درمجموعه فرهنگی نیاوران انجام می شود

نمایش پرده نقاشی قهوه خانه ای واقعه کربلا

کد: 13950723156505793

https://goo.gl/6e2dHR

، تهران , (اخبار رسمی): پرده نقاشی قهوه خانه ای با موضوع واقعه کربلا و وقایع ظهر عاشورا تا دهم آبان ماه در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران به نمایش عموم گذاشته می شود.

نمایش پرده نقاشی قهوه خانه ای واقعه کربلا

به گزارش اخبار رسمی به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ،این اثر که متعلق به مخزن کاخ نیاوران است واقعه کربلا را به تصویر کشیده و در ابعاد 180×310 سانتی متر و با تکنیک رنگ و روغن بر روی بوم کرباس خلق شده و با توجه به شواهد و مستندات و بر اساس نحوه ترسیم فیگوراتیو و شیوه رنگ گذاری، تاریخ آن به اوایل دوره پهلوی نزدیک است.                    

نقاشی قهوه خانه ای از هنرهای عامیانه با موضوعات مشابه بوده که محصولات هنری متعال را به نمایش می گذاشتند. صحنه های قهرمانی شاهنامه فردوسی بیشترین تصاویر بوم های نقاشی حماسی را به خود اختصاص می داد؛ افزون بر این، داستان های رومانتیک بر پایه انجیل  و قرآن و داستان های حماسی دیگر نظیر داستان یوسف و زلخیا نیز نقاشی می شد اما تعداد آنها زیاد نبود؛ اما موضوعات مذهبی به خصوص روایات شیعی از واقعه کربلا بخش عمده این محصولات هنری را تشکیل می دهد. بیشتر نقاشی های قهوه خانه ای را نقاشان گمنام کشیده اند ولی بعضی از آنها رقم دارند؛ مانند رقم های محمد مدبر، حسین قوللر آغاسی و حسین اسماعیل.

 علاقه مندان برای دیدن این اثر می توانند تا پایان ماه محرم همه روزه از ساعت 8 تا 16 به کاخ اختصاصی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران واقع در میدان شهید باهنر (نیاوران) مراجعه کنند.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری

گردشگری در سرزمین ایران از پیشینه‌های چند هزار ساله برخوردار است. در تمامی دوران باستان، تا قبل از اسلام مستندات تاریخی حکایت از گسترش شهرها، راه‌ها و اقامتگاه‌ها در سرزمین پهناور ایران دارد. آثار مکتوب‌ بر جای مانده حاکی از سفر یونانیان و رومیان به ایران است، اگرچه از سیاحانی که قبل از اسلام به ایران سفر کرده‌اند اطلاع دقیقی در دست نیست. در قرون اولیه پس از اسلام، بعد از پشت سر نهادن یک دوره بحرانی، رویکرد ادبی، فرهنگی و علمی در ایران آغاز شد و از رونقی بی‌نظیر برخورداد گردید . شاعران و نویسندگان به گشت و گذار در سرزمین اسلامی پرداختند که حاصل آن سفرنامه‌هایی بود که اکنون بر جای مانده و از خلال آنها می‌توان با جغرافیا، فرهنگ و تمدن آن روزگار آشنا شد. از جمله معروفترین این جهانگردان می‌توان به ناصرخسرو قبادیانی شاعر، فیلسوف و سفرنامه‌نویس قرن پنجم اشاره کرد. از سوی دیگر به تدریج و به ویژه طی قرون هفتم به بعد جهانگردان غربی نیز در پی سفر به شرق و از جمله ایران برآمدند. در همان دوران اقامتگاه‌هایی در ایران تأسیس شد که بسیاری از آنها همچنان بر جای مانده است. ایران در دوران صفویه و علی‌الخصوص در دوره شاه عباس اول به عنوان کشوری جذاب نظر بسیاری از جهانگردان اروپایی را به خود جلب کرد. به همین دلیل می‌توان دوره سلطنت شاه عباس اول تا انقراض سلسله صفوی را یکی از مهمترین ادوار توسعه جهانگردی در ایران به حساب آورد.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]