد. در سال 1346 در پی تصویب قانون شکار و صید، سازمان شکاربانی و نظارت بر صید جایگزین کانون فوق شد. بر اساس قانون اخیر، سازمان شکاربانی و نظارت بر صید، مرکب از وزیران کشاورزی، دارایی، ‌جنگ و شش نفر از اشخاص با صلاحیت بود. بر اساس ماده 6 قانون فوق، وظایف سازمان شکاربانی و نظارت بر صید از محدوده نظارت و اجرای مقررات ناظر بر شکار فراتر رفته و امور تحقیقاتی و مطالعاتی مربوط به حیات‌وحش کشور، تکثیر و پرورش حیوانات وحشی و حفاظت از زیستگاه آنها و تعیین مناطقی به عنوان پارک وحش و موزه‌های جانورشناسی را نیز در بر گرفت. در سال 1350 نام سازمان شکاربانی و نظارت بر صید به “سازمان حفاظت محیط زیست و نام شورای‌عالی شکاربانی و نظارت بر صید به “شورای‌عالی حفاظت محیط زیستف تبدیل شد و امور زیست‌محیطی از جمله پیشگیری از اقدامهای زیانبار برای تعادل و تناسب محیط زیست نیز به اختیارات قبلی آن افزوده شد. در سال 1353 پس از برپایی کنفرانس جهانی محیط زیست در استکهلم و با تصویب قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست در 21 ماده، این سازمان از اختیارات قانونی تازه‌ای برخوردار شد و از نظر تشکیلاتی نیز تا اندازه‌ای از ابعاد و کیفیت سازگار با ضرورتهای برنامه‌های رشد و توسعه برخوردار شد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]