اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
کد: 13950727162176416

موزه آب و مشاغل، دریچه‌ای رو به تبریز قدیم

کد: 13950727162176416

https://goo.gl/d3hJMU

، تبریز , (اخبار رسمی): زمان با گذرش بسیار چیزها را تغییر میدهد، شاید یکی از بارزترین تغییرات موجود در زندگی شهری تغییر شغل ها به تناسب نیازهای جامعه است.

موزه آب و مشاغل، دریچه‌ای رو به تبریز قدیم

به گزارش اخبار رسمی به نقل از شهرداری تبریز ، در روزگاری که تکنولوژی و وسایل ارتباط جمعی به این گستردگی وجود نداشت و در این حجم وسایل رفاهی در جامعه موجود نبود، شغل های بسیاری بودند که امروز وجود آن ها آنچنان که باید احساس نمی شود.

این شغل ها با گذر زمان و با توجه به کمبود تقاضا از بین رفتند و می توان گفت اثری از آن ها در حال حاضر در جامعه وجود ندارد.

اگر سری به بازار تاریخی تبریز بزنید در آنجا سراها و راسته هایی را خواهید دید که برخلاف نامگذاریشان هیچ اثری از آن شغل وجود ندارد، مانند سرای مسگران که در حال حاضر جز چند مغازه انگشت شمار در آنجا وجود ندارد.

در همتی قابل ستایش شهرداری تبریز با همراهی و با استفاده از کلسیون تاریخی برادران سرابی که در نوع خود بی نظیر است، موزه مشاغل را در محل یخچال تاریخی صادقیه واقع در بازار تاریخی تبریز احداث می کند.

این پروژه ارزشمند که در مراحل پایانی ساخت و تجهیز به سر می برد با یک تیر، دو نشان را هدف  قرار است در مرحله اول یک اثر ثبت ملی را از خطر تخریب نجات داده و در گام بعدی دو موزه مجزا و ارزشمند را در شهر تبریز بنا کرده است.

محل کنونی یخچال صادقیه که هم اکنون درحال مرمت است در فاز دوم پروژه به موزه آب تبدیل خواهد شد و قطعه کناری یخچال با ساخت ساختمانی مجزا در 3 طبقه به موزه مشاغل تبدیل شده است.

همه آثار و اشیا مربوط به 12 شغل از یاد رفته در 12 حجره به خوبی مشهود است و طبقات دیگر به سالن اجتماعات، گالری و نمایشگاه و محل اتحادیه اصناف بازار اختصاص یافته است.

با تغییر کاربری در یخچال صادقیه، موزه آب و مشاغل در فضایی به وسعت 2 هزار مترمربع احداث می شود که در 47 پله به طرف پایین در 2 طبقه شامل گالری مشاغل با فضاهای جنبی در طبقه همکف و گالری آب در طبقه زیرزمین طراحی و اجرا می‌شود.

با آغاز عملیات مرمتی یخچال صادقیه برای ایجاد موزه آب و مشاغل در محل یخچال باستانی صادقیه در قسمت شمال بازار بزرگ تبریز، فصل جدیدی از توجه به مشاغل قدیمی و احیاء سنت‌های تاریخی فرهنگی مردم تبریز، توسط شهرداری تبریز کلید خورده است.

به دلیل قرار گرفتن موزه مشاغل در داخل بافت تاریخی بازار در طراحی و معماری ساختمان این موزه از معماری سنتی استفاده شده است.

سردرب این موزه به منظور ایجاد فضای سنتی در ورودی موزه بازار و مشاغل تبریز با الگوبرداری از معماری بازار تاریخی تبریز احداث شده است.

صدای طبیعی بازار تاریخی تبریز را در موزه مشاغل بشنوید

به منظور افزایش جاذبه های موزه بازار و طبیعی جلوه کرد  این موزه منحصر بفرد،سیستم صوتی مربوط به مشاغل مختلف در  تک تک حجره های این موزه نصب شده‌است؛ به این ترتیب، بازدیدکنندگان با وارد شدن به آن حجره، صدای فعالیت شغل موجود در آن حجره را خواهند شنید و نوعی حس نوستالژیک در بازدید کنندگان به وجود آید.

در راه رو عمومی این بازار نیز صدای طبیعی تردد مردم در داخل بازار تبریز و صدای باربرها شنیده می‌شود.

ایجاد سالن نمایش ویژه بازار در موزه بازار و مشاغل

به منظور آشنایی بیشتر بازدید کنندگان از مشاغل قدیمی سالن نمایشی در موزه بازار احداث شده است.

با احداث این سالن، بازدید کنندگان از موزه بازار و مشاغل، در این سالن حضور یافته و به تماشای ویدئویی از صنوف و اماکن تاریخی و امکانات بازار تبریز  می پردازند.

در یکی از دیوارهای این سالن نمایش، تصویری قدیمی از سینماهای آسیا و متروپل تبریز نصب گردیده است تا تداعی گر حسن نوستالژیک در بازدید کنندگان باشد.

### پایان خبر رسمی

اخبار رسمی هویت منتشر کننده را تایید می‌کند ولی مسئولیت صحت مطلب منتشر شده بر عهده ناشر است.

پروفایل ناشر گزارش تخلف
درباره منتشر کننده:

شهرداری تبریز

تَبْریزْ یکی از شهرهای بزرگ ایران و مرکز استان آذربایجان شرقی است. این شهر بزرگ‌ترین شهر منطقه شمال غرب کشور و قطب اداری، ارتباطی، بازرگانی، سیاسی، صنعتی، فرهنگی و نظامی این منطقه شناخته می‌شود. براساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال 1390 صورت گرفته، شهر تبریز با جمعیتی بالغ بر 1494998 نفر چهارمین شهر پرجمعیت ایران پس از شهرهای تهران، مشهد و اصفهان محسوب می‌شود. این شهر به‌دلیل جای‌دادن بسیاری از کارخانجات مادر و بزرگ صنعتی در خود و نیز وجود بیش از 600 شرکت قطعه‌ساز در آن، دومین شهر آلوده و نیز دومین شهر صنعتی کشور پس از تهران به‌شمار می‌رود و به‌دلیل صنعتی‌بودن، یکی از مهم‌ترین شهرهای مهاجرپذیر ایران محسوب می‌شود. پس از بهره‌برداری از آزادراه نبی‌اکرم، میزان مسافرپذیری تبریز روبه افزایش نهاد و این شهر پس از مشهد به‌عنوان دومین شهر مسافرپذیر کشور مطرح شد. به‌جهت ریشه‌کنی تکدی‌گری از تبریز، این شهر به‌عنوان شهر بدون گدا شناخته می‌شود.

اطلاعات تماس
[نمایش اطلاعات]
منتشر شده در سرویس:

شهر و جامعه